Istinite fotografije vanzemaljaca?

Branimir76

Veoma poznat
Poruka
13.146
Pa brate, sad prvi put čuješ za čoveka, a sva ta pitanja daju odgovor ako znaš priču o Bob Lazaru.
Imao je pristup nekoj tehnologiji.
Nije mu bilo dozvoljeno da priča, a on pričao, pa ismevan.
Nije mogao da zna da li je vanzemaljska, jer nije imao pristup celoj tehnologiji već svako radio odredjen deo celokupne tehnologije...mislim da pominjao element 115 početkom 90ih, 92 mislim, a on otkriven 2003.
Tako je. Prvi put čujem.
Što ne menja situaciju uopšte. Te šarlatane mogu da ti nalazaim svaki dan po četiri.
Mogu da ti nađem lika koji tvrdi da je svako veče gledao vilino kolo i koji će ti dati desetine dokaza i objašnjenja za to. Ali ti neće pokazati vile.

markocheda

Domaćin
Moderator
Poruka
4.726
Pa ne mi. Niko ne zna jer je to samo priča.
A već sam napisao da je za "sabijanje" prostora potrebna veća energija nego ceo univerzum.
Znači, taj materijal bi morao da ima energije veću od celog univerzuma.
Šta ti misliš, da li je to moguće?
Ćisto sumnjam da taj element 115 ima veze sa putovanjem kroz univerzum, već je nešto u eksperimentalnoj fazi naučnika, ako je verovati priči.

markocheda

Domaćin
Moderator
Poruka
4.726
Putovanje brže od svetlost "sabijanjem prostora" da bi vanzemaljci stigli do nas ili mi do njih.
Uključi se.
A to, izvini ja samo banem uzput, radim nešto (nebitno).
Pa ne verujem da ima veze sa postizanjem brzine svetlosti, ali verujem da se koristi kao gorivo za nlo vozila.
Kad kažem nlo vozila, ne mislim na vanzemaljce. To može biti i naša vozila u tajnosti.
Čuo si za priču da su nlo-i ništa drugo nego vozila iz tajnih istraživanja.

Zika34

Poznat
Poruka
9.637
Zanimacija za dokone, a informacije "cure" da bi se njima zanimali umesto pravim problemima, snimali filmovi, prodavali rekviziti... Čudi me da Vučić još uvek nije pustio neku buvu.

Nego, uvek su čovekoliki iako dolaze sa ko zna kojih planeta, gde važe ko zna kakvi uslovi, jače ili slabije gravitacije, zračenja...

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.192
Cinjenica je da vanzemaljci, ako postoje, zive jako daleko, jer u protivnom, vec bismo ih videli sa nasim teleskopima, ili detektovali nekako vec. Jer imamo sasvim solidnu opremu za posmatranje ;)

Implikacija toga: ako sa te daljine mogu da dodju do nas u nekom razumnom roku, to znaci da su na takvom tehnoloskom nivou u odnosu na nas, da smo mi za njih amebe. Znaci da su bukvalno naucili da manipulisu samom strukturom kosmosa.
A to implicira sledece dve stvari:
1. da bi se postigao takav tehnoloski nivo, potrebno je da se desi takva evolucija svesti i intelekta, da su stvari tipa "osvajanje i porobljavanje" toliko van pameti tih bića.
2. takav tehnoloski nivo bi omogucio tolike blagodeti, da ekonomija, novac, sve ovo sto je nama danas u centru paznje, bi postalo nebitno da mi ni ne mozemo da zamislimo koliko je to nebitno.
Te bi izostao svaki motiv za bilo kakvom malicioznom akcijom tih bića.

Da su vanzemaljci neki slicni humanoidi sa neke planete tipa Mars, pa da im treba par meseci do nas, onda bi tvoja teorija imala i te kako smisla. :)

P.S.

Takodje, ako dolaze iz nekog drugog univerzuma, paralelnog sveta - ista je prica kao i gore.
Znas kako, ne bi onda oni ni dolazili ovde da je tako. Pre svega zato sto ih ne bi zanimalo, a svakako da im se ne bi rusili brodovi,
i ne bi bili goli :P

Poslednja izmena od moderatora:

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.192
To nema veze. Moraš doći do određenog stupnja razvoja, ali mi smo još daleko od toga. Ako pritom ne uništimo sami sebe. Ne mora značiti da je napredna civilizacija agresivna. Jednostavno, prije bi uništila samu sebe (kao što i mi pokušavamo uništiti sami sebe).
pa da, dodju do fisije i uniste se u nuklearnom ratu, Segan je imao formulu de je ukljucivao i tu mogucnost, a formula je bila verovatnoca da
se razvije medjuzvezdana civilizacija...

