Islam religija mira

Wtf Dule

Iskusan
Poruka
5.225
Ne , ja hoću da ti kažem da nas je Otomanska carevina uglavnom poštedjela međusobnih okršaja za duži period. Neka od hrišćanske djece su dobacila do visokih položaja o Osmanskom carstvu.
Osmansko carstvo je bilo carstvo sa mnogo naroda i religija - u njemu su spas našli i Jevreji protjerani iz Španije 1492. god.
A janjičari su uzdigli Carevinu , pa doprinijeli njenom padu - kako si i sam vidio iz postavljenog - stekli su velike privilegije.
"Kraj XVIII i početak XIX veka označava vreme pobuna na Balkanu. Janjičari se suprotstavljaju ambicijama Osmanskog carstva da se uvedu reforme u armiji, kao i da se uništi korupcija u njoj. "
Znači - i stanovništvo Osmanske carevine je doprinosilo njenim osobinama, tako da se ne može reći - stanovništvo bilo napredno , samo ga sistem ometao . I danas je tako - vidimo to po raširenoj korupciji ..

To shto su nas poshtedeli medjusobnih okrshaja nam i nije bilo preterano od koristi s' obzirom da su nabijali ljude na kolac i terorisali cak i u tim "mirnodopskim" uslovima. Da su vishe poshtovali drugachije, gradili industriju,a manje ljude na kolac nabijali mozda bi i dan-danas bili ovde. Slazem se da su pojedini janjicari dostigli vazne funkcije u njihovom carstvu,ali to ne opravdava onakvo varvarsko otimanje dece. Za Srbe je to bio pakao, to je sigurno. Za vas, ne znam.

bh_citadela

Buduća legenda
Banovan
Poruka
38.209
To shto su nas poshtedeli medjusobnih okrshaja nam i nije bilo preterano od koristi s' obzirom da su nabijali ljude na kolac i terorisali cak i u tim "mirnodopskim" uslovima. Da su vishe poshtovali drugachije, gradili industriju,a manje ljude na kolac nabijali mozda bi i dan-danas bili ovde. Slazem se da su pojedini janjicari dostigli vazne funkcije u njihovom carstvu,ali to ne opravdava onakvo varvarsko otimanje dece. Za Srbe je to bio pakao, to je sigurno. Za vas, ne znam.

Ma koga su to nabijali na kolac - jesu tvoje možda ..
To je bila kazna za one koji su rušili Carevinu , ili razbojnike - bilo je onda drumskih razbojnika, sjecikesa ..
To je kao da se danas zgražavaš nad električnom stolicom - neko se zgražava, a neko opravdava ..
Što se janjičara tiče - ne možeš na to gledati današnjim očima kada se ima jedno , dvoje djece .. rađalo se puno djece , a uslovi života nisu bili čemu ..

Stjepan Radić

Ističe se
Banovan
Poruka
2.949
To je bila kazna za one koji su rušili Carevinu , ili razbojnike - bilo je onda drumskih razbojnika, sjecikesa ..
To je kao da se danas zgražavaš nad električnom stolicom - neko se zgražava, a neko opravdava ..
Što se janjičara tiče - ne možeš na to gledati današnjim očima kada se ima jedno , dvoje djece .. rađalo se puno djece , a uslovi života nisu bili čemu ..

Ma di bi oni.l Poražene vojnike su nabijali na kolac, a plemićima su odsjecali glave.

Wtf Dule

Iskusan
Poruka
5.225

Aham mislish ishlo se na sud sa sve porotom a? Zashto se bre blamirash ovoliko? Nabijali su oni na kolac za mnogo, mnooogo manje stvari od te o kojoj ti pruichash. Uostalom to je toliko varvarski i odvratno da nemam rechi. Ni jedna evropska zemlja nikada nije radila tako neshto. Turci su verovali ili ne,nabijali na kolac josh i u 19-om veku. 19-om ej! :roll: A za ovo drugo stvarno rechi necu da troshim...Znachi imash 5-oro ili 7-oro dece i onda jedno gore-dole-sha ima veze neka ga odvedu. Pa nisu ti to krompiri mislim stvarno:roll:Mislim ja razumem da ih ti branish i volish i te stvari,ali za neke stvari jednostavno opravdanja nema. Mislish li ti da su Srbi onako iz chista mira poceli da mrze Turke i njihovu zaostavshtinu tj. vas? Kad budesh shvatila kroz kakve je uzase srpski narod prolazio na ovim prostora mozda ces pocheti i da razumesh neke stvari.

