Isticanje nacizma u fudbalu

kapetanmark

Elita
Banovan
Poruka
24.443
Autorska

Sredinom marta 2023ce opet smo bili svedoci ludila u nastupu hrvatskih navijača.


ЛУДИЛО СЕ НАСТАВЉА: Хрвати (опет) згрозили свет


18. 03. 2023. у 14:40ХРВАТСКА је опет у центру пажње европске спортске јавности због великог скандала који су изазвали тамошњи навијачи.

Загребачки Динамо већ 37 година бодри навијачка група "Лоши плави момци" (енгл. "Bad blue boys"), a управо су свој рођендан БББ прославили на незапамћен начин.

Они су, наиме, улицама главног града Хрватске продефиловали, што само по себи није ништа чудно, али су то учинили прошавши део свог пута - уз подигнуту десну руку, баш као што су то радили нацисти у Хитлеровој Немачкој, али и хрватске Усташе, као продужена рука нациста у Независној Држави Хрватској, у којој је на најјезивије начине убијен огроман број Срба, Јевереја, Рома.

Оваква "шетња" изазвала је огромну пажњу, али, нажалост, није једини инцидент овог типа који су присталице поменутог клуба приредиле у последње време.

Када су Бед блу бојси згрозили Европу
Динамо Загреб је у оквиру другог кола Лиге шампиона имао заказан дуел са Миланом, а у тај италијански град дошло је и баш много навијача хрватског првака. Загребачки "Бед блу бојси", од којих су италијанске безбедносне снаге одузеле много тога, па и хладно оружје, згрозили су свет када су колективно кренули на стадион "Сан Сиро".

Они су, наиме, улицама Милана ишли певајући наизглед безазлене песмице посвећене Динаму, али су зато масовно држали подигнуту десну руку, те је само недостајао поклич нациста "зиг хајл".

Овај инцидент, на почетку нове фудбалске сезоне, био је наставак величања усташтва од стране Динамових навијача, који су сличне ствари радили и крајем прошле сезоне.


https://www.novosti.rs/c/sport/fudb...odignuta-ruka-rodjendan-skandal/komentari/svi
 
Poslednja izmena:

kapetanmark

Elita
Banovan
Poruka
24.443
Подсетимо, у мају су "Бед блу бојси" и "Фунцути" из Шибеника заједничким снагама "почели усташовати", како је то писао хрватски "Индекс", додајући:

- Прво је једна трибина викала "За дом", а друга одговарала "спремни!", а онда се с трибина чуло и "О Хрватска, Хрватска, независна држава" у славу злочиначке НДХ.

Све то закључено је транспарентом који су подигли Бед блу бојси, на којем је писало: "Нису нам затрли сјеме крвници што паклом гмижу." Није потпуно јасно шта је била порука тог транспарента, али чини се да се ради о стиху из песме Иве Фабијана 'Пролеће у Блајбургу' (месту где су страдале многе усташе на крају Другог светског рата)".
 

kapetanmark

Elita
Banovan
Poruka
24.443
Dakle nisu samo bed blu bojsi, već širom hr, vidimo i navijače sibenika kako rado klicu ustaški pozdrav.

Ludilo.
Sto se regiona tiče to nigde nije zabeleženo a širom hr je uobičajeni folklor. Treba ih izolovati u regionu.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Top