ISTO SE PRIVLACI???

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.392
Stalno ovde citam kao da postoje univerzalne osobine kod neke osobe bilo kog pola koje su pozeljne za bilo koju tj svaku osobu suprotnog pola, dakle te osobine se po defaultu moraju dopasti bilo kojoj osobi suprotnog pola. Npr. biti inteligentan je apsolutno pozeljno od strane svih osoba i ta osobina ce uvek biti privlacna bilo kojoj jedinki suprotnog pola ili sta ti ja znam ono sto se ovde cesto ponavlja bolje receno frazira.."ima svoj stav", "zna sta hoce", "samouveren-a je"... pa mozda ima neko kome se ni to ne svidja bas?:think:
Svet je napravljen tako da se slicni spoje medjusobno. Lep voli lepu i obrnuto(ma da ovde to bas ne vazi jer i ruzan voli lepu i obratno ali samo u ovom slucaju), tuzan voli tuznu, srecan srecnu, stidljiv stidljivu, inteligebntan inteligentnu,
glup glupu, slobodan slobodnu, nezavistan nezavisnu,.......
Npr. JA nikada ne bih mogao biti sa zenskom osobom koja je kao psihicka i fizicka pojava susta suprotnst meni ma koliko dobro izgledala i TO MI JE JAKO bitno prilikom trazenja emotivne :think: partnerke...
Svaki covek je skup psihofickih osobina koji ocekuje da i njegov buduci emotivni partner poseduje sto vise ekvivalentnih osobina svojim, jednostavno trazi osobu(psiho-fizicku pojavu) sto vise kompatibilnu sebi..... Npr. devojke dezmekastog lica vole muskarce cije je lice upravo slicne konfiguracije itd......:think:

Sta vi mislite o tome da li je ovo sto sam napisao tacno:think:

Naravno da nije tacno..koliko uopsteno znamo inteligentnih osoba..da znaju sta hoce i to ostvare posebno..nikog zivog..nego ono kao lazemo sebe da smo napravili dobar izbor a zapravo ne umemo i ne mozemo bolje..i niko nikad da napise koje su osobine da ne kazem navike koje treba da se podudaraju

ne znam sta da ti kazem.
imala sam dvojicu koji su bili moji muski pandani. ja u muskom telu. e sad, to su bile teske veze, jer ja kao ja nisam bas laka pa tako teska duplo, bilo je svacega. ali njih dvojicu sam zaista volela.
ovi drugi, koji nisu bili nalik meni, imala sam stabilne, lepe, mirne veze, ali meni nikad nije bilo to to, uvek je nedostajao neki segment.

Stalno ovde citam kao da postoje univerzalne osobine kod neke osobe bilo kog pola koje su pozeljne za bilo koju tj svaku osobu suprotnog pola, dakle te osobine se po defaultu moraju dopasti bilo kojoj osobi suprotnog pola. Npr. biti inteligentan je apsolutno pozeljno od strane svih osoba i ta osobina ce uvek biti privlacna bilo kojoj jedinki suprotnog pola ili sta ti ja znam ono sto se ovde cesto ponavlja bolje receno frazira.."ima svoj stav", "zna sta hoce", "samouveren-a je"... pa mozda ima neko kome se ni to ne svidja bas?:think:
Svet je napravljen tako da se slicni spoje medjusobno. Lep voli lepu i obrnuto(ma da ovde to bas ne vazi jer i ruzan voli lepu i obratno ali samo u ovom slucaju), tuzan voli tuznu, srecan srecnu, stidljiv stidljivu, inteligebntan inteligentnu,
Npr. JA nikada ne bih mogao biti sa zenskom osobom koja je kao psihicka i fizicka pojava susta suprotnst meni ma koliko dobro izgledala i TO MI JE JAKO bitno prilikom trazenja emotivne :think: partnerke...
Svaki covek je skup psihofickih osobina koji ocekuje da i njegov buduci emotivni partner poseduje sto vise ekvivalentnih osobina svojim, jednostavno trazi osobu(psiho-fizicku pojavu) sto vise kompatibilnu sebi..... Npr. devojke dezmekastog lica vole muskarce cije je lice upravo slicne konfiguracije itd......:think:

Apsolutno se slazem.

