Iskrenost na forumu

Mislim da je velika vecina nas ovde na forumu mnogo iskrenija nego u realnom zivotu. Kada bi moji roditelji, prijatelji, braca i sestre znali pola onoga sto znaju forumasi verovatno bi me hospitalizovali u Palmoticevu do sada. Ispada da su nam ljudi koje ne poznajemo, niti cemo ih verovatno ikada upoznati, mnogo bolji prijatelji od nasih pravih prijatelja. Stvarno je sablaznjujuce kad to ovako kazem, ali mi je nekako i logicno da se ljudi ispovedaju nekome koga ne poznaju, zbog toga izmedju ostalog odlaze i kod psihologa. Da li je forum neka vrsta kompenzacije za neodlazak psihologu ili za nemogucnost da se u realnom zivotu porazgovara sa nekim relevantnim sagovornikom? Koliko bi ljudi bili (ne)zadovoljniji da im nema ovako neceg kao sto je ovaj forum?
Zivih I prije ovaj forum i isto tvrdise

Ja čitam komentare samo sa tema koje pratim, tako da veze nemam ko je ko
Napravila sam ogromnu pauzu (8 godina beše?) i iz dosade se slučajno jednog dana setila "Ah, jel' postoji Krstarica još uvek?"
Mnogi ljudi koje sam znala odnosno doživljavala kao prijatelje su otišli a sad drugi put kad sam došla nmg da verujem koliko informacija o sebi sam napisala javno. Jesam iskrena, ali ONU iskrenost sa početka neću ponoviti.
(Napisah malopre na drugoj temi da će uskoro internet biti RL, a RL će postati nešto nebitno, tako da 1. ljudi se više ne upoznaju uživo jer nema potrebe 2. Pazite šta pišete i kakav utisak ostavljate jer ovo počinje da biva sve stvarnije...

Ja čitam komentare samo sa tema koje pratim, tako da veze nemam ko je ko
Napravila sam ogromnu pauzu (8 godina beše?) i iz dosade se slučajno jednog dana setila "Ah, jel' postoji Krstarica još uvek?"
Mnogi ljudi koje sam znala odnosno doživljavala kao prijatelje su otišli a sad drugi put kad sam došla nmg da verujem koliko informacija o sebi sam napisala javno. Jesam iskrena, ali ONU iskrenost sa početka neću ponoviti.
(Napisah malopre na drugoj temi da će uskoro internet biti RL, a RL će postati nešto nebitno, tako da 1. ljudi se više ne upoznaju uživo jer nema potrebe 2. Pazite šta pišete i kakav utisak ostavljate jer ovo počinje da biva sve stvarnije...

Mozda na kraju pocnemo na internetu da glumimo kurtoaziju i da se foliramo, a u stvarnosti pocnemo da budemo iskreni kao sto smo sada na forumu. :D

• Haha
Reactions: DUH
ONU iskrenost sa početka neću ponoviti.

Da li je doslo da iskrenost kao i hranu, pice, i ostala zadovoljstva u zivotu zapravo treba dozirati, sta mislite?
Nekako, iskrenost ispade da je jedna od onih outlet aktivnosti kojima pribegavamo ponekad, a onda napravimo restrikcije i neko vreme apstiniramo da ne bi zastranili (da li u apstinenciji od iskrenosti vise lazemo, ili samo uopste ne otkrivamo sta mislimo?).
Mada, got your point, biti iskren je jedno, a drugo se otvarati suvise i bez razloga, narocito u internet druzenjima.
Nisam sigurna koliko sagovornike ovde ili negde tamo mogu smatrati prijateljima, ali nekad objektivni sagovornici kojima ne znamo ni ime ni lice zasluzuju i vise postovanja nego prijatelji...
Bas sam danas nesto razmisljala na ovu temu u pauzama na poslu...

