Istine i zablude

a sta znaci los?

to sto je tebi lose, nije svima lose....

retki su bas zlobni ljudi..naravno da nema ispravke...

Retki, ali ih ima.... i veruj mi da se tu nikakav trud ne isplati.... ne opterecujem se vise time, primetila sam da coveka ne mozes da promenis, ma kako se upinjao da se prema njemu drugacije postavis, i da je to neko pravilo koje vazi s ljudima sa kojima sam u dodiru - takvi su, kakvi su, prihvati to ili ne....
eto to je sve, ne znaci da su svi losi, ali da se nece promeniti - jer su takvi, to sam se vec uverila....
Ma kako pokusavali, uvek se vrate na staro....
To mi je bila zabluda, ali vise nije
Sad sam nacisto da svakog treba prihvatiti bas takvim kakav jeste, i to je to

Pored istine postoje i zablude...........
imali ste ih......i jedne i druge
sigurna sam......
pitanje je samo koliko su vas zablude kostale u zivotu a koliko istina....
da li ste ih brzo otkrile....
koliko vam je vremena trebalo....
sta su bile vase zablude i istine koje niste trebali izgovoriti
kako ste regulisale posledice vasih zabluda ili izrecenih istina

Tek ću platiti cenu mojih zabluda... ebeš ga to ti je život...
Čini ti se sjajan, a ono baš i nije... još kad daš sebe 100%, onda zaboli...

Imam jos jednu veliku zabludu, a nikako da shvatim da je zabluda
A to je da mislim da ako ipak pojedem uvece necu sutra opet imati kg vise, i tako redovno klopam uvece i posle sutra vidim 'rezultat'
ne mogu sebi da objasnim da uvece ne jedem ako zelim jos da smnrsam
i tako

Nije tacno. Istina postoji, ali samo ona jedna, apsolutna. Zablude takodje postoje na putu do nje. Ovo sto nazivas "bivse istine" nisu istine nego raskrinkane zablude koje nas ni nisu dovele do istine nego samo jedan korak napred ka mudrosti sa kojom bi trebalo da se nosimo sa jos nerazotkrivenim zabludama.

Moje raskrinkane zablude:
1. ima iskrenih ljudi (nema)
2. sva su deca dobra (nisu)
3. razmisljaj pozitivno i sve ce biti ok (ma djavola)
4. budi dobar, vratice ti se dobrim (jedino dobro iz toga je stecena promisljenost)
5. ljubi bliznjeg svog kao sebe samog (ljubi sebe samog kao bliznjeg svog)
6. porodica su mi muzh i dete (ne, nego porodica su mi dete, mama, tata i sestra)
7. mogu lepo ziveti, raditi i uzivati van svoje zemlje (jok ja)
8. uzimace od tebe koliko dozvolis (uzimace od tebe, a da i ne primetis)
9. verujem u zakon i pravdu (ne verujem u zakon i pravdu)
10. ima politicara patriota (nema politicara patriota)

E Jeko dobro si nabrojala, ali to nisu zablude nego istine.:bye:

Teško mi je da odgovorim na ovu temu jer ne mogu da se setim kada sam poslednji put mislila da nešto znam - mora da je od tog vremena prošlo bar dve decenije... Moj svet je svet stalne nesigurnosti i sumnje... vidim dvadesetek verzija istog dogadjaja, a svesna sam da mi bar još toliko verzija izmiče... i ne verujem da je jedna jedina istinita. Sve moje zablude imaju veze sa mnom, ne sa drugim ljudima... Jedino šta mogu da kažem je da iskreno zavidim ljudima koji veruju u istine, i ne postavljaju pitanja, i milion dodadtnih pitanja... ili postavljaju pitanja i onda veruju da su našli odgovore.

istina da me je ostavio
zabluda da ce je ostaviti :rumenko:
istina da koliko god se ozenio mladjom zenom i koliko god ja to ne odobravala, ipak cu ga vecno voleti jer mi je on otac
zabluda da cu ga ignorisati do kraja zivota:confused:
istina da mogu bez njega i da sa drugima imam bolje veze
zabluda da posle njega necu voleti;)
istina da sam klinka
zabluda da sve znam u svoje 23:)

sigurna sam......

sad pokušavam da razaznam šta je istina a šta zabluda,
istina je da sam volela, da ga volim i sad,
zabluda da on mene nije, koliko god meni bilo lakše da u to verujem.
i zabluda je da nisam mogla ništa da učinim,
istina je da jesam, ali da sam verovala da nema svrhe...
i istina je da nikad niko neće da mi bude kao on, a ni kao njemu ja.

po definiciji sam glupa-ali i dalje mislim da ne vredi.ništa. :(

sigurna sam......