Ima X teorija zasto nas privlace bas odredjene osobe...no, "teoretski ljubav lepo zvuci..."...
Slicnost je pozeljna i/ili cak i neophodna u nekim bazicnim postavkama...prosto ako dvoje idu skupa istom stazom i prelaze mostove, vazno je da predju skupa, a ne da jedno drugo izgura kao ona dva jarca kad se suprotstave i posvadjaju, na pomenutom mostu... :lol:
Npr. jedno hoce porodicu, djecu, drugo hoce samo karijeru? Ima li tu zajednicke price? Tesko...neko ce trpiti, ili se zrtvovati u ime tzv. ljubavi...
...sve ostale razlicitosti su sasvim prirodne (prsti istog covjeka na 2 ruke nisu isti/identicni)...dok god postoji tolerancija i postovanje neceg/nekog drugacijeg...inaravno, najvaznije-opet nema garancije ni na sta.... :)

Da, slicno se slicnom raduje sto se tice osobina, pogleda na svet i td..
E sad bas da ruzan tip preferira ruzne devojke ne bih rekla... :lol:

Sličnosti su po meni uvek bolje, i verujem da se slični i pronalaze, kao i da je tačna ona, da se sličan sličnom raduje. Gledajući, svako ko nam se dopadne je u nečemu, naše ogledalo. I sve ono što nas nervira jako, je takodje ono što nosimo i sami u sebi, negde. Dakle, sličnosti se privlače, ali pošto niko nije identičan nikome na ovom svetu, uz veliku dozu sličnosti, naravno da postoje i neke razlike, koje ce kod normalnih ljudi samo da budu podsticajne, kada veza dodje u krizu, ili kada onaj prvi treba da ohrabri onog drugog, itd. Hoću reći, da verujem u sličnosti. Sličnosti po pitanju karaktera, onoga šta vrednujemo kao važno i onoga šta želimo, od svakog segmenta života. Uz ljubav, podrsšku, razumevanje i tolerantnost razlike su minorne, jer su sličnosti ono što ih spaja zapravo. Verujem da sličnost puno duže traje kao veza, brak, sta god, nego kao par sustinski različitih ljudi. :kiss:

Hmmm... može da bude, ne mora da znači... :)
Nismo svi isti, pa ne treba ni po ovom pitanju generalizovati... neki ljudi bolje funkcionišu sa sebi sličnima, neki sa ne baš sličnima... kako, zašto - nisam nikad mnogo ni razmišljala. To i ako pokušaš analizirati, ličilo bi na neku (kvazi) psiho-analizu, ništa to. :P O ukusima se ne raspravlja i tačka. Svako sebi bira kako misli da je najbolje, ono što želi i/ili ono što mu je potrebno.

Meni se i dešavalo da me privuče neko totalno različit, ali da ćem se približiti, zbližiti, uklopiti sa takvom osobom - težak slučaj. :S
Ipak najbolje funkcionišem sa ljudima sa kojima dijelim poglede, stavove i principe o nekim (bar meni) bitnim životnim pitanjima... a pod "bitnim" podrazumijevam ono što ne bih ni zbog koga mijenjala, recimo... principe vezane za porodicu, prijateljstvo, vjeru... stavove o braku, roditeljstvu i djeci... ambicije i odnos prema karijeri i materijalnom... oko ovih stvari nema baš pregovora ni kompromisa, tu kad iskrsne neusklađenost - cap! :P
Plus su i neka zajednička interesovanja, ljubavi i snovi, veliki i mali... :) ali to je već nešto što se da (i dobro je) i podijeliti, prenijeti, približiti, zavoljeti... pa su tu neke razlikice i poželjne, lijepo je kad nekoga možeš upoznati sa nečim tebi dragim, kad on tebe ima čemu naučiti... :heart:

