isplivalo rešenje o otkazu dušice jakovljević! evo šta piše, zbog ovoga je voditeljka otpuštena

Sensei

Master
Moderator
Poruka
72.955
Voditeljka Dušica Jakovljević dobila je otkaz nakon pet meseci rada na Hajpu, nakon čega se oglasio vlasnik ove televizije Saša Mirković i putem društvenih mrežam poručio: "Dobila je otkaz ugovora o radu pre 7,8 dana, a o detaljima ne želim da se izjašnjavam. Vidim da se mešaju pojmovi neplaćeni odmor i neplaćeno odsustvo! To je isto kao kad pomeša psihoaktivne supstance i ne zna koje je uzela popodne, a koje uveče pred spavanje! Nema potrebe da dalje objašnjavam.... Bilo bi neprijatno i za gledanje i za čitanje a i za slušanje".

Ubrzo se oglasila i sama Dušica koja je pre Hajpa dugi nizi godina radila na Pinku, te je rekla sledeće u svoju odbranu:

"Istina je da smo prekinuli saradnju. Došlo je do poslovnog razmimoilaženja. Već mesec dana nisam na televiziji, želela sam da se posvetim svojoj ćerki i brendu koji ona pokreće. Nismo se posvađali, čak nam je i poslednji suseret bio vrlo prijatan. U poslednje vreme više nisam sebe tu videla, možda sam pre nekoliko meseci brzopleto donela odluku, ali dalje neću komentarisati jer ne želim da ulazim ni u kakva medijska prepucavanja", bila je izričita Dušica.

1713943529674.png
 
Sada se u medijima pojavio i ugovor Dušice Jakovljević sa "Hype" televizijom. Detalje pomenutog ugovora prenosimo vam u nastavku:

"Zaposlenoj Dušici Jakovljević iz Beograda, koja je u radnom odnosu na neodređeno vreme na poslovima urednika i voditelja kod poslodavca "HYPE PRODUCTION DOO BEOGRAD", otkazuje se Ugovor o radu i prestaje radni odnos zbog povrede radne discipline i radnih obaveza, a na iste okolnosti je upozorena dana 25.01.2024. godine od strane direktora poslodavca, kada je upozorena da postoji osnov za otkaz ugovora o radu, a sve to na osnovu člana 179. st. 3. tač. 8, člana 179. st. 2 tač.1 i člana Zakona o radu, a u vezi čl. 62. st. 1 tač. 3 podtačka.

2. i čl. 62. stav 1. tačka 2. podtačka 1. Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o radu, te člana 20. Ugovora o radu od 27.11.2023. godine, kao i zato što je u smislu čl. 179a st.1 tač.3. ponovila povredu radne obaveza i radne discipline u roku kraćem od šest meseci od prethodno učinjene.

2. Zaposlenoj Dušici Jakovljević prestaje radni odnos 19.04.2024. godine, u skadu sa Zakonom o radu.

3. Zarada, naknada zarade i druga primanja koja je zaposlena ostvarila, a koja joj nisu isplaćena do dana prestanka radnog odnosa isplatiće se nakasnije 30 dana od dana kada je zaposlenoj prestao radni odnos.
 
Obrazloženje

Zaposlenoj Dušici Jakovljević je, dana 25.01.2024. godine od strane direktora, "HYPE PRODUCTION DOO BEOGRAD", upućeno upozorenje koje je uredno primila na nepoštovanje radne discipline, a u vezi sa neblagovremenim dolaskom na rad i / ili odlazak sa rada pre isteka radnog vremena i to zato što dana 06.12.2023. godine nije došla na posao (obrazložene stomačni problemi), dana 15.01.2024. godine, bolesna (upala sinusa), 18.01.2024. godine prisutna 1 sat na radnom mestu , 19. i 22.01.2024. godine odsutna, 24.01.2024. godine odsutna (nije se pojavila na snimanju emisije i nije snimila emisiju za emitovanje za petak 26.01.2024. godine), odnosno odsustvovala sa posla bez priloženih potvrda lekara kao i povreda radne obaveze utvrđene Ugovorom o radu koji se odnosi na neizvršavanje i neobavljane radnih obaveza utvrđenih Ugovorom o radu onako kako je očekivano, kao i neodgovorno, nesavesno i neblagovremeno obavljanje posla, na način što nije snimila emisiju za 26.01.2024. godine", stoji u ugovoru koji su objavili domaći mediji.

Image1.jpg

(Informer/Alo/MONDO/A.K.)
 
Ne kažu što su je uhapsili
Ovo je o operaciji Black Tie, sad dvojka je valjda nastavak.....

U raciji velikih razmjera sprovedenoj u Bosni i Hercegovini, policijski službenici su pretresli domove i urede 23 osobe za koje se sumnja da su dio "užeg kruga" narkobosa uhapšenog u novembru 2022. godine. Europol je podržao jučerašnju akciju, za koju kažu da služi kao još jedna prekretnica u borbi protiv takozvanog "super kartela", saveza kriminalnih mreža koje su kontrolirale veći dio evropske trgovine kokainom.
 

Back
Top