Istina (filozofija, ovo ono)

buaha

Početnik
Poruka
19
Znači ođe ću izložiti istinu. Ono što se, po nekim izvorima, dugo traži. Ni manje ni više. Oni koji se zadesiše da čitaju ovo moje umovanje valja da znaju da ih ja neću naučiti kako da dođu do keša, kolica i šmekerice, kako da skuvaju nešto, posluju na berzi, pecaju i tome slično. Doći do jednog prilično beskorisnog znanja u smislu gore navedenih rabota. Mada to znanje može biti dobar temelj za navedena znanja. Pa ko voli...nek izvoli...Dakle, ako se tražilo mlozinom načinom i nije se našla istina, vrlo je jasno uočiti da se nije tražilo kako valja i kako trebuje. To vam je kao kad budite nekog i finim ga riječima ubijeđujete da se probudi a on ili ona neće pa neće, a onda vi nađete kakvu kantu ili drugi pogodan predmet, nalijete je vodom i sručite mu ili joj tu vodu na glavu...E pa...Oni koji imaju stomaka za istinu evo je:

onaj koji visoko gleda kad drvo je na nebu i zlatnom bojom nebo preliva a držeći se kamen i zvijede slušajući misli kako da nogom dvaput rukom šaraf zavida. Ono što se uočava je da zmija najviše po dubokoj vodi ledi a aždaha petoglava je najbolji lijek protivu svakih upala. Alt+Shift vikao je Bokun kad ljutitim mačem vitlao je iznad glave. Potom je došao vuk i rekao: aj ne zajebaj, pušti đecu da uče i vrlim znanjem napajaju uši. Đeca su slušala milu vrisku i rekoše kako je Bokun najmudriji od svih aždaha. Radovao je Bokun đecu. I đeca su radovala Bokuna. Mač je svijetli peko oči i zlatno se nebo radovalo tome kada veseli je duh rekao takođe: nek idu mudraci da gledaju vodu. Tražio je Bokun u vodi dubokoj kamenja što samo u pećinama rastu...i rekao: o kakvome je jadu radim. I nasmijao se. Sjutra je otišao da ješe konja.
 
spavam:
Brate !! :grin:
Milo mi je da, eto ima mudraca kome rijechi moje nijesu bash smece. Ono shto ce bistar odma, srednje bistar vremenom, a glup nikad svatiti su rjechi vrle shto piso sam ja.
Ja bi i sad tebe josh nazvao bratom. Eto.
I zapamti josh jedno: dok Bokun je bio u drzavi Danskoj jahao je ptice od siline pune. Ubio je u kamen dok jahao je smjelo i rekao: zar i ti dragi Kamo
 

Back
Top