Jedina zabluda je bila da su mu neki "prijatelji" prijatelji :aha:
Koliko m je kostalo...mnogo zivaca, mada me i sada kosta!
A istinu nikako da otvoreno kazem, mada me i nije vise briga :neutral:

Postoji samo Istina ..i kako je dozivljavamno..
sve drugo je ono sto odbijamo da prihvatamo
kad ne bih verovala u istinu..u dobrotu..u lepotu..u mogucnost ..
u ostvarivanja..u sebe u krajnjem slucaju ne bih bila ovo sto jesam....
bila bih neko ko sve svoje promasaje i licne neuspehe pravda ..zabludama..
a nije tako..istina je uvek tamo negde..hteli mi to da priznamo ili ne..

Apsolutno svesna sam svojih zabluda.Pa..evo:dobro se dobrim vraca(ne umeju ni da cene,kamoli da vrate dobrim),mozda bi me vise voleo da sam bila od onih sto nista ne vide i ne cuju (greska,jer ja ne umem tako, tresnem istinu uvek),nisam umela da se nosim sa jednom situacijom(umela sam,nego nisam htela),sigurno ce primetiti moj trud i zalaganje(cim si iskren,dosadan si po njima),laksi bi zivot imala da sam precutala neke stvari(znam sebe,moram reci uvek,kao da je pitanje zivota ili smrti),prihvatice me njegovi(nikada nisu niti ce,zato odlazim),treba pametnu i samosvesnu(ne,vec suprotno od mene),ceni se lojalnost i odanost(mozda kada si dete),promenice se on(da...),videce da preteruju u voljenju samo jednog deteta(nikada nece videti),opasuljicu ja druge da sa Vodolijama kao ja,treba samo umeti i znati kako,pa ce ti dati dusu(necu nikada,jer je trud zaludan)..kao sto vidite,zivim u zabludama, 24/7...:)Seticu se ja jos..:)

:) Slazem se sa Ninom, ima samo istine, ono sto zovemo zabludom je samo istina koju ne zelimo da...prihvatimo. Dogadja se to svakome od nas, oni koji shvate na vreme, zive mnogo opustenije. Najveca istina je, da se najcesce bezi od...nje :sad2:

sigurna sam......

Zablude ..koliko su me koštale...mogle su da me koštaju koliko hoće, da ja nisam bila ta, koja je htela da veruje u te zablude..koštale su me najviše cene...zdravlja. O tome ne želim da pišem. I posle toga... ,onoga čemu najviše težim u životu...pravoj osobi i obrazovanju...ovo prvo sam izgubila,a drugo sam relativno povratila istina ne u onoj meri u kojoj želim da to obrazovanje dovedem do savršenstva, tačnije granice da zablistam na tom polju. Pričam iskreno šta milsim i osećam...Koštalo me je, kada bolje porazmilsim, zasita skupo..kao kada imaš stelijum u horoskopu..ili potpuno padaš ili zablistaš kao zvezdica,sredine nema...da li sam ih brzo otkrila...svesna, ali nekada tolko opijajuce bolje od stvarnosti, da prosto svesno pristaješ da veruješ u njih, jer manje boli...videla sam, ali nisam želela da ih vidim....Neke posledice teških zabluda još nisam u potpunosti regulisala, jer neke greške zbog zabluda umeju skupo da te koštaju. Za izrečene istine nisam nikada zažalila..bolje da me smatraju kao nekoga ko govori suvu istinu nego da me smatraju kao nekoga ko ništa ne shvata. :cmok:

Back