Iskrenost na forumu

Kakve to veze ima sa temom "Iskrenost na forumu"?
Hey, Evo šta je napisao Hekate, otišla na prevodilac 😂 ima veze sa temom:
"Потпуна отвореност, чиста осетљивост, безусловно допуштање: то ви као особа не можете да учините; то је оно што сте ви, као чиста свест. "

Ispada da su nam ljudi koje ne poznajemo, niti cemo ih verovatno ikada upoznati, mnogo bolji prijatelji od nasih pravih prijatelja.

Zavisi šta podrazumevaš pod pojmom prijatelj.

U realnom životu imam puno poznanika... i šačicu prijatelja.
Postoje stvari koje ne delim ni sa tim, realnim i opipljivim prijateljima, (ne tiče ih se, a ja nemam taj osećaj opterećenja da bih morao zakopavati tajnu u Trojanovu rupu ili deliti osećanja sa svima).
Samo u svoju porodicu imam poverenja. Samo sam tu svoj na svome.

Na forumu imam nekoliko istomišljenika. Neke poznajem, neke bih voleo da upoznam.
Iskreno bi mi bili dragi.

P.S. Na forumu te štiti nik. Možeš biti sasvim iskren.
Komentari se odnose na ono sto pišeš, a ne na tebe.

Poslednja izmena:
Recite vi meni da sam ja visokoumna i vanserijski obrazovana - neću se naljutiti! Kamoli uvrediti...
Hahahahahahahahahahaha
Ja uopšte nisam skapirala da si se meni obratio, odnosno da si mislio na mene, ja sam samo branila lika koji je postavio citat 😂
Toliko o mojoj visokoumnosti :rotf:
Ma zezam se, znam da si mislio na mene jer koliko znam jedino ja ovde govorim 4 jezika (što opet nema veze sa "visoumnoscu", prosto imam 44 godine i živela sam u španskoj govornoj zoni, sada živim u Bugarskoj, srpskohrvatski mi je maternji a engleski se maltene podrazumeva)
:)

Hahahahahahahahahahaha
Ja uopšte nisam skapirala da si se meni obratio, odnosno da si mislio na mene, ja sam samo branila lika koji je postavio citat 😂
Ma zezam se, znam da si mislio na mene jer koliko znam jedino ja ovde govorim 4 jezika (što opet nema veze sa "visoumnoscu", prosto imam 44 godine i živela sam u španskoj govornoj zoni, sada živim u Bugarskoj, srpskohrvatski mi je maternji a engleski se maltene podrazumeva)
Bravo! Zaboravili ste da napišete koliki vam je IQ... :zkez:

Mislim da je velika vecina nas ovde na forumu mnogo iskrenija nego u realnom zivotu. Kada bi moji roditelji, prijatelji, braca i sestre znali pola onoga sto znaju forumasi verovatno bi me hospitalizovali u Palmoticevu do sada. Ispada da su nam ljudi koje ne poznajemo, niti cemo ih verovatno ikada upoznati, mnogo bolji prijatelji od nasih pravih prijatelja. Stvarno je sablaznjujuce kad to ovako kazem, ali mi je nekako i logicno da se ljudi ispovedaju nekome koga ne poznaju, zbog toga izmedju ostalog odlaze i kod psihologa. Da li je forum neka vrsta kompenzacije za neodlazak psihologu ili za nemogucnost da se u realnom zivotu porazgovara sa nekim relevantnim sagovornikom? Koliko bi ljudi bili (ne)zadovoljniji da im nema ovako neceg kao sto je ovaj forum?
Generalno jesi u pravu, ali ja se ne bih pouzdao u tu vecinu iskrenih....prijatelj u realnom zivotu nema zamenu u virtualnom, osim....ako nemas takvog...

