Iskustvo sa vrticima

Bjankilina

Domaćin
Poruka
3.628
Ovu temu otvaram, pre svega da roditelji imaju na umu koji vrtic da zaobidju, naravno ovo vazi za BG, pa neka se nadovezu i roditelji iz drugih gradova.

Dakle, moje iskustvo sa PPU Mary Poppins. Posle tona i tona neprijatnosti koje smo dozivela, poslednja se desila danas kada me je direktorka sacekala ciljano, da mi uruci opomene pred utuzenje, zbog duga koji imamo i to krivicom vrtica. Kako njihovom krivicom, pitate se. Pa, pre svega :

- kada smo se upisivali, receno nam je striktno, vise puta, da ce oni pokrivati finansijski izostanke dece, jer mi tada od grada dobijamo manje novca, to pravilo je brzo izmenjeno, jer je 30ak klinaca previse za njih da pokriju taj deo, a cenu ne zele da umanjuju. Cena je 28 000
- deca su odustsvovala u devembru i januaru ukupno 5 nedelja zbog boginja koje su dobili u vrticu. 5 nedelja = 25 dana, 25 izostanaka = 25 000+ redovna cena za dvoje dece 11 400= 36 000 me je tada kostao vrtic
- imunitet los, izostanci po 7, 8 dana oboje mart i april jos po 7, 8000 mesecno plus redovna cena. Ona me pita sto ste kasnili sa placanjem. Kada sam platila, nije bilo dovoljno, pa se ipak odlucila sudski da naplati ono sto je ostalo i dala mi 2 nedelje da izmirim dug ili mi izbacuje decu

Pored te specifične situacije, deca za tih 28 000 nemaju dvoriste ( imaju 2 kvadrata necega sto zovu dvoriste, bez ikakvog rekvizita), ne izlaze napolje, jer vaspitacice mrzi da se smetaju, kazu velika zagadjenost vazduha, deca dolaze cesto sa neadekvatno obrisanim guzama, jer dete od 3 godine ne ume samo, a niko ih valjda ne proverava, pa se ojedaju i svrbi ih posle ostatak dana itd itd, u svakom slučaju jako lose, za mene je bilo nuzno zlo, jer mi je bio najbliži, ali danas sam odlepila, pokupila decu i izletela. Naravno, i preplakala od besa jedno sat, dva, ali mozda je i bolje tako.😂

Poslednja izmena od moderatora:
U mom gradu, svi-privatni kao i državni vrtić imaju isto pravilo, plaćaš punu cijenu 11 mjeseci, jedan mjesec godišnje plaćaš 50% od cijene, valjda kad je godišnji pa svakako i ne ide u vrtić . Kćer moje seke ide u privatni, takođe neopravdano skup i išla 10 ili 20 dana plaća punu cijenu :(

cekaj- vi placate izostanke dece????
Da, da, mi placamo penale kad deca ne idu, 500 din dan.I pazi sad, moje dete sa srcanom manom stalno bolesno, malo malo, pa ne ide, pa onda cerka ako se prehladi, za njih dvoje soma dinara me kosta dan van vrtica. Kao cuvaju mi mesto

Pritom, kad smo ih upisivali, bila je prica kao ne moze upis na pola meseca, bio je 17ti oktobar, platite vi nama 12000 u kesu da deca dodju na adaptaciju. Bez racuna, bez naloga za uplatu, u kovertu smo stavili 12 000 kako bi deca do 1og novembra dolazila pola sata dnevno da se kao naviknu. Bez hrane, naravno ili bilo cega. Spomenula sam joj i to juce

U mom gradu, svi-privatni kao i državni vrtić imaju isto pravilo, plaćaš punu cijenu 11 mjeseci, jedan mjesec godišnje plaćaš 50% od cijene, valjda kad je godišnji pa svakako i ne ide u vrtić . Kćer moje seke ide u privatni, takođe neopravdano skup i išla 10 ili 20 dana plaća punu cijenu :(
To bi bilo fer. A ne dodje i pita me i to onako imperativno: sto niste platili? 136000 me je kostao vrtic za pola godine. Ako neko misli da je to malo...

