ИСТОЧНА ЛИГА ШАМПИОНА

FLUID

Poznat
Poruka
7.917
VEČITI U LIGI ŠAMPIONA

Britanski list Global politiken predložio stvaranje Istočne lige šampiona, u kojoj bi igrali Partizan i Crvena zvezda

Klubovi iz jugoistočne Evrope, među njima i Crvena zvezda i Partizan, odlučili su da osnuju Istočnu ligu šampiona sa 16 učesnika, tvrdi britanski časopis Global politiken. Inicijativu su pokrenuli rumunski Dinamo i grčki Olimpijakos, a pridružilo bi im se još 14 klubova: Steaua i Rapid (Rumunija), Galatasaraj i Bešiktaš (Turska), PAOK (Grčka), Crvena zvezda i Partizan (SCG), Hajduk (Hrvatska), Apoel (Kipar), Maribor (Slovenija), CSKA i Levski (Bugarska), Dinamo Kijev i Šahtjor (Ukrajina).
Moje mišljenje je da bi ovim potezom bio podignut nivo fudbala u istočnoj Evropi. Došlo bi do kakvog takvog balansa sa bogatim zapadnim klubovima samim tim što bi za klubove bilo više jakih utakmica od uobičajenog marginalnog učestvovanja u postojećim ligama i takmičenjima pod okriljem UEFE. Pored toga bilo bi sigurno i nekog finansijskog efekta jer je publika klubova iz istočne Evrope gladna kakvih takvih evropskih utakmica, a i sponzori bi videli tu neku svoju računicu. Vremenom bi se i broj klubova povećavao i samim tim bi i konkurencija bila jača.
Naposletku, mogli bi i naši klubovi da se nadaju i nekoj evropskoj tituli. :-D :-D :-D
Ali, ipak, treba ostati i paralelno igrati već postojeća takmičenja.
Kakvo je vaše mišljenje povodom ove vesti?
 
Pa ideja nije losa...samo ne znam da li ce to UEFA da prihvati,kako da se organizuje,kada bi bili termini za odigravanje utakmica...
Bilo bi lepo igrati sa Olimpijakosom,Arisom,PAOom,Galatom,Fenerom,Stauom,CSKA i M i S :D
Nesumnjivo je da bi tu bilo jakih utakmica. Bilo bi jakih utakmica i samo da igraju Balkanski klubovi...ala bi to bilo kraljnje. Zvezda,Partizan,Steaua,Dinamo B,Dinamo Z,Hajduk,Olipm,Pao,AEK,Galta,Fener,Besiktas,CSKA Sofija i Levski....mozda jos poneko...to bi bila jedna izizetno rizicna liga...hahahahahahahah! Pola svakog kola bi bile utakmice visokog rizika...:lol:
 
Daj boze da bude tako!
To bi trerbalo da se organizuje i da se ukinu prvenstva u tim zemljama pod uslovom da se organizuje u vise liga (prva , druga, treca) kako bi imali i manji klubovi neke koristi od toga a ne samo "VELIKANI"!!! Navijam da Platini dodje na mesto predsednika UEFA, on podrzava tu ideju.
 

Back
Top