Istočna Srbija = Kina?

To i ja kazem nasem zajednickom kolegi a on mi se zali kako se gusi , nikako da mu objasnim da gusiti se znaci ziveti.
Ne znam s kim si polemisao,podsecam da se tako razvila Amerika,Australija,Kanada. Culi ste za milionere iz Dortmunda ,to vam je Sar Rur oblast .,obogatili se na kamenom uglju.A tek Englezi?Ugalj. Parna masina i ovce ,,tj vuna,stofovi.
Pitsburg celicane,Svedski celik... Rudarstvo je osnov bogatstva,nije Tramp lud pa. juri retke metale,naftu,ugalj..Mi imamo dosta toga,iskoristimo to. sto se trazi.

Sta fali Kinezima? Pre neki dan gledam premijer ligu,stadion Arsenala na centralnom panou kod sredine naspram kamera teklama LING LONG.
Shvatite mi nemamo tehnologiju i znanje da Bor posluje poziitivno.. Setite se direktora Spasovskog stalno dubioze,kradje goriva,zlata...sada imaju plate kao BGD I NS.treci grad po bogatstvu. ,imaju budzet odd 120 m.evra godiisnje,grade nov stadionn,parkove,vrtice.
Kinezi pokusavaju i sa zelezarom Smederevo ,koju sj Amerikanci napustili,jos je u minusu ali malom.
Er Srbiiju vodi Slovak,sposoban direktor sa iskustvom. I znanjem.
Могли смо да платимо стручњаке и да остане наше. Зашто све мора под стечај, зашто све морамо за сићу да продајемо?
Што је најгоре, своје злато купујемо од Кинеза, а да не причамо да њих заболе за екологију, ваздух и воду. Они се понашају одвратно, и да има неке власти па да им лепо објасне да поштују прописе, али нема тога.

Ne znam s kim si polemisao,podsecam da se tako razvila Amerika,Australija,Kanada. Culi ste za milionere iz Dortmunda ,to vam je Sar Rur oblast .,obogatili se na kamenom uglju.A tek Englezi?Ugalj. Parna masina i ovce ,,tj vuna,stofovi.
Pitsburg celicane,Svedski celik... Rudarstvo je osnov bogatstva,nije Tramp lud pa. juri retke metale,naftu,ugalj..Mi imamo dosta toga,iskoristimo to. sto se trazi.
Koliko me sećanje služi i u ove dedovske dane člini mi se da se Amerika, Australija i Kanada nisu obogatile zbog kineskih rudnika.

684401732_1400199668819960_5197482444364073063_n.jpg

Кинези имају своју квази-полицију у многим земљама Европе и света, која постоји искључиво да кињи тамошње Кинезе и шпијунира их

"The People's Republic of China (PRC) established 54 overseas police stations (OPS) in 30 different countries, including in Canada..."
Komunotradicija

Back