Ispisati i platiti bebisiterku ako nema babe i dede da ih cuvaju,jesu pare frka ali deca su bitnija ,non stop bolesna i ne treba im tudja tiraanija, nisu zasluzila nicim takav tretman
Ma, druze, ja cu biti bebisiterka. 2000 po detetu dan, dovedu decu kod mene, neka se igraju sa mojim klincima, dacu im da jedu, pisu crtaju, gledaju tv i zaradim platu, a ne boli me glava svaki mesec

Pa, to ti kazem. Ne znam u kom univerzumu ona zivi, ali radimo za 35, 40 000 i ja kada dam 20 000 za vrtic i 20 000 za racune ostane jos jedna plata od cca 45 000 i onda ako su bolesni, em placas vise vrtic, em placas nekog da ih pricuva, pakao u svakom slučaju, trosim pare koje nemam i ne znam vise odakle ih izvlacim. Da ne spominjem, to znaju svi roditelji, o kojekakvim radnim sveskama, slikama i to amaterskim koje se placaju po 1000 dinara, platili smo 1000 din po detetu da cuvaju crteze (?). 40oro dece, po soma za cuvanje crteza, plata za vaspitacicu. Bezobrazni zahtevi, a na sve to grupa na viberu u kojoj niko ne obavesti da su se pojavile streptokoke, boginje, da vaspitacice vice na bebe kao da su u osnovnoj skoli u jaslama, ali zato redovno pisu: molimo platite

cuvanje crteza 1000 din,
pa sta ce im biti, ko da su u okruzenju sicilijanske mafije :lol:
Ja ahhahahaha, pa da, ko nije platio to, nisu im uopste davali da vide crteze, jednom mi se jedna mama zalila kao nikada mi nisu dali da ponesem kuci crtez, niti da vidim sta je mala crtala😂 ja se sokirala. I naravno, nemaju sva deca isti tretman, neka imaju i popust 50% kad deca ne idu i vise slobode kada da dovedu dete i ne upisuju im se svi dani. To smo mi ostali saznali slucajno, naculi😂

Pazi ovo : moja cerka 2 godine zovela na cevapima i przenicama i kategoricki odbijala da jede bilo sta drugo i doslovno godinu dana nista nije pojela u vrticu. Mozda ponekad zu zu i to je to. I mi zamolimo vaspitacicu da je nekako ubedi da jede. Pocelo dete da jede, kao sve ok, kad ja vidim nju svaki dan boli stomak, povraca, dijareja. Pitam je ja jednom jel jede sve u vrticu, kaze ona mora sve da pojede i mora da jede brzo, jer se vaspitacica ljuti na nju i onda, kako ona kaze, dodje joj do grla i bude joj muka. Logicno, i meni bi bilo muka. I ja lepo kazem vaspitacici dete jede kao vrabac 2 godine, nemojte da je terate da jede brzo. Pa, kao to su pravila vrtica moraju svi da pojedu u isto vreme ili da je pustimo da ne jede opet 🙄🙄🙄 pa, ok, bolje i 3 zalogaja da uzme, nego detetu zeludac da se upropasti, jer nije na vreme pojela

Pazi ovo : moja cerka 2 godine zovela na cevapima i przenicama i kategoricki odbijala da jede bilo sta drugo i doslovno godinu dana nista nije pojela u vrticu. Mozda ponekad zu zu i to je to. I mi zamolimo vaspitacicu da je nekako ubedi da jede. Pocelo dete da jede, kao sve ok, kad ja vidim nju svaki dan boli stomak, povraca, dijareja. Pitam je ja jednom jel jede sve u vrticu, kaze ona mora sve da pojede i mora da jede brzo, jer se vaspitacica ljuti na nju i onda, kako ona kaze, dodje joj do grla i bude joj muka. Logicno, i meni bi bilo muka. I ja lepo kazem vaspitacici dete jede kao vrabac 2 godine, nemojte da je terate da jede brzo. Pa, kao to su pravila vrtica moraju svi da pojedu u isto vreme ili da je pustimo da ne jede opet 🙄🙄🙄 pa, ok, bolje i 3 zalogaja da uzme, nego detetu zeludac da se upropasti, jer nije na vreme pojela
Živelo na ćevapima i prženicama, a vaspitač kriv što u vrtiću dete odbija da jede drugu hranu . Počelo da jede, pa brzo jede, upropastilo želudac...pa bolje tri zalogaja nego li da pojede sve:dontunderstand:

Back