Istine i zablude o bombardovanju 1999.

Svi ljudi sanjaju i to je lepo.
Zar ti ne sanjaš?
Ali kada je bombardovanje onda ne sanjam, još uvek se sećam plača i straha majki za svoje sinove, memljivih podruma gde smo se skrivali, proletanje projektila i eksplozija. Na žalost to nije bio san a ne verujem da bih tako nešto ikada sanjala, to je bila stvarnost.
Tema je bombardovanje a Srbi nisu nikoga bombardovali a ti juco sada otvoreno napiši da li podržavaš bombardovanje NATO nad Srbima. Lepo kratko samo napiši da ili ne.

Alabanci sa Kosova se secaju bezanje u zbegove, zivota u sumi po hladnoci i stalnom strahu od policije i vojske...
Inace tema je ISTINE I ZABLUDE O BOMBARDOVANJU 1999
Drazava Srbija u kojoj ti zivis saradjuje sa haskim tribunalom i priznaje sve pravosnazne presude .

Alabanci sa Kosova se secaju bezanje u zbegove, zivota u sumi po hladnoci i stalnom strahu od policije i vojske...
Inace tema je ISTINE I ZABLUDE O BOMBARDOVANJU 1999
Drazava Srbija u kojoj ti zivis saradjuje sa haskim tribunalom i priznaje sve pravosnazne presude .

Ja se sećam kako je bilo u Srbiji jer sam bila tu i preživljavala to.
Sada ti meni kaži kako ti znaš šta su preživljavali Albanci? Da li si ti bila tamo?

Znam....................u mom gradu niko nije bio poštedjen bombardovanja bez obzira koje je nacionalnosti.
Odgovori na pitanje:
Kako ti znaš kako je bilo Albancima? Da li si možda ti bila sa njima?

Da li ti znas kako je bilo Albancima nad kojima je izvrena humanitarna katastrofa od strane Milosevica ?
Ceo svet danas zna, a pocinioci tog zlocina Pavkovic,Sainovic...su osudjeni na dugogodisnje zatvorske kazne.

Da li ti znas kako je bilo Albancima nad kojima je izvrena humanitarna katastrofa od strane Milosevica ?
Ceo svet danas zna, a pocinioci tog zlocina Pavkovic,Sainovic...su osudjeni na dugogodisnje zatvorske kazne.

juco postavila si mi pitanje i ja sam ti odgovorila izvoli pa daj ti meni odgovor ili izbegavaš jer ne znaš šta da napišeš.
Ja sam preživljavala bombardovanje dok si ti sedela i grickajući kikiriki i pijući koka kolu gledala na televizoru kako gine Srpski narod.

Ponavljam pitanje:
Kako ti znaš kako je bilo Albancima?
Bila si tamo sa njima ili sa TV i žute štampe?
Zar je tako teško dati odgovor?

Zatvori tribunal u Hagu jer je ''cirkus''....isto su to Nemci govorili za Nirnberški proces .

samo jos da vidimo sta porodice pobijenih siptara od nato bombi kazu za tribunal, i sta ce oni siptari kojima rodjaci pomru od raka i leukemije,
ili im se rode nakazna deca da kazu za nato ?

mislim da ce sigurno da ih smatraju oslobodiocima, i da ce zajedno sa haradinajem zaigraju na ulicama da proslave.

juco draga, nema goreg turcina od poturice (stara srpska izreka)... juco nasa ... :heart:

neposredni povcinioci su piloti us air force i ostalih zemalja koje su gadjale civilne ciljeve na kosovu, plan je zamislila cia decenijama ranije,
nalogodavci su oni koji placaju haski sud i zato ih je haski sud izuzeo bilo kakve odgovornosti, a zrtve su siptari koje su njihove vodje zrtvovale
da bi nato imao opravdanje za bombardovanje, i kasnije se oduzio tako sto im je dao priliku da osnuju kvazi drzavu kosovo.

Recenica ti nema smisla ....
Skolski primer genocida je ono sto je uradio Mladic u Srebrenici, na odredjenoj teritoriji je poubijao ceo Naroda , a drugi deo nasilno iselio. Cilj je bio fizicka likvidacija jednog dela Naroda Muslimana, to je prizanala i Srbija i Republika Srbije.
Cilj Nato intervencije je zaustavljanje humanitarne katastrofe nad Albanicima.

posto zasigurno tvoja organizacija najbolje zna sta je Genocid, jer je bas ono sto je boldovana, radila u proslosti nad Nativ People in Today USA, bas kao i sto je Kanada cinila sa " Domacim ".

