Ispusteno dete - nedavno iskustvo

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.820
Škola možda i plati kaznu za zapostavljanje.
Profesor matematike koji je pustio da pređe razred, naročito.
Pod uslovom da je tačno to što si tvrdio u uvodnom postu

Ovo je vec vidjena situacija i zna se kako prolaze ovakvi nemarni roditelji.

Prva kazna je novcana, posto im je prvi put.

Hvala Bogu, na zapadu su te stvari lepo sistemski resene, pa roditelji koji zapostavljaju decu ne prolaze nekaznjeno.

Poslednja izmena od moderatora:

buudala

Legenda
Poruka
69.547
Ovo je vec vidjena situacija i zna se kako prolaze ovakvi nemarni roditelji.

Prva kazna je novcana, posto im je prvi put.

Hvala Bogu, na zapadu su te stvari lepo sistemski resene, pa roditelji koji zapostavljaju decu ne prolaze nekaznjeno.
Nema ništa od toga.
Devojčica srećom nije zanemarivana od strane roditelja.
Od strane škole verovatno jeste,ako su tačni navodi da je dogurala do šestog razreda(valjda?) bez tablice množenja.
Na zapadu je verovatno katastrofa ako im deca idu u škole u kojima ne nauče tablicu množenja a još nekom pada na pamet da krivi roditelje za to.

Poslednja izmena:

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
Ne, platice kaznu, dete je zanemareno, a prijavu nisam podneo ja vec skolski psiholog.
I to je baš sada psiholog podneo prijavu kada si joj ti održao prvi čas iz matematike i ovde otvorio temu ? Da li je to možda u nekoj vezi? Ili samo puka slučajnost?
Odakle ti znaš da je podneta prijava? Poznaješ psihologa? Čak i da je tako, privatno ne bi smeo da iznosi slučajeve kojima se bavi na radnom mestu. To bi značilo da psiholog krši zakon i prava učenika.
Ako nije tako, saznanje o prijavi možeš da imaš samo ako si ih ti prijavio psihologu. Ne verujem da bi roditelji takvu vest požurili da podele sa svim ljudim koje sreću u KUD.

Moj zaključak je da si ih ti posredno prijavio, preko školskog psihologa.

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
Koliko znam, ovog meseca je u Nemačkoj usvojen zakon o doušnicima. Može se anonimno prijaviti komšija, kolega, rođak, otac, sin...Npr. neko izjavi da on misli da postoji samo muški i ženski pol, ostali su izmišljotine, a neko ga prijavi da time radi protiv Ustava. Bez odlaska na sud, ta osoba može da bude otpuštena sa radnog mesta. Takve slučajeve rešavaju neke komisije.

Ako bi oštećena strana rešila da istera pravdu, i dokaže da to nije rečeno, moraće na sud o svom trošku, a upravo je ostao bez radnog mesta.

Lepa vremena dolaze na tom zapadu. Doušnici, i sloboda govora. Ljudska prava i demokratija.

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.820
I to je baš sada psiholog podneo prijavu kada si joj ti održao prvi čas iz matematike i ovde otvorio temu ? Da li je to možda u nekoj vezi? Ili samo puka slučajnost?
Odakle ti znaš da je podneta prijava? Poznaješ psihologa? Čak i da je tako, privatno ne bi smeo da iznosi slučajeve kojima se bavi na radnom mestu. To bi značilo da psiholog krši zakon i prava učenika.
Ako nije tako, saznanje o prijavi možeš da imaš samo ako si ih ti prijavio psihologu. Ne verujem da bi roditelji takvu vest požurili da podele sa svim ljudim koje sreću u KUD.

Moj zaključak je da si ih ti posredno prijavio, preko školskog psihologa.

Los ti je zakljucak.
Prijavljeno je pre prvog casa, prijavu je podneo skolski psiholog, devojcica je nakon toga inicirala kod roditelja da joj nadju nekoga da pomogne oko matematike, oni su zvali mene, a ja sam za prijavu saznao juce od devojcice.
I ja cu joj pomoci oko matematike.
Ali za druge stvari ce morati neko strucniji od mene.

