Iskusan Partner

Ту везе нема. Јер стално беже.
ne bih se složila
ko kaže da su narcisi uvek te neke hronične neženje, ye8ači, kako god?
mogu oni da budu u vezi, ali su njihove potrebe veće od nekoga aj da kažem normalnog
dok hraniš te njegove potrebe, on će biti tu
skloniji su prevarama, ali ne odlaze baš tako lako
to je neko moje iskustvo
mada si možda mislila na beg kao da beže od emocija, bliskosti, a ne da fizički odlaze iz veze
to bi mi imalo smisla

ne bih se složila
ko kaže da su narcisi uvek te neke hronične neženje, ye8ači, kako god?
mogu oni da budu u vezi, ali su njihove potrebe veće od nekoga aj da kažem normalnog
dok hraniš te njegove potrebe, on će biti tu
skloniji su prevarama, ali ne odlaze baš tako lako
to je neko moje iskustvo
mada si možda mislila na beg kao da beže od emocija, bliskosti, a ne da fizički odlaze iz veze
to bi mi imalo smisla
Беже емоцијама, а и манипулишу па и одласцима. Нема везе, повезаности, посвећености. Размене. Све што значи једна нормална веза.

Беже емоцијама, а и манипулишу па и одласцима. Нема везе, повезаности, посвећености. Размене. Све што значи једна нормална веза.
vrlo je diskutabilno to šta je normalna veza
što je nekome normalno i prihvatljivo, nekome drugom nije
ja sam dugo tokom života bila people pleaser i onda mi je bilo kul da budem sa narcisom
ono uklopili se poremećaji
šalu na stranu (a i nije baš šala), nekome ko ne traži mužjaka za razmnožavanje i pravljenje zajedničke jazbine, odgovara da bude sa nekim ko nije previše sklon emotivnom vezivanju
sve je stvar lične perspektive i trenutnih preferencija, ali sada smo se baš udaljili od teme...

ja sam dugo tokom života bila people pleaser i onda mi je bilo kul da budem sa narcisom
šalu na stranu (a i nije baš šala), nekome ko ne traži mužjaka za razmnožavanje i pravljenje zajedničke jazbine, odgovara da bude sa nekim ko nije previše sklon emotivnom vezivanju
sve je stvar lične perspektive i trenutnih preferencija, ali sada smo se baš udaljili od teme...
Ма наравно..Сви имају ишчашености. Али то је пар који може да опстане на пример. Надам се да си ипак променила курс ❤️

Yup, tek da neko objasni šta je njemu/njoj (ne)normalno je često fešta
Tzv borderline relationship gde uvek postoji ili onaj ekstremni high ili ekstremni low.
Mirni periodi su retkost, a kada se odnos završi izađeš emotivno isceđen.
Been there/done that te sada baš gledam da usporim maksimalno i izbegnem takva partnerstva.
Mislim da se tema super razvija :)

Tzv borderline relationship gde uvek postoji ili onaj ekstremni high ili ekstremni low.
Been there/done that te sada baš gledam da usporim maksimalno i izbegnem takva partnerstva.
nije to baš tako lako, kažem odlučila sam da to izbegnem i onda sam sigurna da se neću opet naći u tome
ali ono što rekoh iznad, meni je bitno da sada znam šta neću
jasno postavljene granice od samog starta, vrlo malo kompromisa i nikakvo menjanje sopstvenih uverenja uz nadu da će jednom sve to ipak leći na svoje mesto
sa takvim stavom postaje teže naći partnera, ali nije mi nešto ni neophodan ako ćemo iskreno
to kažem za neku ozbiljniju varijantu
a za seks ima materijala na svakom koraku

Yup, tek da neko objasni šta je njemu/njoj (ne)normalno je često fešta

Mislim da se tema super razvija :)
A to, šta je normalna veza? Pa ono u čemu se dobro osećate. A pošto su u suštini osećanja, onda to. Osećati jedno drugo. Videti. Nahraniti, emotivno. Što je danas sve ređe. Zato i toliko samih.

