Islam u zatvoru Guantanamo

Abdurrahman

Primećen član
Banovan
Poruka
953
Nije jos gotovo...

Džemat - Hassan Aribi, alžirski advokat, koji vrši pregovore sa Washingtonom u vezi puštanja na slobodu zatvorenika sa konc-logora Guantanamo, iznenadio je jučer javnost sa jednom nevjerovatnom viješću. Za vrijeme jedne konferencije islamskih advokata u Kairu on je spomenuo da je nekoliko američkih čuvara, koji rade u zatvoru Guantanamo primilo Islam.

Posredstvom Aribija Washington je sa Kube pustio 18 zatvorenika, osam Alžiraca i desetoro koji su drugih nacionalnosti.

"Oni su mi rekli da američki čuvari su pokazivali naklonost prema njima, i da su zatvorenicima kupovali potrebštine od svog troška."
Aribi je naglasio da prelazak na Islam je usljedio kao rezultat dvogodišnjeg kontakta između zatvorenika i čuvara.

...
ada je italijanski ambasador u Saudijskoj Arabiji
Torquato Cardeilli
prije dvije godine ( a malo nakon 11.09. septembra ) primio Islam kružio je jedan vic na račun Berluskonija.

Vic kaže da se Berluskoni pobojao ko god kao ambasador ode u Saudiju vrati se kao musliman iz nje. ( Prije Cardeillija, u Saudiji je od 1994-1995 bio ambasador Mario Scialoja koji je također prešao na Islam ).
Eh sad da se to više ne bi dešavalo, Berlusconi hoće da imenuje papu kao novog ambasadora u Saudiji.

Tako i u slučaju čuvara u Guantanamo, Bush će haman na kraju sam otići na Kubu da čuva 'teroriste'.

Slavenski Musliman

Izvor: worldnetdaily

Plodovi da'we ( pozivanja u islam ) u Kuvajtu

A ovo ...

Džemat - Šejh Nadir El-Nuri, upravnik da'wa centra "kuvajtski islamski komitet" izjavio je da su zadnjoj hefti juna 22 Amerikanca prešla na Islam.

Pored ovoga on je podsjetio da su prošle godine 2450 Evropljana u Kuvajtu primila Islam.

"Od osnivanja centra 1977 godine na Islam je prešlo 22.000 osoba od ukupnog broja od 350.000 stranaca koji se ovdje nalaze," rekao je El-Nuri. Kada se uzme u obzir činjenica da nisu svi stranci nemuslimani, onda ovo nije tako loš učinak .

Šejh Nadir je dodao da centar nudi mnoge usluge novim muslimanima kako bi im olakšali početak njihovog života u novoj vjeri. Jedna od zih usluga jeste i prihvatanje novih muslimana, kao i njihovih porodica s ciljem boljeg upoznavanja sa Islamom.

"Centar je odobrio sredstva u vrijednosti od 200.000USD za štampanje Časnog Kurana na engleskom, sa ciljem rasturanja među nemuslimanskim stranim radnicima u Kuvajtu," izjavio je El-Nuri Osim ovoga pokrenut je projekt koji ima za cilj pomoći novim muslimanima prilikom učenja Kurana na pamet, kao i izučavanja drugih islamskih disciplina.

El- Nuri je na kraju izjavio da dobrovoljci rade non-stop da bi pospješili rad ovog centra. Nemuslimani, kako muškarci tako i žene uzimaju učešća u raznim kursevima koje organizuje centar.

Slavenski Musliman

Izvor: islam-online.net

Bismillah

قَدْ جَاءكُم بَصَآئِرُ مِن رَّبِّكُمْ فَمَنْ أَبْصَرَ فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ عَمِيَ فَعَلَيْهَا وَمَا أَنَاْ عَلَيْكُم بِحَفِيظٍ
"Od Gospodara vaseg dolaze vam dokazi, pa onaj ko ih usvaja - u svoju korist to cini, a onaj ko je slijep - na svoju stetu je slijep, a ja nisam vas cuvar." [Kur'an 6:104]

وَلَقَدْ آتَيْنَا لُقْمَانَ الْحِكْمَةَ أَنِ اشْكُرْ لِلَّهِ وَمَن يَشْكُرْ فَإِنَّمَا يَشْكُرُ لِنَفْسِهِ وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ حَمِيدٌ
Ko cini dobro, u svoju korist cini, a ko radi zlo, na svoju stetu radi. - A Gospodar tvoj nije nepravedan prema robovima Svojim.[Kur'an 41:46]

Ti Sizife nisi shvatio da kada ti se nesto od Gospodara naredjuje, nemas izbora nego se tome pokoriti. A ako umres u nepokornosti tada te ceka bolna patnja. Mnostvo Kur'anskih ajeta govore o tome. Da sam na tvom mjestu dobro bi to prostudirao i razmislio "sta ce stvarno biti sa mnom poslije moje smrti i gdje je moje konacno odrediste".
Ako ostanes pri svome, znaci da samo slijedis ono sto je tvojoj dusi draze - a to je tvoja strast, koju si u tom slucaju uzeo za svoga Boga.

AbooAbdullah:
Ti Sizife nisi shvatio da kada ti se nesto od Gospodara naredjuje, nemas izbora nego se tome pokoriti.
Ti, AbooAbdullah nisi shvatio da kada ti neki guzonja kao što su Isus, Muhamed, Džozef Smit ili SaiBaba nešto kažu, i tvrde da je to od "Gospodara" lično, ti uopšte nemaš razloga da im poveruješ.

Vidiš bre koliko ih je, a ti imaš samo jedan život. Svi oni imaju navodni "kontakt" i svi umru kada im dođe vreme, isto kao što ćemo i nas dvojica, kao što će svako biće pod ovom kapom nebeskom.

Najlakše je pomiriti se sa nepravdom "jer tako mora". Ne mora.

Bismillah

Komsija Sizif, posto si ti kako sam primjetio ateista, mislim da je ova tema, ili kako bih se izrazio, ni sam ne znam, za vjernike, znaci oni koji u nesto vjeruju, a trebali bi otvoriti jednu temu gdje se trebaju vjernici, kad kazem vjernici mislim na sve one koji vjeruju u Boga Jednog, da se raspravljamo.

Znaci ne treba izlaziti iz okvira teme.

Back