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
Los ti je zakljucak.
Prijavljeno je pre prvog casa, prijavu je podneo skolski psiholog, devojcica je nakon toga inicirala kod roditelja da joj nadju nekoga da pomogne oko matematike, oni su zvali mene, a ja sam za prijavu saznao juce od devojcice.
I ja cu joj pomoci oko matematike.
Ali za druge stvari ce morati neko strucniji od mene.
Na prvom času je za 90 minuta izgovorila svega 20 reči, tada ste prvi put komunicirali, a na drugom si joj ti osoba od poverenja kojoj iznosi velike porodične probleme i prijavu psihologa.
Zaista čudan slučaj. Sada jedino to mogu da zaključim.

Zla Beba

Poznat
Moderator
Poruka
9.487
Prioritet je da se pomogne djevojčici, ko je prijavio je najmanje bitno. Obično tako ta tiha i mirna djeca nekako roditeljima se provuku ispod radara posebno ako imaju još zahtjevnije djece. Ne osuđujem ni roditelje, jbg odgoj djece je ozbiljan i težak posao, neko se baš i ne snađe bez pomoći.

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.820
Na prvom času je za 90 minuta izgovorila svega 20 reči, tada ste prvi put komunicirali, a na drugom si joj ti osoba od poverenja kojoj iznosi velike porodične probleme i prijavu psihologa.
Zaista čudan slučaj. Jedino to mogu da zaključim.

Upravo je to dokaz da je zanemarena i da su roditelji debili koji ne umeju da komuniciraju sa svojim detetom.

A ne umeju jer nisu zainteresovani.

Sada ce da postanu. Srecom pa postoji sistem da natera bezobzirne roditelje.

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
Baš me interesuje šta će služba za zaštitu dece da zaključi, gde su joj roditelji pravili greške u njenom odgajanju i vaspitavanju.

Da li se te službe bave zaštitom brojnih muslimanskih devojčica u Nemačkoj kojima roditelji ne dozvoljavaju da idu na časove plivanja, na ekskurzije. Dečacima je dozvoljeno, samo ženskoj deci nije. Da li i to spada pod zanemarivanjem potreba deteta? Zar ne treba sva deca da nauče da plivaju? Zar to nije polna diskriminacija? Da li školski psiholozi reaguju u tim slučajevima?

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.820
Baš me interesuje šta će služba za zaštitu dece da zaključi, gde su joj roditelji pravili greške u njenom odgajanju i vaspitavanju.

Da li se te službe bave zaštitom brojnih muslimanskih devojčica u Nemačkoj kojima roditelji ne dozvoljavaju da idu na časove plivanja, na ekskurzije. Dečacima je dozvoljeno, samo ženskoj deci nije. Da li i to spada pod zanemarivanjem potreba deteta? Zar ne treba sva deca da nauče da plivaju? Zar to nije polna diskriminacija? Da li školski psiholozi reaguju u tim slučajevima?

Nije isto ne znati da plivas i biti na zacetku razvoja pasivno zavisnog poremecaja licnosti.
U pitanju je mentalno zdravlje devojcice.
Zato psiholog mora da intervenise.

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
Nije isto ne znati da plivas i biti na zacetku razvoja pasivno zavisnog poremecaja licnosti.
U pitanju je mentalno zdravlje devojcice.
Zato psiholog mora da intervenise.
Nije tu reč samo o plivanju kao veštini, nego upravo o kočenju razvoja, o uskraćivanju prava po polnoj pripadnosti, o diskriminaciji. Uče ih da budu građani drugog reda kojima se može zabraniti nešto što im Ustav garantuje.

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.820
Nije tu reč samo o plivanju kao veštini, nego upravo o kočenju razvoja, o uskraćivanju prava po polnoj pripadnosti, o diskriminaciji. Uče ih da budu građani drugog reda kojima se može zabraniti nešto što im Ustav garantuje.

Mnogo toga koci razvoj.
Ali dovodjenje deteta u psihicko stanje koje vodi poremecaju licnosti se ovde tretira kao ozbiljno zanemarivanje.

Osobe koje obole od pasivno zavisnog poremecaja licnosti mogu u ekstremnim slucajevima postati nesposobne za samostalan zivot.
A to je nesto sto moze da se spreci.

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
Poruka
7.096
ovog meseca je u Nemačkoj usvojen zakon o doušnicima.
Мора Бундесрат да одобри предлог закона, најраније у фебруару.