Branimir76

Veoma poznat
Poruka
13.146
A to, izvini ja samo banem uzput, radim nešto (nebitno).
Pa ne verujem da ima veze sa postizanjem brzine svetlosti, ali verujem da se koristi kao gorivo za nlo vozila.
Kad kažem nlo vozila, ne mislim na vanzemaljce. To može biti i naša vozila u tajnosti.
Čuo si za priču da su nlo-i ništa drugo nego vozila iz tajnih istraživanja.
Ako su naša u tajnosti, nisu NLO.
Poznata su. Nisu neidentifikovana jer smo ih mi napravili. A ono što sam napraviš, ne može ti biti neidentifikovano.

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.827
Znas kako, ne bi onda oni ni dolazili ovde da je tako. Pre svega zato sto ih ne bi zanimalo, a svakako da im se ne bi rusili brodovi,
i ne bi bili goli :P

Apsolutno se slazem za ovo prvo, a ovo drugo - takav tehnoloski napredak bi im omogucio da izmene svoj dnk da im termoregulacija bude savrsena bez garderobe, a nosenje garderobe radi mode ili prikrivanja stida je vec i kod mnogih ljudi, na ovom nivou, prevazidjena :)

Poslednja izmena od moderatora:

Schrodinger

Iskusan
Poruka
6.311
mali sivi u Brazilu
1669475138232.png

Poruka
10.299
Tačno je da postoji par procenata slučajeva koje ne možemo da objasnimo ali to je zato što nemamo dovoljno informacija a ne zato što su nužno alijeni u pitanju.
Što se tiče tvojih pitanja one nisu ni dokaz ni indicija da nas vanzemaljci posećuju. To je kao kad bih pitao kakve bi bile posledice kad bih obznanio da mi nevidljivi ružičasti slon sedi na levom ramenu.
Nakon toliko vremena i dalje nema opipljivih dokaza da su tu. Pa kad će biti? Recimo bio je neki doktor koji je tvrdio da je pronašao implante ali je istraga utvrdila da su to obični metali sa zemlje. Ne sećam se sad detalja, imaš na ovim online mestima koje sam naveo.
Hajde ovako. Naša galaktika ima više od 200 milijardi zvijezda. U svemiru ima više od 200 milijardi galaktika. Zašto misliš da bi Zemlja bila jedino mjesto gdje je moguć život? Isto tako mi smatramo da je Zemlja stara oko 4.6 milijardi godina. A svemir između 15 i 20 milijardi godina. Znači svemir je 3-4 puta stariji od Zemlje. Zašto se život negdje drugdje u svemiru mogao razviti prije nego na Zemlji?: Zašto oni ne bi bili razvijeniji od nas? Mi jednostavno nismo dovoljno razvijeni da bi skužili neke stvari. I prije smo govorili da je nešto nemoguće pa kad smo dostigli određeni stupanj razvoja ispalo je moguće.
Samo kažem zbog najvjerojatnije sveopće panike koja bi zavladala to se sve pokušava prikriti i prikazati kao nešto normalno i ovozemaljsko. I čak donekle mislim da je to u redu, jer smatram da nismo još dostigli potreban stupanj razvoja i svega ostalog što treba.

Zika34

Poznat
Poruka
9.637
Hajde ovako. Naša galaktika ima više od 200 milijardi zvijezda. U svemiru ima više od 200 milijardi galaktika. Zašto misliš da bi Zemlja bila jedino mjesto gdje je moguć život? Isto tako mi smatramo da je Zemlja stara oko 4.6 milijardi godina. A svemir između 15 i 20 milijardi godina. Znači svemir je 3-4 puta stariji od Zemlje. Zašto se život negdje drugdje u svemiru mogao razviti prije nego na Zemlji?: Zašto oni ne bi bili razvijeniji od nas? Mi jednostavno nismo dovoljno razvijeni da bi skužili neke stvari. I prije smo govorili da je nešto nemoguće pa kad smo dostigli određeni stupanj razvoja ispalo je moguće.
Samo kažem zbog najvjerojatnije sveopće panike koja bi zavladala to se sve pokušava prikriti i prikazati kao nešto normalno i ovozemaljsko. I čak donekle mislim da je to u redu, jer smatram da nismo još dostigli potreban stupanj razvoja i svega ostalog što treba.
Svemir se prostire u prostor koliko i u vreme.
Možda su postojala inteligentna bića pa više ne, a možda će tek postojati. Možda smo vremenski daleko koliko i prostorno.
Uglavnom šanse da smo posećeni su jako male, gotovo nepostojeće.
Fermijev paradoks je tu na mestu, ako su velike šanse da svemir vrvi od inteligentnih vanzemaljaca, gde su?