- Poruka
- 10.459
covek je ispunjen... kada ima visoko misljenje o sebi, ili kada uopste nema misljenje o sebi?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Višepartijski sistem i, naravno, konkurencija u proizvidnji :wink:Tuzni_patak:Kao zaključak , stabilniji sistem sa ispunjenijim pojedincima se može ostvariti jedino ako nije jedinstven, tj, da se pored "pozitivnog1" razvija i "pozitivni2" (možda i "pozitivni3", pod navodnicima jer svaki od ovih sistema za sebe misli da je pozitivan , a da drugi u nečemu greše).
Tuzni_patakVerovatno kad nema potrebe da preispituje mišljenje o sebi....[/QUOTE:Sa ovim se slazem.
Ovim demantujes sam sebe-prvo kazes da ne preispitivanje cini ispunjenost a onda da ne preispitivanje zaglupljuje.malo ko kad nema potrebe da preispituje "svoju meru" tj, svoje umeće, znanje, dostignuće, prohteve, ponašanja, ocene, kritike, posledice, to i čini.....Pa zato čuvena tendencija da se lagodnim životom prave gluplji i površniji ljudi (evolutivno nemaju potrebu da preispituju sebe i većina ih tako i postupi).
Ceznja mozda pojacava zelju za ispunjenjem,ali sunjam da sama po sebi ispunjava.Kod druge recenice,ajde da se i slozimo.Ne mora da znaci da svi prihvate kompromis.Tu sledi da je čovek ispunjeniji kad je nešto više želeo i za tim čeznuo.....
Tako ispada da je "prava dužina štapa" značajnija za ispunjenost nego veličina šargarepe.....
To ima logike jer se čovek vremenom "spusti" (neko kaže "slegne na pravu meru", ali ja mislim da je ipak spuštanje kriterijuma u pitanju) pa mu manje počne više da znači....
U umetnosti stimulans nije nagrada bar ne u materijalnom smislu.A sve nagrade bivaju stimulans....za dalje....
Estetika je o mni odraz licnog senzibiliteta.Niko meni ne moze da kaze sta mi je lepo a sta ne,za mene nije drustvno uslovljno,mozda iskustveno ali samo delimicno.I estetika tako postaje povezana sa vaspitanjem i filozofskim stavom...
Pravo ispunjenje moze biti samo EMOTIVNO.Mozda se moze svesti na neku od tvojih kategorija ili kao njihov zbir.Kod sargarepe i stapa mi vec malo mirise na Konformizam i tu se onda opet vrtimo u krug oko def. osnovnih odredbi ispunjenja-ko pitanje sta je starije kokoska ili jaje?-Mislim da se kod shvatanja ispunjenja razlikujemo ali to je kao sto kazem stvar perspektive.-ti mozes da kazes da sam ja usko shvtio u okviru samo jedne od tvojih odredbi a ja da prevelikom racionalizacijom bezis od sustine.Ispunjenje ne ide samo na intelektualnom i kreativnom (ovo moram da naglasim , pošto je ispunjenje subjektivna kategorija, a kreativnost je takodje subjektivna kategorija koja ima i svoj oblik u socijalnoj sferi i tada je opšte društvena kategorija.
Ako stalno postoji neka vrednost iza onda to nije ispunjenje nego efekat odlozenog dejstva-stalno se nadrazujes novom sargarepom-potera za njom postaje cilj sto te opet vraca na kontradiktornost sa pocetka-ako stalno trazis novo-stalno se preispitujes a ako se stalno preispitujes nisi ispunjen.Kao zaključak , stabilniji sistem sa ispunjenijim pojedincima se može ostvariti jedino ako nije jedinstven, tj, da se pored "pozitivnog1" razvija i "pozitivni2" (možda i "pozitivni3", pod navodnicima jer svaki od ovih sistema za sebe misli da je pozitivan , a da drugi u nečemu greše).
Slazem se.Ispunjenost zavisi i od prethodne istorije samog pojedinca (to sledi iz prvog dela), tako da se razlikuje i od razvijenosti ličnosti i svesti , ali i od godina i iskustva.
Svi pokusaji prepravke coveka do sada su propali.Ja sam pesimista.Tako bi kao dobro iskustvo bilo i razvijanje mladjih kategorija u drugačijem sistemu zavisno od uzrasta....
....................Utopija 2..................(nezna se dok se ne proba)
Poroci ne ispunjavaju,poroci zavaravaju laznim ispunjenjem,ali zavisi kako pojedinac gleda na konkretno spomenute,koliko su mu poterbni i koliko mu znace.Tuzni_patak:Možeš ovo nazvati i stalna sklonost ljudske duše ka porocima , pošto skoro sve što ispunjava a ne dovodi do napretka predstavlja porok (droga, trava,kocka, cigare,kafa).
Decija dob spada u vaspitanje.Kod umetnika moze jedino ako se shvati da sami sebi daju povratnu spregu-ispunjenost nagradom koju secaju u sebi za uradjeno delo bez obzira da li je ta nagrada dobijena od spoljasnjeg sveta.U dečijem dobu definitivno mislim da je bitna povratna sprega. I u umetnosti.
Po meni jedino kako ne bi bilo ono sto sam shvatio je ako su sistemi projektovani na razne vidove ispunjenja(u ljubavi,na poslu,drustvu...itd.)Kod sistema mislim da nisi razumeo. Nije u pitanju vertikalan sistem , već horizontalan....
Ili što bi rekli sistem1 je teritorijalno razgraničen sa sistemom2, a ne vremenski ili po nekom drugom kriterijumu....
Mislim da jeste,ali zadovoljen na taj nacin da se ponistava ili potiskuje,bar za kratko.Artinve:da li je ispunjenost zadovoljeni ego?
Artinve:covek je ispunjen... kada ima visoko misljenje o sebi, ili kada uopste nema misljenje o sebi?
Artinve:covek je ispunjen... kada ima visoko misljenje o sebi, ili kada uopste nema misljenje o sebi?
simple_things:Covek je ispunjen kada ne misli ni o cemu..
U principu mi sami biramo da li cemo biti srecni-ispunjeni ili ne.......,a svi imamo razloga za ne ispunjenost....znaci..... pitanje licnog izbora.....
AntunTun:ne bih rekao da je ispunjenost pitanje lichnog zibora...chak naprotiv milsim da tu nema izbora...ne mozhesh retji "hej ja sam ispunjen"-i postati ispunjen...
imash li slomljeno ogledalo?
E, ovo je skroz lepo. I skroz tako, rekla bih.Bliss:Upravo zato sto se ne takmici sa svetom - svet se takmici sa njim...
CaLiMeRo:E, ovo je skroz lepo. I skroz tako, rekla bih.
...A ispunjenost i visoko mišljenje o sebi?
Ma ko o sebi visoko misli, još uvek se upoređuje sa drugima. A to je čisto gubljenje vremena.
Treba se baviti nečim. I onima koje voliš.
I sebe ne uzimati previše ozbiljno.
Artinve:tuga=sujeta?
radost, ispunjenost=ego?
ego=svest, svesno?
podsvesno=?
tisina...?
shirenje svesti... proshirivanje svesnog, ili ponistavanje istog, zarad nesvesnog?