Npr. neko izjavi da on misli da postoji samo muški i ženski pol, ostali su izmišljotine, a neko ga prijavi da time radi protiv Ustava. Bez odlaska na sud, ta osoba može da bude otpuštena sa radnog mesta.
Неко те је обмануо погрешним тумачењем закона. Није противзаконито изјавити да постоје само два пола. Отпуштање због тако нечег би било противзаконито.

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
Мора Бундесрат да одобри предлог закона, најраније у фебруару.

Неко те је обмануо погрешним тумачењем закона. Није противзаконито изјавити да постоје само два пола. Отпуштање због тако нечег би било противзаконито.
U Nemačkoj od 2019.( usvojeno u decembru 2018.) svako ko se ne oseća ni muškarcem ni ženom može da se upiše u matičnu knjigu kao pripadnik trećeg pola. Znači da zakonski ne postoje samo 2 pola, nego 3. Ko to negira ne priznaje zakone, znači da radi protiv države.

Otpuštanje sa posla se prvenstveno odnosi na zaposlene koji rade u državnom sektoru, ne možeš da radiš za onoga čije zakone ne poštuješ.

The "third gender" option places Germany in line with other countries that have introduced measures to recognize intersex people or a third gender

Poslednja izmena:

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.820
U Nemačkoj od 2019.( usvojeno u decembru 2018.) svako ko se ne oseća ni muškarcem ni ženom može da se upiše u matičnu knjigu kao pripadnik trećeg pola. Znači da zakonski ne postoje samo 2 pola, nego 3. Ko to negira ne priznaje zakone, znači da radi protiv države.

Otpuštanje sa posla se prvenstveno odnosi na zaposlene koji rade u državnom sektoru, ne možeš da radiš za onoga čije zakone ne poštuješ.

Ako bi negiranje zakona bilo isto sto i nepriznavanje zakona, onda bi svi bili uhapseni :D

Odpustili bi sa posla ako bi neko krenuo da diskriminise nekoga, i ako bi neki administrativni radnik krenuo da zeza nekoga ko bi se izjasnio kao "dritte" (nesto trece).

Em.

Buduća legenda
Poruka
26.722
Ako bi negiranje zakona bilo isto sto i nepriznavanje zakona, onda bi svi bili uhapseni :D

Odpustili bi sa posla ako bi neko krenuo da diskriminise nekoga, i ako bi neki administrativni radnik krenuo da zeza nekoga ko bi se izjasnio kao "dritte" (nesto trece).
Čitala sam tumačenje zakona o doušnicima pisano od strane nemačkog novinara, pretpostavljam da više zna o toj temi od nas. Ovim zakonom se čak otežava rad opozicionih partija, jer ne smeš ništa da kritikuješ. A bez kritike postojećeg nema mnogo mogućnosti za promene. Posebno je zabrinjajavuće što su dozvolili anonimne prijave.

Poruka
7.096

The "third gender" option places Germany in line with other countries that have introduced measures to recognize intersex people or a third gender
Понављам, није противзаконито изјавити да постоје само два пола, као што није противзаконито изјавити ни да постоји милион или само један пол.

UltraVioletna

Iskusan
Moderator
Poruka
5.555
Čitala sam tumačenje zakona o doušnicima pisano od strane nemačkog novinara, pretpostavljam da više zna o toj temi od nas. Ovim zakonom se čak otežava rad opozicionih partija, jer ne smeš ništa da kritikuješ. A bez kritike postojećeg nema mnogo mogućnosti za promene.
Ovo nema veze sa temom. I da se ne upliće politika sad.

Frederick_

Ističe se
Poruka
2.820
Čitala sam tumačenje zakona o doušnicima pisano od strane nemačkog novinara, pretpostavljam da više zna o toj temi od nas. Ovim zakonom se čak otežava rad opozicionih partija, jer ne smeš ništa da kritikuješ.

Novinar moze da tumaci kako hoce, ali u Nemackoj mozes da kazes sta god zelis, i tesko da ces da odgovaras zbog toga.
Mozes, recimo, da psujes pandure, da vices na njih - ne smeju ti nista. Mozes da vices, da galamis, sta god, ali zbog izrecene reci ne mozes da odgovaras, osim ako ne vrsis podstrekivanje na tesko krivicno delo.

Jel zivis u Nemackoj?