Isporuka i primanje pošiljaka iz inostranstva i postarina

Jjinnie

Početnik
Poruka
22
Imam pitanje. Ne razumem se
bas u ove stvari, elem.. Kako funkcionise slanje posiljaka u inostranstvo, na drugi kontinent, takodje i primanje posiljaka iz inostranstva? Treba da mi stigne paket od prijateljice iz Meksika, ali ne znamo kakvi ce kome biti troskovi. Da li posiljalac moze da plati postarinu i primalac da bude miran sto se toga tice? Ili ipak primalac snosi sve troskove kao i troskove postarine..?

Može i jedno i drugo, ali carinu uvek plaćaš ti (ako je bude)
u stvari i carinu i porez :D
premda za iznose do 50 evra carina se ne placa a porez se ne mlate i ne naplacuju ga do tog iznosa jer je sitna para.

samo treba napomenuti da je 50€ iznos vrednost robe + postarina tako da sama vrednost moze biti i daleko manja ako je visa postarina.

Imam pitanje. Ne razumem se
bas u ove stvari, elem.. Kako funkcionise slanje posiljaka u inostranstvo, na drugi kontinent, takodje i primanje posiljaka iz inostranstva? Treba da mi stigne paket od prijateljice iz Meksika, ali ne znamo kakvi ce kome biti troskovi. Da li posiljalac moze da plati postarinu i primalac da bude miran sto se toga tice? Ili ipak primalac snosi sve troskove kao i troskove postarine..?
Moras biti spreman na sve.
Jednom kad sam slao za Srbiju, 2 meseca se paket setao kojekude. Bio i u Sibiru, pa ga nekako dovukli u Bgd.

Back