A fizika, ambalaža, ovo-ono... to što si ti ovdje nekoliko puta metnuo u fokus... ma, tu možeš godinama da misliš kako imaš svoj "tip" žene/muškarca, pa da te oduva neko izvan svih očekivanja... :)

ovo možemo da posmatramo samo iz ličnog ugla... meni odgovaraju oni koji su mi slični
apsolutno ne volim bilo kakvo intimiziranje (emotivni partneri, bliski prijatelji) sa totalno različitim osobama

ta različitost je, možda, interesantna na početku, ali na duže staze je poželjna sličnost

pa ne znam bas..zapravo slicni ljudi imaju i slicne mane ko i mi sami i onda kad pogode boli kao da si sam sebe ranio.. .dajem blagu prednost razlikama

Ne bih se slozio, pre ce biti da se suprotnosti privlace. Ono sto imas ti i nije toliko zanimljivo, a ono sto nemas cesto cenis mnogo vise, stoga i biras takve partnere.

govori u svoje ime a ne u moje jer ja biram samo sebi slicne osobe...
NPR. ako si ti nekakav tip koji prosto obozava da se zeza, da zeza druge ljude, volis da budes prvi u svemu i da u svakom drustvu vodis glavnu rec i da se svugde istices siguran sam da se neces dopasti devojci koja ne voli da se samoistice, ne voli da bude u centru paznje ne voli da galami u drustvu osetljiva je na psihicke nadrazaje spolja a ti upravo volis da recima i gestovima bockas ljude okolo...itd????

pa ne znam bas..zapravo slicni ljudi imaju i slicne mane ko i mi sami i onda kad pogode boli kao da si sam sebe ranio.. .dajem blagu prednost razlikama

PRED-NAPOMENA: SLOVO "I" ILI TI OZNAKOM "/\" U MATEMATICKOJ LOGICI EKVIVALENTNO JE OPERACIJI MNOZENJA U ALGEBRI ILI TI OZNACENO ZNAKOM KAO "." E SADA POGLEDAJ SLEDECU RACUNICU I SVE CE TI BITI JASNO:
"-" I "-" DAJU "+"...
"+" I "+" DAJU "+"
"+" I "-" DAJU "-"

DAKLE?????

ovo možemo da posmatramo samo iz ličnog ugla... meni odgovaraju oni koji su mi slični
apsolutno ne volim bilo kakvo intimiziranje (emotivni partneri, bliski prijatelji) sa totalno različitim osobama

ta različitost je, možda, interesantna na početku, ali na duže staze je poželjna sličnost

ja tesko sklapam i prijateljstva sa razlicitima a kamoli ljubavne veze....

Nismo svi isti, pa ne treba ni po ovom pitanju generalizovati... neki ljudi bolje funkcionišu sa sebi sličnima, neki sa ne baš sličnima... kako, zašto - nisam nikad mnogo ni razmišljala. To i ako pokušaš analizirati, ličilo bi na neku (kvazi) psiho-analizu, ništa to. :P O ukusima se ne raspravlja i tačka. Svako sebi bira kako misli da je najbolje, ono što želi i/ili ono što mu je potrebno.

Meni se i dešavalo da me privuče neko totalno različit, ali da ćem se približiti, zbližiti, uklopiti sa takvom osobom - težak slučaj. :S
Ipak najbolje funkcionišem sa ljudima sa kojima dijelim poglede, stavove i principe o nekim (bar meni) bitnim životnim pitanjima... a pod "bitnim" podrazumijevam ono što ne bih ni zbog koga mijenjala, recimo... principe vezane za porodicu, prijateljstvo, vjeru... stavove o braku, roditeljstvu i djeci... ambicije i odnos prema karijeri i materijalnom... oko ovih stvari nema baš pregovora ni kompromisa, tu kad iskrsne neusklađenost - cap! :P
Plus su i neka zajednička interesovanja, ljubavi i snovi, veliki i mali... :) ali to je već nešto što se da (i dobro je) i podijeliti, prenijeti, približiti, zavoljeti... pa su tu neke razlikice i poželjne, lijepo je kad nekoga možeš upoznati sa nečim tebi dragim, kad on tebe ima čemu naučiti... :heart:

