Iskrenost na forumu

Na forumu krstarica pravilnikom je dozvoljeno pisati srpskim i engleskim jezikom tako da nije uradio ništa loše da bi mu sada neko držao predavanje.
U svakom slučaju ko neće da čita jer je na engleskom uvek može zaobići post.
Zašto se forsira engleski jezik, kada je (planetarno gledano) španski jezik podjednako zastupljen (ako ne i više nego English)?

Prosečne ljudske osobe imaju IQ izmedu 90 i 110. Nadarenima se smatraju oni čiji se IQ nalazi između 120 i 140 po Katelovoj skali. Svi rezultati preko 140 predstavljaju izuzetno inteligentne osobe.

Ovo je sa sajta Mensa Srbije, sto znaci da ako imas iq157 onda nisi nikakva obicna osoba. Ne znam da l' se foliras da to ne znas ili stvarno ne znas...
Iebala vas MENSA, niti sam kod njih radila test. I jednostavno merenje IQ-a preko interneta nije baš merodavno.
Ovako, druže: prvi put su me testirali kada sam imala 3 godine, drugi put sa 5, treći put sa 6, pa sa 7 ( tada sam završila prvi i drugi razred osnovne za godinu, prvo polugodište prvi razred, drugo polugodište drugi, i mogu ti reći- jedva, mnogo sam učila u tom drugom polugodištu)
Zatim u 7- om razredu, pa u Gimnaziji na prvoj godini i na kraju na VMC Karaburma ( i taj poslednji rezultat i "objavljujem". U svakom slučaju, životom garantujem da je u pitanju KATELOVA skala, evo držim u ruci taj papir i nisi u pravu, ili možda jesi u pravu, moguće da su "civilni" testovi drugačiji od vojnih, mada nema logike, ako je Katelova, onda je Katelova, svejedno da li test radi MENSA ili vojska.)
Jbte, ja se ubih dokazujući da sam GLUPLJA nego što neko misli :rotf: Barem sam unikatna, ovo nema nigde :rotf:
Nisam uobrazena ni sujetna, biće da je to
@momcilo ako hoćeš, poslacu ti tabelu u pp

Iebala vas MENSA, niti sam kod njih radila test. I jednostavno merenje IQ-a preko interneta nije baš merodavno.
Ovako, druže: prvi put su me testirali kada sam imala 3 godine, drugi put sa 5, treći put sa 6, pa sa 7 ( tada sam završila prvi i drugi razred osnovne za godinu, prvo polugodište prvi razred, drugo polugodište drugi, i mogu ti reći- jedva, mnogo sam učila u tom drugom polugodištu)
Zatim u 7- om razredu, pa u Gimnaziji na prvoj godini i na kraju na VMC Karaburma ( i taj poslednji rezultat i "objavljujem". U svakom slučaju, životom garantujem da je u pitanju KATELOVA skala, evo držim u ruci taj papir i nisi u pravu, ili možda jesi u pravu, moguće da su "civilni" testovi drugačiji od vojnih, mada nema logike, ako je Katelova, onda je Katelova, svejedno da li test radi MENSA ili vojska.)
Jbte, ja se ubih dokazujući da sam GLUPLJA nego što neko misli :rotf: Barem sam unikatna, ovo nema nigde :rotf:
Nisam uobrazena ni sujetna, biće da je to
@momcilo ako hoćeš, poslacu ti tabelu u pp

Ne znam, cini mi se da je kod tebe u pitanju ta lazna skromnost koju cesto srecem kod inteligentnih ljudi, tipa "nisam ja inteligentan, samo sam prosecna osoba, ja sam kao i vi" bla bla truc. Pritom, uglavnom su te osobe vrlo svesne sopstvene superironosti u odnosu na druge i uopste ne misle to sto pricaju, ali eto...aj posalji ako te ne mrzi, zanima me bas :D

