ISPOVEST 27-GODIŠNJE SPONZORUŠE IZ BEOGRADA: Imam sve što poželim - DŽIP, SKUPE BUNDE, NAKIT i FIRMIRANE STVARI,Evo kako UPOZNAJEM BOGATAŠE!

Nije uvodjenje dece u pricu nisko nego pokazuje koliko je neka osoba iskrena i principijalna,samim tim sto nisi odgovorio ti si zapravo odgovorio.Naravno da bi tesko podneo da ti dete radi u pufu,iako je prostitucija zanat kao i svaki drugi "zanat".
Najlakse je prodavati maglu drugima sve dok se nesto licno ne dogodi tebi.Stoga ne mogu da zamislim sebe koji bi tesko podneo da mu po cerci skacu citavu noc razni nakaradni likovi drugima pricam "Sve je to zanat moi ti,samo opusteno".

Tipicna prica laznih moralista, ali ajde.
Svako ima svoj stav.

Tipicna prica laznih moralista, ali ajde.
Svako ima svoj stav.
znaci ti bi podrzao napore sopstvene cerke da radi u pufu kao cestiti zanatlija,ali neces to javno da napises na forumu, jer neces naisci na nerazumevanje zaostale patrijahalne okoline.Samo jako

znaci ti bi podrzao napore sopstvene cerke da radi u pufu kao cestiti zanatlija,ali neces to javno da napises na forumu, jer neces naisci na nerazumevanje zaostale patrijahalne okoline.Samo jako

Tema nisam ja, i ne nasedam na ad-hominem retoriku i okretanje price na licnost, a pogotovo ne na uvlacenje dece.

Do sada nisam cuo nijedan validan i objektivan argument da je prostitucija nemoralna.
Samo neka licna misljenja i subjektivan pogled na pricu.

Da je objektivno nemoralna poput lopovluka, bila bi svuda na svetu protivzakonita - kao sto je kradja svuda protivzakonita.

Za tebe su to dva ista pojma - i okej je dokle god je to tvoje misljenje.

Ali nemas argument koji bi potkrepio tvrdnju da je ista kao lopovluk.

Moralisti ne mogu biti lažni.
A nisi mi odgovorio na pitanje.🙂
Zar nije lazno govoriti da je nesto dobro,ali ipak ti to ne bi radio?
Mislim,bilo sta,nije bitna tema.

Moralisti su jako cesto lazni.

Kada kazem da je nesto dobro, znaci da nema negativan uticaj na mene ili na celokupnu zajednicu.
Dokle god necija licna akcija ne utice na mene ili drustvo u celini, ta akcija je dobra. Potpuno nevezano da li bih ja radio tu akciju.
Bilo da je prostitucija, bilo da je bilo koji drugi licni izbor.

Moralisti su jako cesto lazni.

Kada kazem da je nesto dobro, znaci da nema negativan uticaj na mene ili na celokupnu zajednicu.
Dokle god necija licna akcija ne utice na mene ili drustvo u celini, ta akcija je dobra. Potpuno nevezano da li bih ja radio tu akciju.
Bilo da je prostitucija, bilo da je bilo koji drugi licni izbor.
Pa pazi,tom logikom,lopov koji opljacka drugog,meni nije nista lose ucinio.
Da li to znaci da treba da ga podrzim?
Realno,gubitnik je samo onaj opljackani.Dok ne dodje red na nas ili nekog naseg.

Tema nisam ja, i ne nasedam na ad-hominem retoriku i okretanje price na licnost, a pogotovo ne na uvlacenje dece.

Do sada nisam cuo nijedan validan i objektivan argument da je prostitucija nemoralna.
Samo neka licna misljenja i subjektivan pogled na pricu.

Da je objektivno nemoralna poput lopovluka, bila bi svuda na svetu protivzakonita - kao sto je kradja svuda protivzakonita.

Za tebe su to dva ista pojma - i okej je dokle god je to tvoje misljenje.