A fizika, ambalaža, ovo-ono... to što si ti ovdje nekoliko puta metnuo u fokus... ma, tu možeš godinama da misliš kako imaš svoj "tip" žene/muškarca, pa da te oduva neko izvan svih očekivanja... :)

ZNAO SAM DA CE SE OVO DESITI NISAM TREBAO DA SE VRACAM OVDE NA "LJIS":besna::dash::udriglavu::rida:

KOG VRAGA U PM!!! AKO SI TI RECIMO ZIVAHNA DEVOJKA KOJA VOLI DA BUDE U CENTRU PAZNJE KOJA VOLI DRUZENJE VOLI DA SE ZEZA SA LJUDIMA DA PROVOCIRA I BOCKA LJUDE RECIMA DA LI CES BITI SA NEKIM IZ """"TUNJAVIM""" tako obicno ovde u Srbiji zovu takve tipove TIPOM KOJI VOLI MIR NE VOLI SAMOISTICANJE NE VOLI PREVISE SKRETANJA PAZNJE DRUGIH NA SEBE NE VOLI DA PROVOCIRA I ZEZA LJUDE JER MU TO I SAMOM JAKO SMETA???? I SLICNO DA LI CES BITI ILI NECES NIKADA SA TAKVIM TIPOM...????:dash::dash::udriglavu: DA LI BI ON PRVO MOGAO A POSLE I ZELEO BITI SA NEKIM KAO STO SI TI??? O TIM I TAKVIM RAZLIKAMA GOVORIM A NE O ONIMA TIPA MOJA DEVOJKA IGRA LASTIS A JA GLEDAM FUDBALSKE UTAKMICE DAKLE IMAMO RAZLICITA INTERESOVANJA I ZATO NE MOZEMO BITI U LJUBAVI.... GLUPOST!!!..... AKO MI SE SVIDJA DEVOJKA IGRACU SA NAJVECIM ZADOVOLJSTVOM LASTIS SA NJOM I NJOJ CE BITI NAROCITO ZADOVOLJSTVO I ZABAVA DA GLEDA UTAKMICU SAMNOM.....

DA LI BI RECIMO IRENA PANTELIC ILI DUSICA SPASIC(JUTARNJI PROGRAM RTS) ILI MARIJAMILJKOVIC(TV SLAGALICA) MOGLE BITI U VEZI SA RECIMOOOO??? DRAGANOM MARINKOVICEM-MACOM ILI SA SKAJ VIKLEROM ILI SAAAA??? MINIMAXOM(POKOJNIM) ILI SA NJEGOVIM SINOM (sada verovatno zvucim glupo sa ovim primerima iz svete estrade koje KAO niko nezna....) CIJE IME NEZNAM... PA SIGURNO NEEEE!!!

Poslednja izmena:
PRED-NAPOMENA: SLOVO "I" ILI TI OZNAKOM "/\" U MATEMATICKOJ LOGICI EKVIVALENTNO JE OPERACIJI MNOZENJA U ALGEBRI ILI TI OZNACENO ZNAKOM KAO "." E SADA POGLEDAJ SLEDECU RACUNICU I SVE CE TI BITI JASNO:
"-" I "-" DAJU "+"...
"+" I "+" DAJU "+"
"+" I "-" DAJU "-"

DAKLE?????

osim ljubljene ti tautologije i algebre postoji nesto sto se zove metafizika ...a govori mnogo vise od silnih matematickih postulata...i smanji slova,sasvim dobro vidim :)

osim ljubljene ti tautologije i algebre postoji nesto sto se zove metafizika ...a govori mnogo vise od silnih matematickih postulata...i smanji slova,sasvim dobro vidim :)
nije mi ljubljena samo navodim primer jer se sve na ovom svetu moze objasniti matematikom. Biofizicka Hemija je nauka koja se bavi izmedju ostalog i ljubavlju a koristi matematicke instrumente dabi objasnila neke svoje zakonitosti....

