Istine i zablude o bombardovanju 1999.

Mi, Srbi, moramo da pocnemo sa razbijanjem mitova koji nas tese i govore da smo veliki i slavan narod... nismo...
Nismo nista veci narod od drugog nekog naroda.
Ne mislite da je tako?
Pogledajte komsiju (prijatelja,poznanika,rodjaka) kog najvise mrzite...koje su njegove osobine koje mrzite?
Gramzivost?
Pohlepa?
Ili samo sto ima ljubavnicu mladju dvadeset godina od njega?

Ili je sama cinjenica da imate nekoga u okolini koga mrzite, dovoljna da kaze sve o vama?

Srbi moraju da se okrenu sebi, svom dvoristu i svojoj kuci i porodici.
Da nas ne interesuju Dacici, Vucici,Miskovici,Milosevici....
Kad jednom postanu neinteresantni narodu, videce se njihova snaga..ili slabosti..

Kad oslobodi svaki od nas svoj stan ili kucu od spanskih serija, "rialiti"-a, kica i sunda sa TV-a, onda mozemo da filozofiramo o istinama i zabludama iz 99-te.
Svetogrdno je pominjati Kosovo izmedju dva zalogaja koje pregrizemo izmedju dobrog filma na Pink Action i spanske serije....

Mrtvi smo.
Iznutra.

Dvorista su nam prljava, cerke i sestre su nam obucene kao kurvetine, alkosi vise ispred prodavnice od ranog jutra...a mi naklapamo o spasenju Srba i Srbije...

Pomozimo Srbima, sebi...Srbija ce biti bolja zemlja kada i mi postanemo bolji ljudi...

...

Jbesga...danas sam lose volje...sta ces....
Neću se nikada složiti sa tobom. Veličina naroda je zapravo veličina čojstva u njemu. A taj narod će postojati samo zahvaljujući junaštvu.
Da je tako - tako je.
Dal može drugačije - ne može.

A lošu volju - teraj je u ...

Slažem se da ne smemo biti loše volje. To je zapravo najveća opasnost, koja može da vreba - loša volja.

:)
Razumeo sam ja tebe brate kako treba.
Onaj isečak tvog teksta, malo je možda nekome mogao da smeta, ko ga ne bi shvatio kako treba. Pa rekoh da te nedoumice otklonimo. Inače se sa tvojim tekstom slažem u potpunosti, jel ga zato i nisam citirao u celosti.

Ovako je neko mogao da kaže: "Urađeno nam svašta, slabi smo, pa imamo pravo da budemo đubreta..."
Ne, mi nismo slabi i nismo đubreta, bar to nema šanse da nam iko otme nikakvom silom.

da bih bio nedorecen...da bih bio argumentovan....morao bih napisati knjigu...ovde moram biti kratak---a koliko se poznajemo kao forumasi--vec bi trebalo da poznajemo kontekst razmisljanja jednih i drugih...nemoguce je u 3 recenice posta uvek poceti od uvoda...

Bravo, sve pohvale, treba vise ovakvih dokaza. To je ono sto moze dosta uciniti da se izmeni negativna slika koju u svetu imaju prema Srbiji i Srbima. Bravo...
Ovde se na slažem sa vama.
Priče tipa: "Mi devedesetih godina nismo umeli da prodamo zapadu našu Istinu..." Su besmislene!
Ne samo zato što pouzdano znam da je Slobodan Milošević pokušavao da najozbiljnije lobira za nas, pa naravno nije uspeo (jel nije ni mogao da uspe).

Itekako je zapad znao gde je Istina i šta je Istina!
Ali zna i nešto, što mi često ne znamo!
To je da smo mi Srbi - sloveni i to Pravoslavni sloveni.
Takođe znaju oni da i ako se mi (sami sebe i pred drugima) foliramo da nismo ni Srbi, ni Pravoslavni, ni sloveni, da smo onda obični foliranti i bezvredna masa. Jedino bi možda bili zadovoljni da se svi Srbi premetnu u Hrvate, Šiptare i Muslimane, čak ni premetanje u evropljane ih neće zadovoljiti!

