iskustva ljudi mešanaca zapadno škockih terijera(westy)

Aha sad razumem.......;)
E sad, to opet zavisi od ''kombinacije mesanog'' westija......
U principu kod nas bas i nema takvih varijanti, sem slucajno uparenih a ako i ima nisu bas jeftini...
Znaci, ako biste zelei ''mesanca'' zbog nize cene onda ovo sto ste napisali i nije dobra varijanta.....nego bih Vam ja savetovao da se obratite nekom od odgajivaca pa da pokusate da se dogovorite za neko stene koje nije izlozbenog potencijala ako to odgovara vasem kucnom budzetu.....:D
 
Mešanac westija ima sigurno neke od osobina westija, tako ustvari vi treba da pitate kakve su osobine westija. Što se tiče karaktera to sve zavisi od psa do psa. Postoje neke zajedničke osobine, ali i to veoma često varira od psa do psa.
Ja doduše nisam imala iskustva sa njima, tako da vam tu ne mogu pomoći.
I pošto pretpostavljam da je izgled westija ono što želite, mislim da u tom slučaju Igor nije u pravu, jer sigurno da možete da nađete mešanca koji liči na tu rasu. Na FB se nudi jako puno pasa. Što se tiče odgajivača i dobijanja šteneta jeftinije nego što oni prodaju, to čini mi se može da bude problematično. Ima puno odgajivača koji su danas vrlo neodgovorni i može da se desi da dobijete bolesnog psa i da vas to posle ispadne dosta skuplje nego na početku i da vi patite zajedno sa tim psom.
A uzimanjem mešanca, em spašavate jednu dušu a i mešanci su generalno otporniji.
Što se linjanja tiče, čak i ako se pas bude linjao tu je uvek furminator koji linjanje značajno smanjuje. A svakako računajte i na to da se pas rase westi ili pas takve dlake mora i redovno češljati.
 
a i mešanci su generalno otporniji.
;)

Kao prvo to uopste nije tacno....
Kao drugo ovde se ne radi o toj vrsti mesanaca ili tacnije kako kod nas kazu''dadz striter ili avlijaner''(gde ni pod tackom raznmo ne mozeta da ''navatate sta i kako se ko s kim pario''),nego o westiju uparenim sa nekom drugom rasaom(npr,pudla,yorksir terier,patuljasti snaucer isl)ako sam ja dobro razumeo celu pricu....a to ne spada u kategoriju mesanaca nego je to posebna kategorija doduse nepriznata,ali itekako prisutna.Ima i prilican broj odgajivacnica koje su bave uzgojem samo takvih pasa,istina kod nas(mislim na Srbiju) ih nema
Kao trece stvarno ne znam sta znace i kakav cilj imaju te price o ''odgajivacima koji prodaju bolesne pse,tj sa genetskim deformitetima'' pa posle imate problema....

Izvinjavam se sto sam otisao off topic ali me ''malko iritira'' gore pomenuta prica...

E da, i sto se furminatora tice on nije bas najpogodniji za westike,bolje su neke druge 'alatke'' ali o tom potom....

Ja Vam ipak savetujem, kontaktirajte vise odgajivaca,porazgovarajte,recite sta zelite i kave su Vase mogucnosti, moguce da ce se naci neka varijanta koja ce Vam odgovarati......;)
 
Da, otišli smo malo u širinu. Drago mi je da kod nas nije stigao taj trend designer puppies i da mešanci dve rase mogu da se nađu samo slučajno. I ja sam shvatila da Nenu interesuju polutani westija pošto čistokrvnog ne može da priušti, iako su oni najzastupljeniji i verovatno najjeftiniji (tj. najmanje skupi) od svih škotskih terijera a mešanca westija je ipak malo teže naći, kod rase koja je relativno retka svi vlasnici i odgajivači ipak dobro paze da se ne "rasipaju" geni parenjem sa psima drugih rasa ili bez ikakve rase. I da, i ja sam stekla utisak da Furminator nije dobro rešenje za njihovu dlaku, da za hand-stripping, barem na duže staze, ipak nema alternative.
 

Back
Top