Isti ciljevi

Paula

black cat
VIP
Poruka
35.656
Koliko je za vezu dve osobe bitno da imaju iste ili bar slične ciljeve u životu?

Mislim i na položaj u kojem se nalaze. Recimo ako muškarac podjednako voli 2 žene npr i sviđaju mu se, jedna isto želi što i on tipa da osnuje porodicu, a druga to ne želi iz nekih razloga, verujem da će mu biti bolja čak i komunikacija sa onom koja želi isto, to se odvija spontano da ne kažem instinktivno. Osim porodice, to može biti i nešto drugo, tipa oboje jako žele da imaju dosta novca, itd.

I ako se nemaju isti ciljevi, planovi, da li se išta održivo može napraviti u njihovom odnosu?

Bitno je, jedna od najvaznijih stvari.
Desava se da se nekada neko odrekne od svojih zelja i ciljeva i to posle preraste u frustriranost, zalom za izgubljenim vremenom i slicno.
Ako jedno hoce desno, drugi levo to ne vodi nigde.

Da, veza je odnos koji ide u nekom pravcu.

Ljudi žele različite odnose, nekad i samo sex ili samo romantičan odnos, ali zrele osobe se uvek posle par susreta zapitaju kuda ovo ide.

ne znam koga od više od 22 godine života to može da loži
Pa dođe se u jednom kasnijem periodu života kada si ispunio sve neke životne ciljeve, u grubom. Preostaje da se uživa u plodovima. Da se opustiš, putuješ, živiš punim životom.

Međutim, I za to uživanje ti treba neko ko je došao do iste tačke, a ne neko sa važnim neostvarenim ciljevima, ko je negde na drugom koloseku

Pa dođe se u jednom kasnijem periodu života kada si ispunio sve neke životne ciljeve, u grubom. Preostaje da se uživa u plodovima. Da se opustiš, putuješ, živiš punim životom.

Međutim, I za to uživanje ti treba neko ko je došao do iste tačke, a ne neko sa važnim neostvarenim ciljevima, ko je negde na drugom koloseku

slažem se. kad neko ko nije ostvario nijedan željeni životni milestone želi samo da uživa... mislim, uživanje i ne daje neki sladak osećaj ako mu nije prethodio rad

slažem se. kad neko ko nije ostvario nijedan željeni životni milestone želi samo da uživa... mislim, uživanje i ne daje neki sladak osećaj ako mu nije prethodio rad
Moj prof je umeo da mi priča da treba da budem sa nekim ko je obavezno dr nauka, tj da nije daleko od mene i mojih postignuća. Mislila sam uvek da preteruje. Doduše, znam da on nije čovek kome su bitne titule, već da misli o suštini. Zapravo jemislio da mi treba neko dovoljno sposoban i dovoljno ispunjen uspesima da bismo mogli zajedno da uživamo.

Ne mislim da je bitno da jepostigao nešto u nauci. Zapravo mislila sam da uopšte nije bitn o šta je postigao. Ali tu dolazi do disbalansa. Muškarac koji nije postigao sebi zadane ciljeve recimo nema decu a želeo bi, ili nema dobar posao a želeo bi, još ako nema ni sposobnosti, ide u nekom sasvim drugom smeru ili još gore stoji na sasvim drugom mestu dovoljno daleko da se jedva čujemo i ako vičemo.

Moj prof je umeo da mi priča da treba da budem sa nekim ko je obavezno dr nauka, tj da nije daleko od mene i mojih postignuća. Mislila sam uvek da preteruje. Doduše, znam da on nije čovek kome su bitne titule, već da misli o suštini.

ne preteruje naravno. nikad ne biraj muškarca koji je i po čemu ispod tebe, to će samo na duže staze da ti se zgadi, a kad ti se lik zgadi imaćeš želju da ga gaziš. a to je neprijatno za oboje

ne preteruje naravno. nikad ne biraj muškarca koji je i po čemu ispod tebe, to će samo na duže staze da ti se zgadi, a kad ti se lik zgadi imaćeš želju da ga gaziš. a to je neprijatno za oboje
Isprobala sam razne stvari, ja se ne libim. Kad nešto poželim odmah gledam kako to da ostvarim i uglevnom uspeva.

Ispod i iznad, to je stvar percepcije. Znam šta govoriš, imala sam i ta iskustva. I jeste umeće spoznati ko ima neke osobine koje se mogu vremenom zgaditi, to je posebno bitno za svakog ko ima iskustva sa dužim vezama. Prepoznati baš to. Recimo neambicioznost. Žena koja je ambiciozna barem u nečemu teško će to podneti. Ili razna proseravanja koja su zapravo "kiselo grožđe", izraz dubokih frustracija usled toga što na društvenoj lestvici nije gde bi želeo biti. Ili nema dovoljno novca pa sere recimo kako nije važan, a vidiš da čim stalno priča o tome jeste mu važno. I slična NEZADOVOLJSTVA koja mogu da pokvare vezu. Ostvareni ljudi koji su zadovoljni sobom to nemaju.

Znači, zadovoljstvo životom koji se vodi. Gde sam tu ja gde on.

Meni je to malo sve ekstremno.
Zivot je zbir iskustava a ne strojevi mars kroz zid pa dok ne probijes glavom.
Da, ljudi imaju ciljeve, imaju planove, ali sto bih sada na pr ispustio priliku da budem sa nekom osobom, koja mi se bas dopada, a ona recino hoce da zavrsi fakuktet, a ja imam vec karijeru i mozda cu se odseliti za koju godinu. I sad recimo, ja odlucno kazem : nehehehe, ovo nema buducnost, necu da se petljam, odoh, zbogom!
I onda ona zavrsi posle nekoliko godina fax i dobije posao bas tu. Doup!

U krajnjem slucaju, da ama bas nema perspektivu za ozb, sto da ne uzivamo u momentima zajedno dok se ne pojavi prava stvar...
Ja tako živim već par godina
Koristim lepe neperspektivne prilike 😁
Ali nekad neka od tih prilika bude baš draga, I onda se setiš kako je lepo imati vezu, pravu.

Ali taj primer da studira, to nije nešto što je nepremostivo. To nije ono ona sad hoće dete a ti nećeš. To se hendluje lepo rekla bih. Dok ti radiš ona uči, ne vidim problem.

Ja tako živim već par godina
Koristim lepe neperspektivne prilike 😁
Ali nekad neka od tih prilika bude baš draga, I onda se setiš kako je lepo imati vezu, pravu.

Ali taj primer da studira, to nije nešto što je nepremostivo. To nije ono ona sad hoće dete a ti nećeš. To se hendluje lepo rekla bih. Dok ti radiš ona uči, ne vidim problem.
Pa i da je dete. Jel ima neko sa kim bi napravila dete pa ja stojim tu kao prepreka?

Back