Sličnosti su po meni uvek bolje, i verujem da se slični i pronalaze, kao i da je tačna ona, da se sličan sličnom raduje. Gledajući, svako ko nam se dopadne je u nečemu, naše ogledalo. I sve ono što nas nervira jako, je takodje ono što nosimo i sami u sebi, negde. Dakle, sličnosti se privlače, ali pošto niko nije identičan nikome na ovom svetu, uz veliku dozu sličnosti, naravno da postoje i neke razlike, koje ce kod normalnih ljudi samo da budu podsticajne, kada veza dodje u krizu, ili kada onaj prvi treba da ohrabri onog drugog, itd. Hoću reći, da verujem u sličnosti. Sličnosti po pitanju karaktera, onoga šta vrednujemo kao važno i onoga šta želimo, od svakog segmenta života. Uz ljubav, podrsšku, razumevanje i tolerantnost razlike su minorne, jer su sličnosti ono što ih spaja zapravo. Verujem da sličnost puno duže traje kao veza, brak, sta god, nego kao par sustinski različitih ljudi. :kiss:

pa razlicitosti mogu da opstanu ako nisu u pitanju razliciti karakteri, dakle sve ostale razlicitosti ne moraju da rasture vezu ili brak e vec kada su karakteri razliciti mislim da je nemoguce da se uopste i formira takav brak...

Privukao te njegov fizicki izgled ali KAO I 99% ZENA nisi bila svesna toga i onda si naravno kao i ovih 98,99% posle pricala drugaricama da te privuklo to sto je recimo sta znam sada: uredan, snazan-jak, visok ili cega si se vec setila u tom trenutku a privukao te fizicki izgled ali si posle kada si upoznala tu osobu shvatila da te odbija psihicki... to je slucaj sa svim pripadnicama ruznijeg pola (zene su u proseku ruznije od muskaraca samo sto imaju sminku pa izgledaju da ih ima vise lepih a i imaju grudi kao i oblineTe stavove o braku, porodici, religiji i ostalo mozes i da promenis zavisi koliko ti se dopada partner ali ako ste razlciti karakteri nema govora o bilo kakvoj vezi
NEMOGUCE jer sve sto nije moj tip me manje ili vise strahovito odbiija npr:
-za Irenu Pantic nisam jos uvek uocio osobinu koja me odbija
-za Dusicu Spasic sam uocio osobinu da je ponekada hladna i gleda samo svoje interese ali ima tu mirnocu kod sebe i nezna je ovako u telu a u licu je prelepa sa sminkom a bez nje je gotovo nikakva ali dobro odavno sam rascistio sa tim i navikao bih se da ujutru gledam jako privlacnu i neznu zensku kreaturu u svakom slucaju BAS JE SEXY I VISE NEGO MOZE DA PRODJE
-Ivonina kuma koja je udata za Ivkovica takodje moze da prodje i ako u pogledu vidim pomalo previse egoizma ali u sustini jako dobra i nezna zena i bas bi mi prijalo njeno drustvo a i sexy je svakako
DOK RECIMO Natasa Miljkovic mi se bas i ne svidja toliko jer nekako iz njene price osecam da nije moj tip ma da imamo i po nesto zajednicko ali me ipak nekako odbija i ako je JAKO lepa kao i prethodne 3-i
MA KADA SENASMINKAJU I UTEGNU meni se manje vise svidja svaka recimo 2-a i po devojka da tako kazem koju vidim ali ipak ih razlikujem po tome koja ima pitomo lice a koja ne i po ponasanju prema drugim ljudima ili meni ako se poznajemo

Poslednja izmena:
Zao mi je sto ne mogu trenutno da se vise posvetim ovoj temi koja mi je jako interesantna, a i nacin na koji obrazlazes svoje stavove. Sad cu samo reci da me uvijek privuce ono cemu i sama tezim (ovo cu obrazloziti drugi put). Najvaznija mi je ipak ljepota osjecaja koji imam u prisustvu odredjene osobe.

Back