Licno, sto napisem, stojim iza toga, sto znaci da je to neki najvisi nivo iskrenosti, ali onda... izabracu teme na koje mi nije problem da budem iskrena. Pa, i to je neki vid hipokrizije, realno... :aha:

Da umem da muljam, verovatno ne bih ni bila na forumu... :lol:

• Voli
Nešto sam razmišljala o budućnosti internet komunikacije, pa mi pade na pamet jedna crna misao (crna za mene, nekima će biti bela lol), šta ako je ovo sad neki "prelazni period", gde me ljudi vole bukvalno zbog MENE, jer niti vide moj fizički izgled, niti koliko imam para itd. Samo čitaju moje misli.A šta ako u vrlo bliskoj budućnosti budu bitne stvari poput "ko ubacuje bolje smajliće" i slično, hoću da kažem, ko bude bio u boljoj finansijskoj situaciji i imao "moćniju mašinu", mislim na comp, taj će biti "popularan", "baja" i slično, a ja koja nmg već sada da uploadujem fotografiju biću tamo neka nebitna i opet će se ceniti "ono spolja"...
Samo razmišljam...

Nešto sam razmišljala o budućnosti internet komunikacije, pa mi pade na pamet jedna crna misao (crna za mene, nekima će biti bela lol), šta ako je ovo sad neki "prelazni period", gde me ljudi vole bukvalno zbog MENE, jer niti vide moj fizički izgled, niti koliko imam para itd. Samo čitaju moje misli.A šta ako u vrlo bliskoj budućnosti budu bitne stvari poput "ko ubacuje bolje smajliće" i slično, hoću da kažem, ko bude bio u boljoj finansijskoj situaciji i imao "moćniju mašinu", mislim na comp, taj će biti "popularan", "baja" i slično, a ja koja nmg već sada da uploadujem fotografiju biću tamo neka nebitna i opet će se ceniti "ono spolja"...
Samo razmišljam...

Uzivaj u prelaznom periodu dok mozes :D

• Podržavam
Samo razmišljam...
Ja koristim net preko 20 god i od tad mi se desava da se naloze preko slova,eto i ti si prisutan primer i jos 1 dokaz da se zene loze na reci a muskarci na izgled i nema potrebe da ista menjamo

Ja koristim net preko 20 god i od tad mi se desava da se naloze preko slova,eto i ti si prisutan primer i jos 1 dokaz da se zene loze na reci a muskarci na izgled i nema potrebe da ista menjamo
Ma jok loženje, uopšte o tome ne pričam
Mrzi me sad da kucam
U suštini sam rekla da je u RL (nažalost) bitnije šta je spolja (lep si, imaš "dobru mašinu"- auto, itd) i da još uvek na forumu/internetu TO nije bitno jer te ne vidim i sta me briga koliko imaš para.
E, sad, pitala sam se, šta ako virtuelni svet ide toliko daleko da npr možemo da imamo toliko realan doživljaj (npr stavimo neke vrste kaciga i imamo cyber sex), a onaj ko bude imao "mašinčine" (super moćne kompjutere koji podržavaju maximalno ovaj/onaj program) on će moći da kao prvo: 1. Izgleda dobro (zamisli da kreiraš avatar koji se kreće i apsolutno podražava sve tvoje pokrete itd)
2. Da kreira virtuelni prostor (stavim "ružičaste naočare" i eto me ležim na plaži na Havajima)
I šta misliš tada, biće bitno kakav si čovek, osoba? Jes' malo morgen. (Ako si me razumeo, malo sam zbrzala sve odjednom jer me ubija da naširoko objašnjavam)

Hoćeš da kažeš da sam se ja ložila na tebe?
Jbg sad, i jesam i nisam, mada sam se naložila na avatar, što nije tvoja prava fotografija, tako da i jeste i nije.
A što se reči tiče, volim što si kratak, jasan i direktan, ne mogu da čitam palamuđenje u 102 reda. :lol:

Verujem ti, dok je bilo repki ja sam ti slala cmokiće, sad nmg, jbg ukinuli :lol:
Hvala, Krstarice, na ukidanju replika, izgleda da bih do sad isekla vene zbog Džordža
Vidiš ti to, Đole, druže moj, to se zove sreća u životu

Pa da jos nisi dosla do lozenja,ja ti nacrtam da su sekle vene samo preko net komunikacije i onda kad se vidimo cu vec pecene i normalno da me nisu tako zamisljale
Nemoj mi reći da su se dogovorile sa tobom da se vidite a niste pre toga razmenili fotografije?!
Nmg da verujem
Meni bi morao nekoliko fotki da posalješ, ne zaiebavam se.
Uostalom, nbtno, spamujemo čoveku temu.

Back