• Haha
Reactions: DUH
Ne znam, cini mi se da je kod tebe u pitanju ta lazna skromnost koju cesto srecem kod inteligentnih ljudi, tipa "nisam ja inteligentan, samo sam prosecna osoba, ja sam kao i vi" bla bla truc. Pritom, uglavnom su te osobe vrlo svesne sopstvene superironosti u odnosu na druge i uopste ne misle to sto pricaju, ali eto...aj posalji ako te ne mrzi, zanima me bas :D
E, sad napravi od mene manipulatora :lol:
Evo šaljem ti

Ne znam, cini mi se da je kod tebe u pitanju ta lazna skromnost
Nije lažna skromnost, nego šta mi treba u životu da se svađam, šta imam od toga?Konkretno u ovom slučaju mogla sam ovoj moderatorici da odgovorim u smislu "Kada ti budeš govorila dva a ne 4 jezika, onda se smej mom engleskom" i slično, ali zašto (za) počinjati tako nešto...
Uostalom ona je moderator na kraju krajeva, šta mi vredi i da imam IQ preko 160 kad može da me obriše, ako sam nešto naučila u životu je da ne može "šut protiv rogatog" (stara srpska izreka) :lol:

Ali vidiš da sam iskrena, rekoh da sam izgooglala :lol:
Neću da se tema opet nekako zavrti oko mene, ali kad me citiraju više od 2 osobe, odgovorim:
1. Moje znanje engleskog je prilično loše, stoga ga i navedoh kao 4-ti jezik (mada sam i ja prestroga prema sebi; uvek proveravam i ono što znam, za svaki slučaj.)
2. @momcilo95 i @Soradze
Momčilo me brani, hvali...kako god, ovaj drugi Nick ne znam šta hoće od mene, uglavnom IQ 157 po Katelovoj skali, što znači da sam skroz obična osoba, malo nešto iznad proseka. Nisam nikakav genije niti se pravim da jesam.
Nisam primetila da se teme vrte oko tebe a to što će neko da te citira i to više od dva sagovornika .... pa ti dosta i pišeš na psihologiji, ostavljaš dosta postova, bilo bi čudno da te ne citiraju.

Nije lažna skromnost, nego šta mi treba u životu da se svađam, šta imam od toga?Konkretno u ovom slučaju mogla sam ovoj moderatorici da odgovorim u smislu "Kada ti budeš govorila dva a ne 4 jezika, onda se smej mom engleskom" i slično, ali zašto (za) počinjati tako nešto...
Uostalom ona je moderator na kraju krajeva, šta mi vredi i da imam IQ preko 160 kad može da me obriše, ako sam nešto naučila u životu je da ne može "šut protiv rogatog" (stara srpska izreka) :lol:
Tako je...prekrstiš se od čuda, digneš ruke i odustaneš od ćiravog posla...

A zašto bi se uopšte svadjala?
Od sujete kod većine nas teško se nešto prihvata kao šala.
Druga stvar koju sam provukla je ta da ovde svako može reći da govori i deset jezika što ne mora da znači da nije tačno ali može biti i daleko od istine.

• Podržavam
Reactions: DUH
Ovako, ne znam evo ako neko ovde ima neko strucan neka mi kaze sta da radim.

Veoma mi je tesko, iako se to ne vidi, bilo ko da je na mom mestu bi se vec davno ubio, ali ne i ja borim se.
Ispricacu vam...

Prvo i prvo.
Ne mogu da imam koncentraciju. Jer nemam ni uslova da se opustim ni pet minuta.
Nemam svoju sobu zato nemam koncentraciju.
Bukvalno zivim u jednoj prostoriji gde svako prolazi na svakih pet minuta lupajuci svime i svacim. Nemam gde bih mogao da odem da spamam na miru, bez jutarnje dernjave dece.

Nije stvar u tome, ni u sobi ni u nicemu.
Kako bih to mogao da vam napisem a da me shvatite sta hocu da kazem.

