Polako, opusteno. 8)

Moras da imas sertifikat da si polagao TOEFL ili sta god. Nema veza i vezica, kao sto neko rece, moras da savladas engleski onoliko koliko ti je potrebno da pratis predavanja i ucis na engleskom, to znas. Ne znam koliko znas, da ne ispadne da ti solim pamet

jer zaista zelim da ti pomognem, ali polaganje TOEFL-a je uglavnom svake nedelje u BG i zakazuje se mesec dana unapred. Treba da krenes na pripreme, a ako si siguran da dobro znas engleski, sta da ti kazem... Ne moras da ides na casove, ali bi bilo jako dobro, jer ce te profesor spremati po programu za TOEFL. Ja sam bas danas isla na test da vidim koji nivo znanja imam i ispalo je da vec sad u startu imam znanja za polaganje, ali mi ne pada na pamet da izlazim na TOEFL ispit bez pripreme. Opet, ne znam koliko ti odgovara, ali pripreme u proseku traju 4 meseca, kostaju oko 50e mesecno, zavisi od skole do skole i polaganje TOEFL ispita kosta oko 130 $, to je valjda oko 80 eura, izracunaj. Ako mozes da podmitis komisiju da ti izda sertifikat bez polaganja

, u sta cisto sumnjam, onda super, ali cini mi se da ces kao i svi mi morati da zagrejes stolicu i udri! Srecno! U can do it!!!