Mislim da je velika vecina nas ovde na forumu mnogo iskrenija nego u realnom zivotu. Kada bi moji roditelji, prijatelji, braca i sestre znali pola onoga sto znaju forumasi verovatno bi me hospitalizovali u Palmoticevu do sada. Ispada da su nam ljudi koje ne poznajemo, niti cemo ih verovatno ikada upoznati, mnogo bolji prijatelji od nasih pravih prijatelja. Stvarno je sablaznjujuce kad to ovako kazem, ali mi je nekako i logicno da se ljudi ispovedaju nekome koga ne poznaju, zbog toga izmedju ostalog odlaze i kod psihologa. Da li je forum neka vrsta kompenzacije za neodlazak psihologu ili za nemogucnost da se u realnom zivotu porazgovara sa nekim relevantnim sagovornikom? Koliko bi ljudi bili (ne)zadovoljniji da im nema ovako neceg kao sto je ovaj forum?

hahaha
ja te znam brate haha
daj mi 2 000 eura i necu nikom reci 😂

salim se ne znam te stobje jos i bolje 😂😂😂😂

i slazem se sa tobom da je ovde bas extra mozes otkrivati sve tajne i to nikada nece saznati neko ko te zaista poznaje da raxglasi trac za razliku npr od fejsbuka i instagrama gde svako svakog olajava gde stigne

Evo, ja mislim da ovde ljudi dolaze da se izduvaju upravo zbog anonimnosti
ja prvi zato i dolazim ali ovde me ljudi vec znaju godinama unazat mozda me neko zna i zapravo ali nadam se da ne

Poslednja izmena od moderatora:
  • Podržavam
Reactions: DUH
Na šta bi ličilo kada bi svako govorio na jeziku koji mu se "trenutno ćefne"?
Ima ovde ljudi iz Makedonije koji poštuju jezik foruma i koriste prevodilac da bi pričali na srpskom.
Ako već nešto napišete na engleskom, molim prevod u zagradi.
Ima drugih tema na kojima je čak poželjno pisati na engleskom (muzika, pesme i ima konkretno tema "Pricajmo na engleskom")
Na forumu krstarica pravilnikom je dozvoljeno pisati srpskim i engleskim jezikom tako da nije uradio ništa loše da bi mu sada neko držao predavanje.
U svakom slučaju ko neće da čita jer je na engleskom uvek može zaobići post.

Kakve to veze ima sa temom "Iskrenost na forumu"?
Hey, Evo šta je napisao Hekate, otišla na prevodilac 😂 ima veze sa temom:
"Потпуна отвореност, чиста осетљивост, безусловно допуштање: то ви као особа не можете да учините; то је оно што сте ви, као чиста свест. "
Hahahahahahahahahahaha
Ma zezam se, znam da si mislio na mene jer koliko znam jedinoa ja ovde govorim 4 jezika (što opet nema veze sa "visoumnoscu", prosto imam 44 godine i živela sam u španskoj govornoj zoni, sada živim u Bugarskoj, srpskohrvatski mi je maternji a engleski se maltene podrazumeva)
Toliko o znanju jezika
google translate je odlična stvar :D

• Haha
Iskrenija na forumu, nego u realnom životu, iz prostog razloga što nemam neki krug iskrenih prijatelja.. Imam ih ali se retko viđamo, a sa poznanicima, komšijama,nemožeš biti iskren u toj meri, uvek se mora nešto prećutati zbog ovoga ili onoga...

• Podržavam
Na forumu krstarica pravilnikom je dozvoljeno pisati srpskim i engleskim jezikom tako da nije uradio ništa loše da bi mu sada neko držao predavanje.
U svakom slučaju ko neće da čita jer je na engleskom uvek može zaobići post.
E, ako je po pravilniku, onda može!
Zaobići će i onaj ko ne zna engleski...
Ipak je dobro da svi znamo srpski...

Slatki ste!
Poštovanje!

Zavisi šta podrazumevaš pod pojmom prijatelj.

U realnom životu imam puno poznanika... i šačicu prijatelja.
Postoje stvari koje ne delim ni sa tim, realnim i opipljivim prijateljima, (ne tiče ih se, a ja nemam taj osećaj opterećenja da bih morao zakopavati tajnu u Trojanovu rupu ili deliti osećanja sa svima).
Samo u svoju porodicu imam poverenja. Samo sam tu svoj na svome.