Evo ovako, kada citam neku knjigu procitao sam je znam o cemu se radi i sve. Ali ne udubim se u citanje, jednostavno.
Previse razmisljam. Ko i ne bi na nom mestu.
Nemam devojku, nemam posao, nemam prijatelje, svaki posao koji sam radio nisam se trudio da ostanem tu.
Nemam podrsku. Nevin sam, nisam glup al nisam ni pametan dovoljno da bih bio inteligentniji od ostalih.
Borim se! Jer sam borac, a borci ne odustaju.
Zivim sa svojima, i jos decom od moje sestre.
Ljudi me dozivljavaju uglavnom kao nenormalnog haha zato se i ismevaju, tako da me zaboli briga za njih. I za sve.

Navikao sam da se borim i da gledam samo sebe. Nije mi vazno ako ako neko nesto kaze a da nije to u korist meni.
Nisam hvala bogu namrsten, nasmejan sam.
Smatram da sam vrlo inteligentan. Jednostavno nadam se sada da cete shvatiti sta hocu da kazem, jednostavno ne mogu da disem od drugih, i da cujem svoje misli. Sto me je dovelo da shvatite ne jos sta hocu da kaxem.
Nisam u zivotu imao duzu konzervaciju duzu od 10 minuta. Jer, jer nisam ozbiljan.
Trudim se da budem i zato moram da poludim sto nemam koncentraciju.
Ne shvatam ljude sta hoce da kazu to!

Bukvalista sam pa ne shvatam ljude sta hoce da kazu, pa to najcesce zavrsi sa tim da me ljude ne shvataju ozbiljno i da se smeju, hvala bogu nisam glup dovoljno da ih sve shvatim.

Nije o tome rec, vec o tome da mi treba svoj moj stan, pa ako ima neko prazan stan ja bih se uselio i jos bi bilo pozeljno da ne placam nista :D po mogucnosti sa friziderom punim i sefon punim love :D.

O tome vam pricam, da mi je postalo vec svejedno za sve i svakoga i svacega.
Monotonim zivotom zivim, hvata me dogma,
to bi bilo u redu da razumevam ljude i da zaista mi je stalo do njihovog misljenja.
Smatram da sam veliki covek da mogu bilo sta da ucinim, da odem kod Trampa da mi uvali neku crnku na Havajima, bilo bi mi svejedno. Ne zudim ja za tim Trampe.

Sta mislite?
Oce li sex resiti sve?
a mogao bi i stan ako vec nudite... :( ? :D

Ja još ne upoznah osobu koja je totalno iskrena.
To iskreni smo svuda i u svakoj prilici ..... po meni ne pije vodu.
Smatras li iskrenom osobu koja kad govori uvek govori istinu,ili ako smatra to kontraproduktivnim jednostavno precuti?
Ja smatram da je to iskrena osoba.
Na forumu krstarica pravilnikom je dozvoljeno pisati srpskim i engleskim jezikom tako da nije uradio ništa loše da bi mu sada neko držao predavanje.
U svakom slučaju ko neće da čita jer je na engleskom uvek može zaobići post.
Mislim da je to greska,trebalo bi da se koristi srpski,a i kao se ubacuje bilo kakav citat,obavezno napise i prevod.
Meni slicno nije problem ni engleski ni ruski,ali kako si i sama rekla u jednom postu,najbolje da na srpskom forumu bude zastupljen srpski jezik...
Jos bi bolje bilo kada bi svi pisali pravilno,ali to je vec utopija :D

Smatras li iskrenom osobu koja kad govori uvek govori istinu,ili ako smatra to kontraproduktivnim jednostavno precuti?