Ali nemas argument koji bi potkrepio tvrdnju da je ista kao lopovluk.
gde ti vidis ad hominem ? Ni jednog trenutka te nisam prozvao ili okarakterisao kao ,...nego sam ti postavio najjednostavnije pitanje.Na to pitanje ti nisi zeleo da odgovoris, i umesto odgovora prozivas me da sam lazni moralista .
Zapravo sta znaci moralno? Moralno su one vrednosti kojih se svako od nas drzi kroz zivot,to je individualno pitanje a ne pitanje nekog sportskog drustva.
Moralno je za mene jedan veoma jednostavna misao vodilja "Sve sta ne zelis sebi ne cini drugima".Da li podrzavama prostituciju-to je slozeno pitanje.Da li smatram da su u pitanju jadne osobe koje nisu imale srecu u zivotu,apsolutno da.

Pa pazi,tom logikom,lopov koji opljacka drugog,meni nije nista lose ucinio.
Da li to znaci da treba da ga podrzim?
Realno,gubitnik je samo onaj opljackani.Dok ne dodje red na nas ili nekog naseg.
Kod prostitucije je nešto drugo problem, što muškarci koji koriste ili pravdaju relativizujući stvar argumentom da je to njen izbor, neće da uoče. Normalna devojčica, zdravo odgojena i podržana od strane roditelja nikad neće izabrati matorca da je finansira, nego će imati zdrav razvojni put- učiće, družiće se i zabavljati sa vršnjacima, radiće, biraće momka sa kojim će zajedno da stvara i izgrađuje sebe, slobodno i nezavisno.
Prostitucija je devijacija psihe, zastranjenje ličnosti, nebitan je razlog. A normalan i pošten čovek neće pristati da se i on po.sere na nju, iako je sama to sebi učinila.
E sad, kad dobiju devojčicu, onda shvate i brane svoje, ali nemaju dovoljno poštenja da "brane" i tuđu, bar tako što neće koristiti usluge, pravdati svoje drugare koji ih koriste i relativizovati taj "zanat" da je kao i svaki drugi.

Nije uvodjenje dece u pricu nisko nego pokazuje koliko je neka osoba iskrena i principijalna,samim tim sto nisi odgovorio ti si zapravo odgovorio.Naravno da bi tesko podneo da ti dete radi u pufu,iako je prostitucija zanat kao i svaki drugi "zanat".
Najlakse je prodavati maglu drugima sve dok se nesto licno ne dogodi tebi.Stoga ne mogu da zamislim sebe koji bi tesko podneo da mu po cerci skacu citavu noc razni nakaradni likovi drugima pricam "Sve je to zanat moi ti,samo opusteno".
:worth:
Upravo. Da je to samo zanat kao i drugi neka samo zamisle neku blisku zensku osobu toj situaciji.
Da ne idem u detalje.

:worth:
Upravo. Da je to samo zanat kao i drugi neka samo zamisle neku blisku zensku osobu toj situaciji.
Da ne idem u detalje.
Ali ako ta bliska osoba, odabere takav nacin, ko tu sta moze.
Dakle, govorimo o zreloj osobi, sposobnoj da rasudjuje, koja je slobodnom voljom izabrala put koji je izabrala.

Ne bih se kladila da je devojka iz uvodnog posta u zabludi ili da je neko doveo u zabludu...

U krajnjoj liniji, cinjenica da neko nesto ne osudjuje, jos uvek ne znaci da podrzava.

Ali ako ta bliska osoba, odabere takav nacin, ko tu sta moze.
Dakle, govorimo o zreloj osobi, sposobnoj da rasudjuje, koja je slobodnom voljom izabrala put koji je izabrala.

Ne bih se kladila da je devojka iz uvodnog posta u zabludi ili da je neko doveo u zabludu...

U krajnjoj liniji, cinjenica da neko nesto ne osudjuje, jos uvek ne znaci da podrzava.
Ukoliko se nesto ne podrzava onda se ne promovise.