Posto Juta nije jedna osoba vec institucija iza koje se kriju i provociraju i pokusavaju da dovedu do razdora.

Kada a ceo svet vidi i uvidja da je USA, najveci TERORISTICKA zemlja koja svojom politikom dovodi do reakcije citavpg sveta.

Dakle obidjoh Arizonu, Nevadu, Kaliforniju i tamo videh ostatke Ponosnih nativ - people, koji u BOGATOJ zemlji, nemaju ni osnovne potrebe za zivot, pocevsi od Vode , struje i skola, niti, zdrastva a o tretmanu prema njima da ne govorim.

A represije prema Beskucnicima,Afro-Amerikancima da i ne govorim......... Tako da Juta, ili ma koja kvinsliska grupa koja stoji iza imena tog -bilo bi dobro da Shut Up for ever.

posto zasigurno tvoja organizacija najbolje zna sta je Genocid, jer je bas ono sto je boldovana, radila u proslosti nad Nativ People in Today USA, bas kao i sto je Kanada cinila sa " Domacim ".

Posto Juta nije jedna osoba vec institucija iza koje se kriju i provociraju i pokusavaju da dovedu do razdora.

Kada a ceo svet vidi i uvidja da je USA, najveci TERORISTICKA zemlja koja svojom politikom dovodi do reakcije citavpg sveta.

Dakle obidjoh Arizonu, Nevadu, Kaliforniju i tamo videh ostatke Ponosnih nativ - people, koji u BOGATOJ zemlji, nemaju ni osnovne potrebe za zivot, pocevsi od Vode , struje i skola, niti, zdrastva a o tretmanu prema njima da ne govorim.
A represije prema Beskucnicima,Afro-Amerikancima da i ne govorim......... Tako da Juta, ili ma koja kvinsliska grupa koja stoji iza imena tog -bilo bi dobro da Shut Up for ever.
Ali je zato u svakom rezervatu viski najjeftiniji u celoj USra, i to se pravda time sto je to viski losijeg kvaliteta, pa nije skup, a konzumenti nemaju para da plate bolji i skuplji.
to mi nesto lici da ima korena u "milosrdju" jucinih mentora kada su krajem preTproslog veka indijancima koje su potrpali u rezervate dali cebad u koja su se umotavali bolesnici od velikih boginja. USrA je jedina zemlja na planeti koja je koristila biolosko oruzje u novijoj istoriji. To cak ni nacisti u WW2 nisu radili. Al sta cete najdemokratskija zemlja na svetu.

Kao sto drze Logor , van svoje zemlje da ne bi zatvorenici imali pravo na zastitu i pravicno sudjenje, tako su i 50 - 60 godina vrsili biolosko istrazivanja u Srednjoj Americi,....

Saljem sliku nativ people ,iz Rezervata ,koji bi trebalo njima da pripada po svim osnovama- da ali samo za poslove najnize, jer Gazde su svi belci, daklem, imadoh prilike da porazgovaram sa ljudima iz rezervata i necete verovati koliko ne znaju SVOJU ISTORIJU i istrebljenja koji su se desile pre 150 godina. Mladji su mahali sa zastavom USRa drzave i posle dugih razgovora sa njima o ISTORIJI NJIHOVOJ< pridruzili su se stariji , bolesni Domaci ljudi zapanjeni o Antropoloskim ,Demografskim ,historijskim podacima o njihovom stradanju i njihove borbe , i nase znanje i sa zeljom da barem ovaj deo Kolorada i prirodnih Resource bude pod njihovom" Kontrolom". A da dolazak do njih i Niihovom rezervatu podrazumeva dobru pripremu i dobra kola jer u Jamerici tj do njih nema ni Benziske stanice, niti dobrog puta i pustiiiiinja.Bili smo upozoreni da napunimo gorivo i da imamo dosta vode sa nama.........

Posle razgovora i saznanja o samim tj njihovog stradanja od starne " ISTRAZIVACA" i vojske , Ovi mladici su odbacili znamenje o Usra drzave-zastave a stariji ljudi su sa ponosom mi prilazili, trazili da se slikam i slikao sam se sa njima.

saljem par slika da i sami Vi vidite, ono sto sam ja i doziveo i gledao. BEDU DOMACIH LJUDI, ne volim da koristim izraz Indijanci, jer pod tim imenom su i istrebljeni i ostalo ih je tako malo.

Uploaded with ImageShack.us

slike su prelepe :klap:

Ima ih Joooos, ali poenta je da" neznalice tj sveznalice koje se kriju iza imena jute " vide da i mi znamo sta je i kako je zivot u Jamerici.

