Islamska veronauka u Šumadiji

Poruka
4.285
U tri osnovne škole u Kragujevcu, nastavu islamske veronauke, pohađa 40 učenika uzrasta od prvog do osmog razreda.
Veroučitelj i imam kragujevački Šaban Bajrami, kaže da je mogućnost izučavanja islama u osnovnim školama otvorena zahvaljujući saradnji Islamske zajednice Srbije i gradske uprave Kragujevca.

Ovo je prvi put da se u Šumadiji održavaju časovi islamske veronauke i prvi put da u Šumadiji postoji islamska veronauka u školama, kaže Bajrami.

On kaže da se nastava, koju pohađa 40 đaka, odvija se bez ikakvih problema, a časovi se održavaju jednom nedeljno u osnovnim školama Dositej Obradović, Đura Jakšić i Natalija Nedeljković.

Prema nezvaničnim podacima u Kragujevcu živi oko 150 muslimanskih porodica čija su deca prvi put dobila mogućnost da u svojim matičnim školama pohađaju islamsku veronauku.
http://www.danas.rs/danasrs/iz_sata_u_sat/islamska_veronauka_u_sumadiji.83.html?news_id=27679

To je veoma dobro sto su djeca Kragujevac u prilici da pohadjaju vjersku skolu Islama i vjerujem da su to vecina Romi tako da je lijepo sto se Romi vracaju Islamskoj vjeri i zele da klanjaju tako da je to jedan lijepo korak ka civilizacijskom usavrsavanju Roma muslimana a znam da postoji jos u Nisu vjeronauka gdje tamo ima mnogo vise Roma muslimana nego sto je to u Kragujevcu.Mislim da su u Kragujevcu brojniji Pravoslavni Romi koji idu u Crkvu.To je lijepo i meni se dopada sto se Romi vracaju vjeri i bolje je da se klnajaju Allahu nego da se bave kradjom i prosjacenjem.
Mislim da bi muslimanima znatno pomoglo to kad bi se otvorila Dzamija u beogradu ili u blizini Obrenovca tako da bi Romska djeca i ostali muslimani mogli odlaziti u Dzamiju da klanjaju.

Lemur+Facepalm.jpg

facepalm-statue1.jpg

facepalm134_answer_1_xlarge.jpeg

Back