nije to baš tako lako, kažem odlučila sam da to izbegnem i onda sam sigurna da se neću opet naći u tome
ali ono što rekoh iznad, meni je bitno da sada znam šta neću
jasno postavljene granice od samog starta, vrlo malo kompromisa i nikakvo menjanje sopstvenih uverenja uz nadu da će jednom sve to ipak leći na svoje mesto
sa takvim stavom postaje teže naći partnera, ali nije mi nešto ni neophodan ako ćemo iskreno
to kažem za neku ozbiljniju varijantu
a za seks ima materijala na svakom koraku
E da, kao jednog dana će biti ok. Sutra malo

A to, šta je normalna veza? Pa ono u čemu se dobro osećate. A pošto su u suštini osećanja, onda to. Osećati jedno drugo. Videti. Nahraniti, emotivno. Što je danas sve ređe. Zato i toliko samih.
ovo je jedina prava definicija
normalnost je zaista relativan pojam
samo je bitno da oba partnera prepoznaju šta je dobro za njih i da se nijedan ne nađe u položaju da nešto mora da trpi

po mom mišljenju samo hemija
ili kako god da to zoveš
da budem prosta, sigurno ti se ne diže na prijateljicu
bar ne toliko često :lol:
Po mom mišljenju fizička razmena/dodir, pogotovu kada su m-ž odnlosi u pitanju.
Tipa da li možeš sesti, grliti se, cudlovati i spavati pored nekog svog prijatelja/prijateljice.
Ja npr mogu bez nekih problema i bez prisustva one seksualne komponente

Tipa da li možeš sesti, grliti se, cudlovati i spavati pored nekog svog prijatelja/prijateljice.
Ja baš ne spavam pored prijatelja, ali sam u stanju ceo dan da provedem sa njima i da mi bude super.

uf ja ne mogu i nekako prema mojim kriterijumima to nije normalno
ja uvek mislim da se na taj način onda i stvara ono nešto više
ali uzmi u obzir i da nam se premise možda ne poklapaju
moji prijatelji i prijateljice su osobe u nekim zrelim godinama, isto kao i ja, tako da bi zaista bilo nenormalno da sedimo/ležimo zajedno i da se mazimo

moji prijatelji i prijateljice su osobe u nekim zrelim godinama, isto kao i ja, tako da bi zaista bilo nenormalno da sedimo/ležimo zajedno i da se mazimo
Насмеја ме

Indivudalno je ovo, nema tu nekog pravila, a i dosta je retko u današnje vreme.

Pa u osnovi se i stvara nešto više - nazovimo to neka jača konekcija, opuštenost, poverenje, navika kada provodimo vreme zajedno.
Iz nekog mog iskustva se retko tu razvije nešto seksualno, ono momenti jesu super ranjivi ali više su lekoviti i lek protiv depresije i sl. nego bilo šta drugo, pogotovu za osobe koje su duže singl iz razloga što im nedostaje taj ljudski dodir.

Indivudalno je ovo, nema tu nekog pravila, a i dosta je retko u današnje vreme.

Pa u osnovi se i stvara nešto više - nazovimo to neka jača konekcija, opuštenost, poverenje, navika kada provodimo vreme zajedno.
Iz nekog mog iskustva se retko tu razvije nešto seksualno, ono momenti jesu super ranjivi ali više su lekoviti i lek protiv depresije i sl. nego bilo šta drugo, pogotovu za osobe koje su duže singl iz razloga što im nedostaje taj ljudski dodir.
ako je tebi to okej, ne vidim zašto bi bilo šta radio drugačije
evo baš se pitam kako bih se osećala da se toliko intimiziram sa nekim prijateljem i deluje mi da bi to bilo jako čudno, odbojno
moguće je da je u meni problem

Back