Isti ciljevi

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mnogo je lakse kada su isti ciljevi i da su putevi do istih uskladjeni koliko-toliko
Zivot je ionako komplikovan i baca nas pred razne izazove jos kada bi se nadmudrivali sa nekim, konstantna glavobolja ne gine

Zašto sex da ne bude način da se uđe u vezu? Meni je to čest model. Pojasni zašto misliš da nije dobar. Ako te mrzi ok
Zato sto je seks nagon. Veza zahtevna povezivanje na dusevnom nivou. Ok, kapiram, dusevno povezivanje i vodi ka seksu, ali seks je tu podrazumevana stanica. Ako je seks nacin za postavljanje u odnosu, onda to vise nije dusevno nego odrednica i postaje lazno.

Zato sto je seks nagon. Veza zahtevna povezivanje na dusevnom nivou. Ok, kapiram, dusevno povezivanje i vodi ka seksu, ali seks je tu podrazumevana stanica. Ako je seks nacin za postavljanje u odnosu, onda to vise nije dusevno nego odrednica i postaje lazno.
Jeste nagon, i zato ces da ga izbegavas kada ti nije do toga, dok ces sa ljubavlju uvek i kada ti se ne seksa. Sa druge strane ova tema je slicna
sa temom Da Li Bi Sa verzijom sebe, i tu su misljenja podeljena.

Koliko je za vezu dve osobe bitno da imaju iste ili bar slične ciljeve u životu?

Mislim i na položaj u kojem se nalaze. Recimo ako muškarac podjednako voli 2 žene npr i sviđaju mu se, jedna isto želi što i on tipa da osnuje porodicu, a druga to ne želi iz nekih razloga, verujem da će mu biti bolja čak i komunikacija sa onom koja želi isto, to se odvija spontano da ne kažem instinktivno. Osim porodice, to može biti i nešto drugo, tipa oboje jako žele da imaju dosta novca, itd.

I ako se nemaju isti ciljevi, planovi, da li se išta održivo može napraviti u njihovom odnosu?
Moze. Sa onom koja zeli porodicu, neka je napravi, a ovu drugu neka nastavi da .ebe

Ama nisi dobro čitao. To nije bilo vezano za iste ciljeve, već istu ambiciju u životu. Status, tačno sam zna la da će neko da se uhvati za ono što sam napisala o mom prof. To nije moje mišljenje niti se viđam sa ljudima iz moje branše niti želim. . Sam status je zaista nebitan. Nego da li je čovek zadovoljan postignutim, da li je put kojim jedan i drugi žele da ostvare svoje ciljeve kompatibilan. Ako su na različitim kolosecima onda jbg.

Ciljevi koji nisu kompatibilni. U stvari, da, bolje je reći što bogomoljka reče vrednosti. Ali i gde gledamo, šta želimo od života.
Moraš bona biti preciznija, nekad jedno slovo puno znači, nije isto reći "u životu želim samo tebe!" ili "u životu želim samo trebe!"
@tema - opet je sve to individualno, svi imamo različita poimanja smisla života i različite najbitnije tačke. Ako se u najbitnijim tačkama slažemo, onda će biti ok

Moraš bona biti preciznija, nekad jedno slovo puno znači, nije isto reći "u životu želim samo tebe!" ili "u životu želim samo trebe!"
@tema - opet je sve to individualno, svi imamo različita poimanja smisla života i različite najbitnije tačke. Ako se u najbitnijim tačkama slažemo, onda će biti ok
Bukvalisti hehe

Slazem se sa paulom
I sa napokonom
Tu sam negde izmedju ta dva

Ne znaci da bidete copy/paste
Ali da znate da uzivate u zajednickom drustvu, u jedno drugom
Tesko je biti sa nekim a da ti se kod njega ne svidja neka osobina, navika, nacin zivota
To moze kratko da funkcionise

I svaki odnos koji je poceo samo seks
Tu se i zavrsio
Npr meni ovaj odnos nije tako poceo
Cak naprotiv
Seks mi i nije bio top na pocetku
Ali smo se nekako vremenom povezali i uigrali i seks nam se postajao sve bolji i bolji i sad je najbolji
Vwrovatno zbog celokupnog odnosa
Ne znam
I seks je sada tresnjica na slagu
A slag nam je sve ostalo, vreme koje provedemo zajedno

Koliko je za vezu dve osobe bitno da imaju iste ili bar slične ciljeve u životu?

Mislim i na položaj u kojem se nalaze. Recimo ako muškarac podjednako voli 2 žene npr i sviđaju mu se, jedna isto želi što i on tipa da osnuje porodicu, a druga to ne želi iz nekih razloga, verujem da će mu biti bolja čak i komunikacija sa onom koja želi isto, to se odvija spontano da ne kažem instinktivno. Osim porodice, to može biti i nešto drugo, tipa oboje jako žele da imaju dosta novca, itd.

I ako se nemaju isti ciljevi, planovi, da li se išta održivo može napraviti u njihovom odnosu?
ponekad je dovoljan samo jedan postignut cilj za da veza opstane.

Moj prof je umeo da mi priča da treba da budem sa nekim ko je obavezno dr nauka, tj da nije daleko od mene i mojih postignuća. Mislila sam uvek da preteruje. Doduše, znam da on nije čovek kome su bitne titule, već da misli o suštini. Zapravo jemislio da mi treba neko dovoljno sposoban i dovoljno ispunjen uspesima da bismo mogli zajedno da uživamo.

Ne mislim da je bitno da jepostigao nešto u nauci. Zapravo mislila sam da uopšte nije bitn o šta je postigao. Ali tu dolazi do disbalansa. Muškarac koji nije postigao sebi zadane ciljeve recimo nema decu a želeo bi, ili nema dobar posao a želeo bi, još ako nema ni sposobnosti, ide u nekom sasvim drugom smeru ili još gore stoji na sasvim drugom mestu dovoljno daleko da se jedva čujemo i ako vičemo.
moj komsija je vozac kamiona po evropi i o tome je mastao od detinjstva. Ispunio je svoj cilj. Dal bi mogla da nadjes neke zajednicke interese sa njim sobzirom na njegovu osnovnu skolu i kurs za vozaca C, D, E, F kategorije i tvojih profesorkih i doktorskih diploma ?

Ja tako živim već par godina
Koristim lepe neperspektivne prilike 😁
Ali nekad neka od tih prilika bude baš draga, I onda se setiš kako je lepo imati vezu, pravu.

Ali taj primer da studira, to nije nešto što je nepremostivo. To nije ono ona sad hoće dete a ti nećeš. To se hendluje lepo rekla bih. Dok ti radiš ona uči, ne vidim problem.
problem su tvoje studiranje i karijera vezani za mesto koje je daleko od mesta gde vam je partner koji je isto tako vezan skolovanjem i karijerom.
Sta cete uciniti i "spasiti" vasu ljubav?

Jeste nagon, i zato ces da ga izbegavas kada ti nije do toga, dok ces sa ljubavlju uvek i kada ti se ne seksa. Sa druge strane ova tema je slicna
sa temom Da Li Bi Sa verzijom sebe, i tu su misljenja podeljena.
Pa nagon, potreba. I potrebe treba da budu zadovoljene. Samo kazem da nije nacin da sa nekim ulazis u vezu. Jedno je potpuna i tima a drugo seks. Intima je dosta siri pojam: Medjusobno razumevanje, poverenje, bliskost, na dusevnom nivou.

Back