ИСПРАВКА.... 450 000 - 270 000 = 180 000 ЕВРА

МАЧАК

Buduća legenda
Poruka
25.542
http://www.mondo.rs/s191130/Tenis/Ispravka-_Sampionima_od_Srbije_180000_evra.html
Ispravka: Šampionima od Srbije 180.000 evra!
Vlada Srbije nagradiće tenisere sa ukupno 180.000 evra za osvajanje Dejvis kupa, a ne 450.000 kako je prvobitno rekla ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.
v191130p0.jpg

Samardžić Marković je u ponedeljak izjavila da će teniseri dobiti 450.000 evra, ali je ministarstvo kasnije izdalo saopštenje u kome se navodi da je ta suma manja.

Osvajači Dejvis kupa, kao i svi sportisti koji donose medalje sa svetskih šampionata, dobiće nacionalno priznanje, penziju posle 40 godine, koje će biti u visini tri prosečne plate, rekla je ona na konferenciji za novinare Ujedinjenih regiona Srbije (URS).

Samardžić-Marković, koja je i član Predsedništva URS, istakala je da je finale Dejvis kupa u Areni bio primer dobrog navijanja, bez incidenata i dodala da takva slika sa sportskih priredbi treba da ode u svet, a ne nasilje huligana.

"Privilegija je biti ministar sporta u državi kada sportisti nižu pobede, a navijači se ponašaju civilizovano i sportski", rekla je Marković.

Ona je dodala da je sa ciljem popularizacije tenisa i velikih sportskih priredbi u celoj državi, u planu da se mečevi Fed kupa, velikog ženskog teniskog šampionata, igraju iduće godine u Novom Sadu.

Prema njenim rečima, ispunjeni su skoro svi uslovi za početak izgradnje Nacionalnog teniskog centra, koji će omogućiti novim generacijama da nastave da nižu velike uspehe na svetskim takmičenjima.

Ministarka je pozvala građane da dođu večeras u 19 sati ispred Skupštine grada Beograda, gde će biti organizovano druženje teniske reprezentacije Srbije sa navijačima.
..............................
...............................
Па....мора неки динар да остане за министарку.....
А и није Бота џаба онако навијао.....
:hahaha: :hahaha: :hahaha:
 

Back
Top