tgdanijela
Poznat
- Poruka
- 7.092
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
filozfski nacin...sto mora jednostavno kad moze da se zakomplikuje da ni sam vise ne znam o cemu pricam..
sta hjum kaze o nacelu neodredjenosti tj hajzelbergovom principu?
nije to deo nove fizike hajzelbergov princip je hajzelberg uveo u savremeno naucno razmisljanje..Navar
Nemoj samo da sa uzvisenih visina filozofije sada padamo u brlog i blato pozitivizma i naucnog pogleda na svet. Sa konja na magarca.
Ali kada smo vec kod Hajzenbergovog nacela neodredjenosti, to je deo Nove Fizike i necega sto zasluzuje odredjeno postovanje, jer je uspelo da dotakne neke sustinske stvari i postavi prava pitanja. Ali odgovor na ta pitanja na tvoju zalost Hajznebreg ne moze dati, vec to moze dati filozof.
A uzgred, upravo taj princip osporava determinizam ustanovljavanja prirodnih zakona, i uvodi neodredjenost.. kao i posmatraca ...subjekat u eksperiment .. sve ono o cemu vam ovde govorim ali kazano na naivan nacin.
NIje to filozofija . To je nazadna. banalna oblast ljudskog misljenja, daleko od sustine .NIkada to ne smemo mesati.
"dvaput nista je nista..znaci crva nije ni bilo"![]()
Bravisimo
Ko jos tvrdi da se na egzistenciji crva kao ideja ne moze kompletan George,-ov solipsizam i njegov senzualisticki imaterijalizma izvanredno jasno i kratko pojasniti..... bez autobusa, jabuka, ..... Da si jos Boga i “JA” pomenuo bila bi citava filozofija radikalnog subjektivizam irskog teologa zaokruzena.
hajde da kazemo to ovako..
ako neko zaista razume neciju filozofiju koji se trudi da siri..onda bi taj neko mogao naci i neki svoj primer za objasnjavanje te filozofije..a ne da se drzi izvornog primera na kome je taj neki tvorac te neke filozofije objasnio svoju filozofiju..
pa ja ne iskljucujem..da bi se do saznanja doslo covek mora da poseduje i vid i uvidZašto iz saznanja isključivati bilo čula, bilo razum?
Grčki filozofi su došli do saznanja da postoje atomi, ali ih nisu ni videli, ni opipali.