Za skoro tri nedelje iznajmljenim kolima, obidjoh i ta njihova cuvena mesta " KOOOLINGVOOD", isamo taj deo oko centra da je uredjeno a koja je beda holivuda, koje kuuurve i prosjaci, a sto je najvaznije ako te vide da ih slikas........ Policija je trazila da sve

snimke koje sam uradio da izbrisem i to je gledao i gledao i dao mi je Upustvo da samo fine stvari snimam.........

More koja demokratija gledajuce te jadnike.

Las Vegas, temperatura 120 farenhajta, ne moze da se dise a prosjaci ,svako ima svoje mesto i jure da im platis ako ih slikas..........

moj skolski drug je bio izbeglica iz hrvatske....1998e su on i cela porodica dobili zelenu kartu za ameriku...cim su stigli tamo smestili su ih u rezervat sa indijancima prvih godinu dana i nisu smeli da izlaze bilo im zabranjeno...pisao je pisma i opisao da su indijanci tamo tretirani poput nize rase...skoro kao crni robovi pre stotinak godina....a zive u teskoj bedi.

jos jedan decko, ajde da kazem malo smo se druzili ali pise nekad mejlove povremeno, on je decko hendikepiran u kolicima je od rodjenja...njega su smestili u neki crnacki geto u atlanti....u invalidskim kolicima su mu dali stan na trecem spratu u zgradi bez lifta...idioti. kasnije kad se sestra zaposlila, preselili su se

edit

a sto se tice tebe UTAH reci nam sada, da li te crkva poslednjih dana i mormonizam uopste uci da izvrces i ne dajes odgovore kad te neko nesto pita? jel mormonska crkva takva kako je ti predstavljas ovde? lazljiva i iskvarena i izvrce i ruga se svemu?

Poslednja izmena:
Sve to mi znamo u americi je lažni sjaj.
Zna to i juca ali njen posao je da pokuša nas da napravi budalama i slepcima koji će joj poverovati dok iznosi njene provokatorske komentare.
Iznosi novinske naslove ali kada je pritisneš pitanjima ona ne zna odgovor.

Institucija je " Juta", jer ako se analiziraju njeni postovi i na Politici i na historiji, i na drugim mestima, moze se videti po nacinu pisanja ,izrazavanja,i misli i napada da su ponajmanje 3 osobe, i ponekad u samo dva razlicita posta, dva razlicita nacina pisanja i davanja odgovora.

Na nekim discusijama je izbacivala dokumente koji su dostupno samo Odredjenoj grupi ljudi i ne moze se naci nigde u novinama. Presude koja ona liferuje i sami znate da je i da se ne moze doci putem interneta.

U suvisli i logican tek misli kao i odgovora se nikad nece dobiti odgovor, samo me interesuju moderatori sto dozvoljavaju ,ovakav nacin dejuniciranja normalnih ljudi i dopustaju provociranje i sirenje mrznje.

Dal da se dodje do reakcije i eksplozije u nacinu discusije........ne znam i nije mi jasno.

Za Demo( n) kratsku drzavu sam i radio bas po pitanju i Bivse zemlje sa svog Profesionalnog rada , pa tako i imam saznanja o pripremama za napad koji je bio trebao jos u jesen 98, da zapocne.

Oni i nece da shavate da su sve medjunarodne zakone i konvencije prekrsili i napali zemlju ( Navodno milosevica - a ti isti su i tekako njega podrzavali, setite se Dejtona i izjava klintona). Sa milosevicem se moze razgovarati ?

ona zaboravlja da su i neke druge drzave podnele zahtev za hapsenjem i kintona i klike, pa ste i imali u vidu da kada je dolazio ovde u Torontu da su intelektualne grupe za Ljudska prava mkao i medjunarodni pravnici trazili njjegovo hapsenj. To prelazi njen um.....i mozak.?

ona se ( namerno je malim slovima,) izgleda ne sme suociti sa istinom da taj Kvazi sud u hagu ,sami USranci ne priznaju a ovamo nesto nam palamudi o.......

Poenta je da je zemlja unistena, i bombardovana sa osiromasenim uranijum i da se sada to ispoljava sa vecim procentom Kancera, leukemije i smrtnosti,. nece ili ne zele a po meni i ne mogu da shvate da i oni koji su bili u " Misijama na KIMu, i ovde i svuda gde su trupe bili, da OBOLJEVAJU ....i UMIRUUUUUUUUU.

Dal je njoj JASNO da Su TALIJANSKE TRUPE, otvoreno Tuzili svoju zemlju kao i nato !!!!!!!!!

Back