Zasto bi neko izabrao da radi u pekari, mesari, fabrici kada moze pusenjem starcima zaraditi i vise nego dovoljno.
Dolazi do posredne promocije kao nesto "pametno, pozeljeno, drustveno prihvatljivo" mozda cak i humanitarno?
Sa druge strane neko ko kopa, radi u fabrici, nema para za neke tretmane i da visi kod manikira, frizera, salonima svaki dan je zatucana, nepozeljna?
Mislim sistem vrednosti je odavno otisao u ...

gde ti vidis ad hominem ? Ni jednog trenutka te nisam prozvao ili okarakterisao kao ,...nego sam ti postavio najjednostavnije pitanje.Na to pitanje ti nisi zeleo da odgovoris, i umesto odgovora prozivas me da sam lazni moralista .
Zapravo sta znaci moralno? Moralno su one vrednosti kojih se svako od nas drzi kroz zivot,to je individualno pitanje a ne pitanje nekog sportskog drustva.
Moralno je za mene jedan veoma jednostavna misao vodilja "Sve sta ne zelis sebi ne cini drugima".Da li podrzavama prostituciju-to je slozeno pitanje.Da li smatram da su u pitanju jadne osobe koje nisu imale srecu u zivotu,apsolutno da.

Sta ima da ti odgovorim - naravno da niko pri zdravoj pameti ne bi voleo da mu se dete bavi prostitucijom. Kao sto ne bih voleo da mi dete radi kod balkanskog privatnika za minimalac, po 50 sati nedeljno.

Ali niko pri zdravoj pameti ne moze da poistoveti prostituciju sa lopovlukom.

Prostitucija je licni izbor koji me se ne tice. Sponzoruse poput ovih u clanku - isto. Niti ih volim, niti mi smetaju. I ne vidim zasto su one opasne po drustvo.

I smatram da je kriminalizacija prostitucije i njeno proglasavanje za nesto jako nemoralno, pogotovo nemoralno poput lopovluka, tesko lazno moralisanje.

Mozda nisam u pravu, ali to je moj stav.

Može da se napravi paralela sa kockanjem. Ja ne osuđujem moralno kockara, kao ni prostitutku/sponzorušu, ali osuđujem vlasnike kockarnica jer koriste slabost kockara koji se upecaju uglavnom veoma mladi i osuđujem sistem koji ne da ne štiti te još neiskusne i glupe mozgove od predatora, nego navodi vodu na njihovu otrovnu vodenicu.
I sad se nađe neka "uspešna" hepi sponzoruša kao primer kako je to u stvari jedan običnani zanat, čak super zanat, koji ne ostavlja nikakve posledice na psihu. I kasnije ceo život koji ne traje do tridesete. Dal ste realni.

Na Tviteru je u jednom trenutku osvanuo interesantan tvit, a tiče se specifičnog pojavnog oblika u Srbiji i regionu - takozvanih sponzoruša. Naime, jedna korisnica osvrnula se na to kako danas ove devojke i žene žive, te da ih pomalo čak i razume.

LdKk9kpTURBXy84NGM1MWYxOWVmMzc4NTZmZDk2YTUyOWJkYjZhYTIzOC5qcGeRkwLNAp4A3gABoTAF

"Počinjem da shvatam čari sponzoruša. Zamisli, dođeš lepo kući, skuvano je, on odmoran, mirišljav, spreman za akciju. Ti se lepo opustiš, pomaziš, po**beš nešto. On se skupi u teretanicu, ti odspavaš. Vrati se kući, spremi, izvedeš ga negde, srećan je, opet se malo pomazite...mmm", napisala je ona.

Ali kako zapravo zaista žive ove devojke i da li to odgovara realnoj slici, saznali smo iz prve ruke. Naime, za naš portal progovorila je 27-godišnja Anđela S., koja je pak, što je i očekivano, želela da ne otkriva svoj identitet u potpunosti.

Anđela tvrdi da je sasvim normalna devojka, premda većina njenih poznanika, ali i okolina ne misli tako, pre svega zbog luskuznog života i upadljivog i izazito atraktivnog izgleda.
Naime, ona je već u 18. godini započela sa estetskim korekcijama, a do sada je povećavala grudi tri puta, operisala je nos, napumpala je usne, podizala jagodice, stavila je veštačke zube, najbelje moguće, tetovirala je obrve i ne propušta da svakog meseca stavi svilene trepavice.

"Većina smatra da sam sponzoruša, i meni to ne smeta, ako žele da doživljavaju stvari na taj način. U realnosti, ja sam samo imala sreće da završim sa bogatim muškarcima, koji često i sami žele ovakve žene. Lepota košta, kao i njeno održavanje, a oni imaju novca da to isprate", započinje mlada Beograđanka svoju priču, i tvrdi da osim činjenice da ima imućnog partnera, ona živi isto kao i većina drugih devojaka.

