Istina o laganju dece o Deda Mrazu i šta kad pitaju: "Mama, reci mi iskreno, od koga su pokloni?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.616
Многа деца имају умишњеног пријатеља (који живи само у њиховој глави) са ким се играју па и причају наглас. Они родитељи који нису свесни да је то веома нормално за одрежени узраст ће да потрче код психијатра јер им је дете откачило.
Другим речима, ако имаш дете, тј. ако планираш да имаш дете, прво се добро поткуј како се дете уздиже.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
67.087
Nije, Sveti Nikola je Božić Bata.

Горе си рекао да Деда Мраз долази за Божић,

прво, Деда Мраз долази за Божић (Божић Бата), а не за Нову Годину.

А ја кажем Свети Никола је Деда Мраз, ти кажеш, Свети Никола је Божић Бата, а претога си рекао да Деда Мраз долази за Божић (Божић Бата) што даље имплицира да је Свети Никола - Деда Мраз.

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.616
Горе си рекао да Деда Мраз долази за Божић,

А ја кажем Свети Никола је Деда Мраз, ти кажеш, Свети Никола је Божић Бата, а претога си рекао да Деда Мраз долази за Божић (Божић Бата) што даље имплицира да је Свети Никола - Деда Мраз.

Kod Slovena, Deda Mraz je nekada bio zli čarobnjak koji je voleo da zaleđuje ljude. On je u početku otimao decu i odvodio ih u svom džinovskom džaku. Da bi otkupili decu, roditelji su morali da mu daju poklone. Ipak, sa protokom vremena, sve se okrenulo naopačke; pod uticajem hrišćanstva, lik Deda Mraza je izmenjen, postao je ljubazan i počeo je da daje poklone deci.

Alter_Ego_

Legenda
Poruka
67.087
Kod Slovena, Deda Mraz je nekada bio zli čarobnjak koji je voleo da zaleđuje ljude. On je u početku otimao decu i odvodio ih u svom džinovskom džaku. Da bi otkupili decu, roditelji su morali da mu daju poklone. Ipak, sa protokom vremena, sve se okrenulo naopačke; pod uticajem hrišćanstva, lik Deda Mraza je izmenjen, postao je ljubazan i počeo je da daje poklone deci.

Ово је тотално цоол!!!

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.616
Vise mi se svidja Djed Mraz.

Da dam neki reditelj, scenarista ili producent, snimio bih film o njemu!
Poznata slovenska mitologija, Rusi je čuvaju mnogo bolje od nas. A ovaj što daje poklone je Sveti Nikola.
Mislim da su komunisti ponovo ugurali Deda Mraza u priču i pomerili dešavanja na Novu Godinu da zaobidju verski aspekt praznika.

Belgradeboy

Veoma poznat
Moderator
Poruka
10.192
received_687906479437141.jpeg