Tako da su odvajkada nas Srbe gledali da unište, a priče o slabom marketingu - su samo opravdavanje zlikovaca!

Naravno, slažem se sa vama, samo u slučaju pojedinaca sa zapada, koji hoće i vole da znaju Istinu.

Inače zapad, taj takozvani "svet", od vajkada je zlikovačke i ne viteške prirode. Tako da ih ni 1999. nije uopšte interesovala Istina i principi! Pa oni su odvajkada bili presurovi i prema svojim ljudima i vrednovali ih kao stoku, ili manje, a kako da tek vrednuju nas? Jel mi kao Pravoslavni i sloveni, njima đavolskim šegrtima, samo i jedino možemo biti meta za uništenje. Pa će oni Istinu da pričaju?
Nema šanse, ni u teoriji.

Ovde se na slažem sa vama.
Priče tipa: "Mi devedesetih godina nismo umeli da prodamo zapadu našu Istinu..." Su besmislene!
Ne samo zato što pouzdano znam da je Slobodan Milošević pokušavao da najozbiljnije lobira za nas, pa naravno nije uspeo (jel nije ni mogao da uspe).

Itekako je zapad znao gde je Istina i šta je Istina!
Ali zna i nešto, što mi često ne znamo!
To je da smo mi Srbi - sloveni i to Pravoslavni sloveni.
Takođe znaju oni da i ako se mi (sami sebe i pred drugima) foliramo da nismo ni Srbi, ni Pravoslavni, ni sloveni, da smo onda obični foliranti i bezvredna masa. Jedino bi možda bili zadovoljni da se svi Srbi premetnu u Hrvate, Šiptare i Muslimane, čak ni premetanje u evropljane ih neće zadovoljiti!

Tako da su odvajkada nas Srbe gledali da unište, a priče o slabom marketingu - su samo opravdavanje zlikovaca!

Naravno, slažem se sa vama, samo u slučaju pojedinaca sa zapada, koji hoće i vole da znaju Istinu.

Inače zapad, taj takozvani "svet", od vajkada je zlikovačke i ne viteške prirode. Tako da ih ni 1999. nije uopšte interesovala Istina i principi! Pa oni su odvajkada bili presurovi i prema svojim ljudima i vrednovali ih kao stoku, ili manje, a kako da tek vrednuju nas? Jel mi kao Pravoslavni i sloveni, njima đavolskim šegrtima, samo i jedino možemo biti meta za uništenje. Pa će oni Istinu da pričaju?
Nema šanse, ni u teoriji.

mpgao je slobica da radi sta god hoce, ne bi mu uspelo, to je tacno.

on se lepo dogovorio (tacnije mislio je da se dogovorio) sa amerima oko svega, i nikako mu nije bilo kako to da mu uvek sve
krene naopako. naopako mu je islo zato sto su ga ameri, sa kojima je mislio da je u talu odredili za magarca koji ce da im pomogne
da razvale sfrj i srbiju.

boljeg od njega, izgleda, nisu mogli da nadju ... mi smo trebali da ga seckamo makazicama za nokte do poslednjeg dela veceg od 0,5 cm
zato sto je isao neopisiva magarcina.

umesto da je radio jedino sto je umeo da radi kako treba, da bude bankar, on se setio politike (miro, debilu jedan),
pa je zivot zavrsio kao ocajan politicar umesto kao priznati bankar.

da je neko drugi bio na njegovom mestu mozda bi, a mozda i ne bi uradio bolje po srbiju od njega, ali sad je tako besmisleno o tome
i razmisljati.

umesto da je radio jedino sto je umeo da radi kako treba, da bude bankar, on se setio politike (miro, debilu jedan),
pa je zivot zavrsio kao ocajan politicar umesto kao priznati bankar.