Wtf Dule

Iskusan
Poruka
5.225
Onda je bila Francuska revolucija gdje je najobičnija rulja poubijala kompletno plemstvo. Karađorđa su dekapitilari Turci

Nisu Turci, ubio ga je neki krimos po nalogu Milosa Obrenovica,ali nije mu zivom odsekao glavu vec ga je jednostavno ubio nekim hladnim oruzjem...,glavu je morao da donese kao dokaz Turcima da je mrtva jer su tako Turci trazili

bakonja

Buduća legenda
Poruka
43.538
Evo i Buš koji je išao u krstaški rat veli da je islam religija mira :
"Vijesti iz svijeta
08.05.2006.
Bush: Istinski islam je religija mira
Američki predsjednik George W. Bush ocijenio je, u intervjuu od ponedjeljka za najčitaniji njemački dnevni list Bild, da je "istinski islam religija mira".
Priznavši da su neke od njegovih riječi mogle "izazvati strah u muslimanskom svijetu", predsjednik je rekao da je "s druge strane ohrabren sigurnošću da je istinski islam miroljubiva religija, te da njegovi vjernici poštuju vrijednosti drugih religija".

"Postoje zajedničke vrijednosti za sve velike religije. Ne smijemo dozvoliti da ekstremisti i islamisti izopače jednu veliku religiju i odlučuju o njenom karakteru", dodao je Bush.

"Potrebno je više razumijevanja između muslimanskog svijeta i Zapada, moramo pronaći mogućnosti za bolju komunikaciju jedni s drugima", rekao je američki predsjednik, koji je primio glavnog urednika Bilda tokom putovanja njemačke kancelarke Angele Merkel u SAD .

"Predsjednik Bush je također dodao "da možemo dobiti rat protiv terorizma. Može se vidjeti napredak postignut u ratu protiv terorizma, jer svuda u svijetu vidite kako se rađaju nove demokratije te da neprijatelj nema više kampova za ukopavanje", rekao je on. "

'Clint'

Iskusan
Poruka
5.642

Ah...pa onda je ok,ako imas puno dece sto da im ne das jedno,nece skoditi
:roll::eek:

bh_citadela

Buduća legenda
Banovan
Poruka
38.209
Ah...pa onda je ok,ako imas puno dece sto da im ne das jedno,nece skoditi
:roll::eek:

Pa to je neka vaša indoktrinacija sa tim janjičarima - janjičari ovo , janjičari ono ..
Rađalo se dosta djece , dosta i umiralo .. Bilo i ratova , progona stanovništva - zar nisu Nemanjići progonili bogumile ..

Kako je uopšta nastao feudalizam ?
Feudalci , nasljednici robovlasnika se bore međusobno , otimaju zemlju jedan drugom.
"U nemirnim vremenima sitni su posjednici tražili zaštitu moćnijih, a isto bi se događalo i za nerodnih godina kakve su bile česte u uvjetima slabo razvijenog načina zemljoradnje. Predajući se u zaštitu veleposjedniku, seljak bi mu predavao svoju zemlju. Odmah bi je i dobijao nazad, ali ne više kao svoje vlasništvo. Tako bi stekao zaštitu, a veleposjednik ga je pomagao sjemenjem, alatom i ostalim potrebštinama. Iako je ostao osobno slobodan, postao bi ovisan o gospodaru. Takvi seljaci su nazvani kmetovima. Vremenom su i seljaci zakupnici pretvoreni u kmetove pa je nestalo razlika u njihovom položaju."
http://bs.wikipedia.org/wiki/Feudalizam

'Clint'

Iskusan
Poruka
5.642
Pa to je neka vaša indoktrinacija sa tim janjičarima - janjičari ovo , janjičari ono ..
Rađalo se dosta djece , dosta i umiralo .. Bilo i ratova , progona stanovništva - zar nisu Nemanjići progonili bogumile ..

