Quantcast

Istine i laži Tadićeve vlade o humanitarnoj struji za Kosovo

nesko101

Veoma poznat
Poruka
11.865
Laž koju je širila Vlada Srbije Srbijom i među celokupnim Srbskim narodom dobila je tolike razmere da je prihvaćena kao istina a to je da je Srbija deset godina snabdevala besplatno sever Kosova strujom.Ali laž je polako počala da se razotkriva kada je onog trenutka iz Obilića isključen glavni dalekovod koji snabdeva ceo sever Kosova.Odmah je Srbija posle 17h bez struje kada je ostao sever Kosova počela da isporučuje i da ga snabdeva sama.Znači pre toga nije.
Ali nije prošlo ni 24 sata posle toga naredila je EPS-u na Kosovu da krene u naplaćivanje struje.
Da bi ovo mogli da razumete saznaćete sledeće:
Oni koji se razumeju u energetiku znaju da je potrebno da dalekovodi imaju zatvoreni krug a da Kosovo i Srbija jesu deo tog zatvorenog kruga ili prosto narodski receno kružni tok ako ga nema onda pada celokupni sistem.
E upravo zbog toga i postoji kružni tok za razmenu strujom koji povezuje Srbiju, Kosovo i ostale zemlje u regionu a struja koja je slata na Kosovo su do dolaska
Euleksa plaćale države UN Srbiji.Namerno ili slučajno Tadićeva vlada je upravo ovo prećutala.Žašto?Pa razlog je samo njima poznat.Tačno je i to da su još nekoliko miliona dolara ostali i dužni državi Srbiji.
Ali čim su pre nekoliko meseci međunarodne institucije UN predale Kosovo Euleksu konačno su i prestale da se obavezuju da dalje plaćaju potrošenu struju koju je slala Srbija.
Poznavajući visokog predstavnika EPS na Kosovu saznao sam sve ovo ali da je Srbija napravila niz grešaka koje su doveli Srbski narod na Kosovu u veoma težak položaj a da je sada njihovom krivicom ekonomske ugrožene porodice ove zime dovode na ivicu bede.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.