Na forumu imam nekoliko istomišljenika. Neke poznajem, neke bih voleo da upoznam.
Iskreno bi mi bili dragi.

P.S. Na forumu te štiti nik. Možeš biti sasvim iskren.
Komentari se odnose na ono sto pišeš, a ne na tebe.
Ovo ste divno napisali...složila bih se stoprocentno... Tako sigurno stoje stvari...

Ipak, sa PS se ne slažem sasvim... Nik ne štiti od veoma ličnog doživljaja sagovornika...nik ne pokriva ono što odnosi samo na pisanje...ima tu puno ličnog, sujete, komplekasa i vrlina, naravno, kojima se mi obraćamo nekome, ali i ti "neki" nama... prosto, ljudi su ko na "lengere" (rentgen...:-))) ) kroz napisano se očitava karakter, ličnost, pa i sitna crevca...tako da se iza napisanog vidi živ čovek u velikom postotku... tolikom postotku da možemo shvatiti i kada nas laže, kada nešto muti, kada je iskren, kada je glup, možemo videti i koliko je obrazovan, ili ne...kultivisan, ili ne...
eto...mislim da je teško odvojiti komentare od ličnog doživljaja sagovornika...tako da nik ne štiti baš mnooooogo...
:super:

Sagovornike ne doživljavam lično.
O sagovorniku ne znam ništa. Ne znam kog je pola, za početak. Niti znam koji mu je motiv dolaska na forum.
Jedino o čemu mogu razmišljati jeste njegovo pisanje. Mogu, eventualno, zaključiti da li je pismen ili nepismen.
Čak i tu mogu doneti pogrešan zaključak. Nepismen čovek ne može folirati da je pismen, ali obrnuto je moguće ako neko želi da tu nešto petlja. :)
Iza napisanog stoji živ čovek, to je tačno, ali pojma nemam da li je iskren. I ne zamaram se time, (osim ako mi nije cilj da postanem i realno blizak sa tom osobom.) Ako me zainteresuje neka tema, na primer na psihologiji, gde neki član iznosi određeni problem, onda me interesuje samo taj problem... bio on njegov, ili nekog trećeg lica, ili izmisljen (ali moguć).

Toliko o znanju jezika
google translate je odlična stvar :D
Ali vidiš da sam iskrena, rekoh da sam izgooglala :lol:
Neću da se tema opet nekako zavrti oko mene, ali kad me citiraju više od 2 osobe, odgovorim:
1. Moje znanje engleskog je prilično loše, stoga ga i navedoh kao 4-ti jezik (mada sam i ja prestroga prema sebi; uvek proveravam i ono što znam, za svaki slučaj.)
2. @momcilo95 i @Soradze
Momčilo me brani, hvali...kako god, ovaj drugi Nick ne znam šta hoće od mene, uglavnom IQ 157 po Katelovoj skali, što znači da sam skroz obična osoba, malo nešto iznad proseka. Nisam nikakav genije niti se pravim da jesam.

Ali vidiš da sam iskrena, rekoh da sam izgooglala :lol:
Neću da se tema opet nekako zavrti oko mene, ali kad me citiraju više od 2 osobe, odgovorim:
1. Moje znanje engleskog je prilično loše, stoga ga i navedoh kao 4-ti jezik (mada sam i ja prestroga prema sebi; uvek proveravam i ono što znam, za svaki slučaj.)
2. @momcilo95 i @Soradze
Momčilo me brani, hvali...kako god, ovaj drugi Nick ne znam šta hoće od mene, uglavnom IQ 157 po Katelovoj skali, što znači da sam skroz obična osoba, malo nešto iznad proseka. Nisam nikakav genije niti se pravim da jesam.

Prosečne ljudske osobe imaju IQ izmedu 90 i 110. Nadarenima se smatraju oni čiji se IQ nalazi između 120 i 140 po Katelovoj skali. Svi rezultati preko 140 predstavljaju izuzetno inteligentne osobe.

Ovo je sa sajta Mensa Srbije, sto znaci da ako imas iq157 onda nisi nikakva obicna osoba. Ne znam da l' se foliras da to ne znas ili stvarno ne znas...

Back