"Imam život kao i svaka druga devojka u ovom gradu, s tim što možda sebi više mogu da priuštim. Često izlazim na skupa mesta, uglavnom ručam i večeram po restoranima, idem u šoping, završila sam fakultet, imam svoje prijateljice, porodicu, čak i neke probleme", priča ona.

Pitali smo je da nam opiše kako izgleda jedan njen običan dan:

"Ujutru doručkujem i popijem kafu s dečkom, a dok on završava svoje obaveze, ja završavam svoje - idem u teretanu, na pedikir i manikir, u solarijum, ili kod frizera. Popijem kafu sa prijateljicama, šetam našeg psa, pokupujem neke sitnice, pomognem roditeljima ako im nešto treba. Aktivno sam posvećena brizi o sebi. Vikendom najćeše izlazim po klubovima ili splavovima, a često otputujem i na kraći put sa dečkom."
Ova plavuša kaže da je prvi put imala bogatog dečka kada je imala 17, a od nje je bio stariji 20 godina. Tvrdi da ju je on naučio kako se žena tretira, da joj je priuštio novac za prve plastične operacije, pomogao je čak i njenoj porodici, i redovno ju je finansirao i kupovao praktično šta god poželi. Kaže da joj posle veze sa njim nije palo na pamet da bude sa nekim ko nema veliki priliv novca, i da se tada već kretala u krugu gde se bogati muškarci lako upoznaju. Iskreno priznaje da je bila i sa oženjenima i verenima, te da joj njihov status nije preterano bitan, ako joj daju novac i posvećuju vreme.

"Dešavalo se i da se muvam sa nekim ko nema novca, ali je to bilo zabave radi. U ozbiljne veze uvek sam stupala sa zrelim i ostvarenim muškarcima koji će mi pružiti život kakav želim i zaslužujem. Volim skupu garderobu i lagodan život i ne vidim ništa pogrešno u tome. Lako je zaljubiti se u muškarca koji te tretira kao kraljicu, bez obzira kako izgleda i da li je stariji", rekla nam je.

Sa sadašnjim dečkom je već dve godine, a on joj je kupio dobar automobil, a razgovaraju o tome i da joj kupi stan. I od prethodnog dečka je dobila kola koja je poklonila bratu. Takođe, dobijala je i skupe poklone u vidu bundi, skupocenog nakita, čak i velikih količina novca.

Ima dosta ušteđevine i zbrinuta je​

Kaže da ju je aktuelan partner motivisao da počne da radi u jednom trenutku, ali su ubrzo oboje shvatili da to nije dobra ideja.

"Bila sam uvek umorna i nesrećna, novac mi nije bio potreban, i nisam imala dovoljno vremena za njega. On hoće da mu uvek budem an raspolaganju kada ima vremena, pa smo oboje shvatili da je ipak bolje da ne radim", objašnjava Anđela i kaže kako se ne brine oko toga kako će preživeti kada bude sama.

"Iskreno, ja već imam dosta ušteđevine, tako i da ostanem sama, zbrinuta sam na neki način. Isto tako, verujem da uvek mogu lako da nađem dečka - lepa sam i poznajem puno ljudi. Do sada mi se još nije desilo da sam bila singl duže od mesec dana. Za sada se nadam da ću se udati za sadašnjeg dečka - srećni smo zajedno", zaključila je ona.

Anđela je gotovo uvek savršeno doterana i to joj ne pada teško - misli da je to najmanje što duguje svom muškarcu.

"To je moj zadatak kao žene, ali i uživam u tome. Ako mi već daje toliko novca, pa valjda je najmanje što mogu da mu priuštim da uvek budem lepa i poželjna. Nikada nisam lenja da se doterujem, a volim i osećaj koji budim u drugim ženama - često mi zavide", završava svoju ispovest ova Beograđanka.

https://zena.blic.rs/lifestyle/ispovest-27-godisnje-sponzoruse-iz-beograda/c63emlc

Manji je greh i moralnije je biti obična prostitutka...

Back