Iskustva sa Sheinom – problem oko returna

dakicaa

Početnik
Poruka
36
Pozdrav svima! 😊
Javljam se da malo aktiviramo temu oko Sheina, pošto vidim da je trenutno baš popularan.

Iskreno, razumem zašto su se ljudi „navukli“, posebno mi žene 😅 — za relativno mali novac može da se nađe dosta lepih i sasvim solidnih stvari.

Primećujem i da su neke prodavnice počele da naručuju sa Sheina pa dalje preprodaju robu po većim cenama, ali da se vratim na moj problem.

Prvi put sam poručivala sa Sheina i uzela sam dva para cipela. Nažalost, pogrešila sam veličinu. Delimično sam se oslonila i na Ai preporuku za broj, pošto prvi put naručujem, pa sam mislila da će pomoći oko procene veličine — međutim nije baš ispalo najbolje 😅
Kod jednog modela je trebalo da uzmem veći broj jer je zatvoren model, dok je drugi otvoren, pa sam se zbunila između jednog i dva broja.Ali lepo je stigao paket, nisu oštećeni, isti kao sa slike — sve je super, samo je veličina problem.

Zanima me šta biste mi preporučili:
da pokušam return/refund opciju (samo prvo moram da istražim kako tačno funkcioniše i da li postoji mogućnost dodatnih troškova/carine),Ai mi kaže da se za ove manje pakete često ne vraća roba, nego samo refundira novac, ali iskreno nisam sigurna koliko je to tačno i kako uopšte funkcioniše u praksi, pa više ne znam koliko da se oslonim na Ai...
ili
da jednostavno zadržim ove cipele i naručim nove odgovarajuće veličine?

Cela porudžbina me je izašla oko 2419 dinara jer sam imala popust za prvu kupovinu od 50%, pa nisam sigurna da li mi se uopšte isplati da se petljam sa return procedurom.

Usput, čula sam i da kupovina ne treba da prelazi vrednost od 50€ po paketu zbog carine — KOSTAĆE BOGA OCA, bar tako pričaju 😅 Iskreno, ne bi me ni čudilo, svašta rade jer većina ljudi nije dovoljno upućena, pa možda nekome i ova informacija znači 😊

Ako je neko imao iskustva sa vraćanjem obuće na Shein, značio bi mi savet. Hvala unapred!

Prilozi

• 1000023729.jpg
    1000023729.jpg
    111,9 KB · Pregleda: 6
  • 1000023735.jpg
    1000023735.jpg
    125,2 KB · Pregleda: 4
  • 1000023731.jpg
    1000023731.jpg
    147,3 KB · Pregleda: 5
  • 1000023733.jpg
    1000023733.jpg