Istina o trgovinama i firmama

Poruka
4.292
Devojcica sve lepo objasnila kako se radi poso sa trgovinama i slicno. Postoje vrlo jaki brendovi nazivi firmi u svetu takozvane multinacionalne kompanije. I sad na svim medijima se proglasi kako dolazi neka jaka inostrana trgovina u Srbiju. E sad to zapravo nije doso neki Nemac, Amerikanac ili slicno sa svojom izvikanom nekom svetskom trgovinom nego je to zapravo otvorio nas covek to jest politicar sa parama koje je steko neznam kako jer od svoje politicke funkcionerske plate sigurno nije (pranje para). I sad on lepo kontaktira kancelariju te "jake firme trgovinske" koja zaposljava verovatno samo par ljudi i lepo politicar Srpski kupi licencu za logo te firme. Naravno licenca kosta par desetina miliona evra godisnje. Uz tu licencu dobije preko mejla nakon sto je Nemcu legla uplata par dokumenata kako izgleda logo firme, kako treba da izgleda unutrasnjost trgovine, kako treba da budu obuceni prodavci te firme itd. Zatim spisak koja roba sme da se prodaje i odakle da se uvozi. Ukoliko se prodaje neka roba sa domaceg terena onda moze ali mora da se plate penali za robu koja nije sa spiska koji je poslat mejlom. I onda krene biznis.

Drugo sad dolazimo na domacem terenu. posto je politicar u vrhu oni lepo naprave zakon takav da sami sebe oslobadjaju placanja poreza, struje, vode, i svih rezxija, zakupa i slicno. Zgrade napravi drzava o svom trosku kao i svu infrastrukturu. I naravno napravi politicar sam sebi zakon da ne placa porez. I pri tome jos napravi zakon da drzava placa njemu radnike (10 000 evra po zaposlenom).

Dakle sta proizilazi iz toga: Ne placase, porez, drzava placa plate zaposlenima i rezije i dazbine, prodaje se strana roba a ne domaca u vecini gledano, a profit naravno trpa sebi u dzep.

Eto dragi moji to je njihov biznis. Dakle jadni mi i dobro je sto jos nismo totalno osiromasili.

Poslednja izmena:
То о чему говори зове се франшиза, и то је уобичајена ствар у свету. Проблем је што код нас франшизе отварају државни криминалци, који немају за циљ да послују профитабилно, већ да преко франшизе пљачкају народни новац из буџета државе.

Одувек сам сањао да отворим Hooters :heart: франшизу у Србији, па ако има заинтересованих, могли бисмо да се удружимо. :per: Или да направимо нешто слично домаће.

Back