da je neko drugi bio na njegovom mestu mozda bi, a mozda i ne bi uradio bolje po srbiju od njega, ali sad je tako besmisleno o tome
i razmisljati.
Što se tiče Miloševića, mnogo puta je ispao poguban po nas. Stani, kreni, mir po svaku cenu - ne ide to tako. Uveren sam, da od početka nije bio previše popustljiv, mi bi odavno bili traženi u EU i sa "sređenim" nacionalnim pitanjem. Zato je možda i bolje ovako. Danas smo bar potpuno svesni ko su zveri koje nas okružuju. Onako, da smo od početka držali zategnutu uzdu, danas bi bili "jaki i cenjeni", uvukli bi nam se i opet nas razdrndali iznutra. Svejedno znači, ali ipak dok nas nisu upregli, ne bi mogli da idu dalje: na Irak, arapski svet, Siriju, Libiju, Avganistan! Mi smo im poremetili planove i produžili za minimum 10 (njima) tragičnih godina. A upravo to omogućuje Rusiji da se obnovi i osnaži, pre nego bude opkoljena i napadnuta.
U suštini, da Milošević nije imao podršku od Šešelja i drugih pravih nacionalista, mislim da bi mnogo ranije popuštao nego što i jeste. Šteta, bio je jako inteligentan čovek, ali i previše ženi pod suknjom i dosta uskih vidika.

Ipak, činjenica je da im je mnogo muka naneo (hteo - ne hteo). Zato je Milošević i završio život u Hagu, u tom političkom zlikovištu, gde su ga ubili i iseckali na komade.
A činjenica je i da su njegovi kritičari (kad god je izdavao NATO) i veliki ljubitelji (kad god je izdavao nas Srbe), po dolasku na vlast ovde 2000. pokazali i dokazali da su gori od Slobe mali milion puta.

Svejedno naša borba 1999. ostaviće činjenicu da je baš tada u Rusiji došao na vlast jedan Putin! Jel u Rusiji pod Jeljcinom, je stalno bilo zategnuto i prezategnuto, baš zbog odnosa ka SRJ, ali 1999. sve to popuca. Tako će i Sloba sigurno jednog dana biti heroj, a lično mislim i da on (bez obzira na sve gluposti) to zaslužuje, jel on nikada nije vario ove nove svetske poretke.
Pokušavao je da šibicarima krije papirić...
:)
Pa gledao sam iznošenje dokaza o "Slučaju Račak", kako optužnicu, tako i odbranu. Pa ono je bre dominiranje sudom, kako su ih naši u sve jednoj stavci dobili. Na Haškom sudu, ne postoji validan argument optužnice, koji se može tretirati kao prevaga na njenu stranu.
Eto koji blam!
Taj rat se završi 1999, ali NATO laganja, gluposti, zločini, traju i danas. Kakve su to reke laži, pokvarenjaštva i gluposti. Ko upadne jednom u to korito, ima da bude budala do kraja života. Tako i NATO, kakve sve poganštine mora da smišlja, da ne bi prso ko trula tikva. Koliku samo energiju i snagu mora da troši da bi stalno umnožavao laganja? Ali od onoga se pita ne pravi. Tako i zapad ima predodređenu sudbinu, sudbinu koju je sam birao.

To je sudbina bogoboraca, hoće da iskrive Boga, pa se krive i uvijaju dok ne završe zamotani u smrtnom ropcu.

za sagledavanje sire politicke situacije na balkanu 90-tih zbog objektivnosti je neophodno da prodje poprilicno vremena---pa onda sa neke istoriske distance ce neko to na osnovu relevantnih dokumenata doneti pravu istinu...ako je prava istina u opste moguca...
ocenjivati sada bilo koga ili sta je subjektivna stvar...

SERBIA 10 POINTS !

bravo koleza istrebljivac ! to je tacno !

tata sloba je napravio stratesku gresku jer su mu je ujka sem rekao da tako uradi,a tata sloba je
uvek verovao bogatom ujaku iz amerike... i tu smo se, na opste iznenadjenje, koncepcijski syebali.
(... e da je samo tu)

... a sad da se vratimo na evroatlanske kontra intelektualce, ocekujem ih uskoro. :mrgreen:

momci da li se to rano ujutru čeka teška artiljerija :lol:

vec me hvata vijetnamski sindrom... :hahaha:

praga1.jpg

Back