Iskustva sa agencijama za izdavanje stanova???hocu garsonjericu

Zazaza

Obećava
Poruka
63
Znaci novine su prepune tih garsonjerica za 100,120 evrai to po centru...ali svi mi kazu da je to uglavnom ti das 2000 dindzi i dobijes listu i onda kreces da lutas u potrazi za stanovima koji su svi odreda izdati,ne postoje...JEL IMA BRE NEKO NEKO POZITIVNO ISKUSTVO I DA MI PREPORUCI NEKU OD TIH AGENCIJA????

....................ja samo trazim jednu rupicu za sebe sto blizu pravnom gde cu moci u slobodi sam da provedem studije a ne da je delim.............

I ja trazim garsonjeru, i bas sam se pitala u cemu je fora da stanovi u centru kostaju 100, 120 eura, dok su oni na periferiji po 200. Mislila sam da su to mozda stanovi u dvoristu, znas ono zajednicko kupatilo (citaj~cesma), ali nisam znala da je ovako nesto u pitanju. Pokusacu da nadjem nesto preko prijatelja, a mozda ne bi bilo lose da das oglas u novinama i da naglasis da su agencije iskljucene. :P

Iako zivim u BG-u jedno vreme sam bila prinudjena da zivim privatno.
Iskustvo sa agencijama -UZASNO. Platis ima clanarinu, daju ti spisak, a kao garsonjere nude svakakve rupcage i to za koje pare! Moja keva je izdala pre jedno godinu dana nov jednosoban stan, potpuno sredjen, klima, kozni namestaj, za 200 evra. Dakle, moze da se nadje pristojan smestaj, ali samo uz OGROMNU srecu.

tačno, može se verovati samo onima koji rade po realizaciji ;)
Mene su nasankali neki iz Cetinjske...ponekad se osećam kao budala, kad mi se tako nešto desi...:roll: Grom ih spalio.

btw. ja ne znam kad to misle da reše na nivou grada, da donesu neki podzakonski akt koji bi štitio i one koji žive u iznajmljenim stanovima i one koji, pošteno, žele da izdaju svoj stan na korišćenje :idea:
. Ovako se ruši kredibilitet i jednima i drugima, a ta siva zona STVARNO predugo traje (godine su u pitanju :roll: ). Prevara istovetna onoj sa vidovitim Zorkama, mislim, zar nije? Pitanje je koliko ih mesećno bude nasamareno. Mislim, i dovođenje u zabludu se kažnjava, a kamoli ako uzmu novac za uslugu koju ne pruže - nikad! Zna li neko sa pravnog u koji tip prevare spada ovo? :?

ZA sada, što se legalnijih tokova novca tiče, imamo situaciju da ukoliko onaj ko izdaje stan želi da konkuriše za stambeni kredit, ondaK lepo prijavi stanara i porezić i ondaK mu se i TAJ prihod računa u kreditnu sposobnost. :)

.....ajd sad da pišemo gradskom menadžeru - svako svoje iskustvo i predlog, da mu zatrpamo mailbox :P hihihihi....što da ne? Jel oće neko? :) evo na ovoj strani može da se upuni txt,. garantovano će da pročitaju (znaja 8) )
http://www.beograd.org.yu/cms/view.php?id=2575

evo i slike da razbijemonotoniju - zašto ne bismo lepo bili ponosnina naš grad? :P Može, misim, i ovako...ali može valjda i BOLJE :D

cyr_logo_beograd.gif

Znam, bwe, ok je to - oslanjati se na prijatelje (tako i treba! :P ) ali nije u redu da prevara i obmana prolaze nekažnjeno - iz nehata i nemara! Kapiraš? To malo prevazilazi lični interes....mada, kada bi bila upućena na te agencije i kada bi TI bila prevarena, onda bi to bio i tvoj interes!

Pitanje: da li svi treba da budu prevareni da bi reagovali? Ozbiljno pitam. Ako je odogovor "baš me briga" onda je ovde zaista, kao što ljudi kažu, reč o veeelikoj mentaliteskoj grešci.
Ili to, ili nema više građana...jer se ovo zove građanska svest :)

HeBePoBaTaH_:
Ma nema za 100, 120€ i još u centru, tako da se tu priča završava.
Možda neka potleuša, ima u dvorištima nekih šupa, pa ako vam nije sumnjiva cena od 8. 000 dinara za stan, onda ste vi naivini.
Ima naš narod jednu lepu "Kod kuće je najlepše", čemu mučenje.. : o )
pa NARAVNO da nema, to je navlaka da ljudi zovu i daju im po 2.000 dinara ....:)

Evo, da i ja kazes neku rec, s obzirom da vec vise od 7 godina zivim kao podstanar.
Iz Beograda sam, ali nazalost uslovi u kojima mi zive roditelji su takvi da za mene i moju devojku sa kojom zivim nema mesta. Tek toliko u vezi onog komentara koji je napisan "da nema nigde lepse nego kod svoje kuce". To mogu da pisu oni koji imaju pristojne stanove, ali ima puno onih koji zive u jadnim stambenim uslovima.
A sto se tice Agencija, iz mog zaista visegodisnjeg iskustva mogu da kazem sledece: NAJOBICNIJI PREVARANTI !!! LOPOVI !!!!
Da ima nekog reda u ovoj usranoj zemlji, toga ne bi bilo, a ovako, svaka budala moze da se predstavi kao agencija, sedi strika kuci i okrece telefone iz Halo oglasa. Desilo mi se jednom kad sam zvao jedan broj, javila mi se kao agencija, a posle par minuta razgovora, zena sa druge strane me prekine u pola recenice i kaze mi da sacekam dok ode da otvori vrata jer joj je dosla komsinica na kafu!!!??? Uglavnom SVE agencije traze pare unapred, ako nadjes neku koja naplacuje po realizaciji - to je super, ali ja nisam ni na jednu takvu naleteo. Inace, te nazovi agencije nemaju ni "A" od agencije! To su najobicniji ljudi koji sede u stanu i listaju razne oglase, malo vrte telefone i onda ti prodaju pricu o stanu u centru grada za 100 evra!!! A proveravao sam i na koga se vode brojevi tih nazovi agencija koje sam zvao - najcesce podaci nisu dostupni! Dakle, moj prijateljski predlog, onako kako ja radim kad trazim stan, prvo pitam da li je to agencija i ako jeste (a oko 70-80% oglas su "agencije") samo prekinem vezu, a ako nije, e onda razgovaram dalje. Na taj nacin sam i nasao ono sto mi odgovara. A znam iz iskustva vise ljudi koje znam da su se gadno opekli sa tim agencijama! Jednostavno, dali su pare a za uzvrat nisu dobili nista!
Eto, toliko ...
Pa, srecno u trazenju stana!!!

Evo ja sam iz BG-a, i tu sam ceo zivot, ali hocu da zivim s deckom i da uzmemo stan (garsonjeru ili jednosoban) pa sam probala preko agencija.Uclanila se u jednu a ono lopovi i dripci sve do jednog. Daju spisak i ja sama zovem, trazim, ispadne za vecinu da su dali dezimformacije ili su izdati...Ma strasno.Pa ako sve sama radim, sta ce mi agencija??? To strogo po preporuci treba traziti. Preko agencije retko nadjes nesto pristojno a da te ne oderu pri tom, jer da bi nasao nesto treba da das po 2000 din bar u 15 agencija sto je suludo, a ni onda nisi siguran. Znaci agencije su prevara, cast izuzetcima kojih je malo. Evo ja jos trazim stan.

Back