Pa ja nisam ni rekla da osobe koje prećute istinu da su neiskrene već da nisam srela u životu osobu koja ne laže. nebitno da li su to male laži ili velike, bele kako sam čula neko deli laži na bele i otkud znam koje su boje ove druge :D
Hoću reći da je laž ipak laž i da svi mi lažemo
Pita me npr. nekada neko kako sam, ja kažem super a lažem za medalju ..... kakvi super, baš tada sam iz nekog razloga očajna ali ne mora to svako znati

Mislim da je to greska,trebalo bi da se koristi srpski,a i kao se ubacuje bilo kakav citat,obavezno napise i prevod.
Meni slicno nije problem ni engleski ni ruski,ali kako si i sama rekla u jednom postu,najbolje da na srpskom forumu bude zastupljen srpski jezik...
Jos bi bolje bilo kada bi svi pisali pravilno,ali to je vec utopija :D

Ja sam za korišćenje samo srpskog jezika na forumu. Zašto bi neko uopšte morao znati engleski na srpskom forumu?
Po pravilniku ja sad mogu pisati sve na engleskom jeziku što je po meni totalna nebuloza ali ko mene pita :D

Treba napraviti jasnu paralelu kada je iskrenost u pitanju. Na drustveno opstem planu potpuna iskrenost nije potrebna i nije moguca. Prvo iz razloga sto nam ti ljudi nisu dovoljno poznati da bi nam bili prijatelji i sto ne mozemo svakome na ulici da pridjemo otvorenog srca. Ali ono sto mozemo jeste da budemo maksimalno korektni, bez zadiranja u privatnu sferu. I to je vise nego dovoljno.

No mene i dalje zbunjuje cinjenica da ljudi sa kojima privatno bivstvujemo nisu u stanju da uvek budu radikalno i objektivno iskreni, bez bilo kakve zadrske. Ujedno dobronamerni i brizni, otvorenog uma i duse. To mi nikako ne ide u glavu.

Mislim da je velika vecina nas ovde na forumu mnogo iskrenija nego u realnom zivotu. Kada bi moji roditelji, prijatelji, braca i sestre znali pola onoga sto znaju forumasi verovatno bi me hospitalizovali u Palmoticevu do sada. Ispada da su nam ljudi koje ne poznajemo, niti cemo ih verovatno ikada upoznati, mnogo bolji prijatelji od nasih pravih prijatelja. Stvarno je sablaznjujuce kad to ovako kazem, ali mi je nekako i logicno da se ljudi ispovedaju nekome koga ne poznaju, zbog toga izmedju ostalog odlaze i kod psihologa. Da li je forum neka vrsta kompenzacije za neodlazak psihologu ili za nemogucnost da se u realnom zivotu porazgovara sa nekim relevantnim sagovornikom? Koliko bi ljudi bili (ne)zadovoljniji da im nema ovako neceg kao sto je ovaj forum?

Mislim da ljudi u današnje vreme mnogo žive kroz tudje živote i voajerizam.
Različiti motivi nas vode do ovih pisanija. Neki su neostvareni, neispunjeni i neshvaceni pa ovde traže prostor u kome će ojačati svoj krhki ego, a neki samo prostor za opuštanje, šalu, ili razmenu mišljenja o temama za koje u realnosti, teško nalaze sagovornike.

Kako gog bilo, i sta god da nam je motiv, treba poštovati tudje pravo na lični prostor i pravo da ne upetljava I ne unosi svoj realni život na forum. Zato smatram neukusnim ispitivanja o nečijem privatnom životu, problemima ili motivima nečijeg dolaska na forum.
Treba poštovati svačije pravo da o sebi piše ili otkrije šta želi I kome želi. Ali, ljudi su po prirodi radoznali, intrigira ih druga osoba, i vole da se bave tudjim životima.

Pravo nekoga da o sebi kaže samo ono šta želi i kome želi u aononimnosti i pod zaštitom virtuelnog prostora, ne mora uvek da podrazumeva iskrenost ili neiskrenost, vec slobodu da bira koliko ce se otvoriti pred drugima, koji god to razlog bio.

Ne računam trolove koji dodju da se sprdaju...

Poslednja izmena:

Back