Kako je uopšta nastao feudalizam ?
Feudalci , nasljednici robovlasnika se bore međusobno , otimaju zemlju jedan drugom.
"U nemirnim vremenima sitni su posjednici tražili zaštitu moćnijih, a isto bi se događalo i za nerodnih godina kakve su bile česte u uvjetima slabo razvijenog načina zemljoradnje. Predajući se u zaštitu veleposjedniku, seljak bi mu predavao svoju zemlju. Odmah bi je i dobijao nazad, ali ne više kao svoje vlasništvo. Tako bi stekao zaštitu, a veleposjednik ga je pomagao sjemenjem, alatom i ostalim potrebštinama. Iako je ostao osobno slobodan, postao bi ovisan o gospodaru. Takvi seljaci su nazvani kmetovima. Vremenom su i seljaci zakupnici pretvoreni u kmetove pa je nestalo razlika u njihovom položaju."
http://bs.wikipedia.org/wiki/Feudalizam

Batali me sa tvojim mantranjem o bogumilima,dobrim Bosnjanima,Nemanjicima i sl.,svaki tvoj post je isti....Ne znam da li imas dece,ali cak i da imas 7-8 bi li ti bilo svejedno da ti jedno uzmu i nikad ga vise ne vidis?

bh_citadela

Buduća legenda
Banovan
Poruka
38.209
Batali me sa tvojim mantranjem o bogumilima,dobrim Bosnjanima,Nemanjicima i sl.,svaki tvoj post je isti....Ne znam da li imas dece,ali cak i da imas 7-8 bi li ti bilo svejedno da ti jedno uzmu i nikad ga vise ne vidis?

Pa ne vjerujem da je isti - ako su slični , slični su jer su odgovor na slične komentare ..
Kako oni što su išli u monahe - jesu oni posjećivali rodbinu ?

'Clint'

Iskusan
Poruka
5.642
Pa ne vjerujem da je isti - ako su slični , slični su jer su odgovor na slične komentare ..
Kako oni što su išli u monahe - jesu oni posjećivali rodbinu ?

Nisu isti al prilicno lice jedni na druge,dris se ko pijana plota bogumila...no to me ne zanima,sto mi ne odgovoris lepo sta sam te pitao,i kakvo ti je to podpitanje za monahe,u monahe niko nije isao silom niti je odvodjen....

bh_citadela

Buduća legenda
Banovan
Poruka
38.209
Nisu isti al prilicno lice jedni na druge,dris se ko pijana plota bogumila...no to me ne zanima,sto mi ne odgovoris lepo sta sam te pitao,i kakvo ti je to podpitanje za monahe,u monahe niko nije isao silom niti je odvodjen....

Da , kako su samo mogli nekoga na nešto prisiljavati, inače su u srednjem vijeku u nas bili razvijeni demokratski standardi , sve je išlo sa referendumom ,
nikakve prisile ni nasilja nigdje nije bilo ..
P.S. I naravno da pišemo o bogumilima - na primjeru bogumila se zorno pokazuje samosvojnost Bosne i Hercegovine ..

Poslednja izmena:

Ribar

Poznat
Poruka
9.164
Ove teme se uvek pretvore u WWIII..
Logičan ishod kada se brani nešto što se odbraniti ne može!
U kojoj je to religiji osim u "religiji mira i čovekoljublja" moguće da vrhovni žrec (ili jedan od njih) baci kletvu na Salmana Rušdija i onda je svaki pripadnik te religije obavezan da ga ubije?
Da ne govorimo o položaju žena u tom "miru i čovekoljublju".