Na forumu ti niko nece reci:''Ej, filozofe, o'ladi, gnjavis mnogo!''(u cemu je stvar, da li forumasi imaju vise postovanja za tudje misljenje, ili vecu toleranciju za nesto sto procitaju... tj. izbor da procitaju ili ne?

) , s tim da je ova titula filozofa u nekom nezvanicnom razgovoru tj. ucutkivanju, svi vec znamo, uvek pogrdna imenica koja oznacava nekog ko ce da smislja, razmislja, pregovara, razgovara, ''pametuje'', i to sve na neke bezveze teme, ne prihvata ono sto je vec masa usvojila kao normalan svet..., '' 'oce covek da glagolja previse o necemu sto iziskuje razmiljanje, a i odredjeno znanje, o, ne!!!
Cak i ako neko ima protivno misljenje, na forumu se neces osecati kao da si na lomaci u stara neka vremena za vesticarenje.
Poenta je da ce mnogo nas biti posve svoji na forumu, a van svoje misljenje zadrzati za sebe i opet ostati svoji (ne znam da li ce to raditi samo introverti ili skupa svi?).
To ne znaci da smo umobolni ili bilo sta. Forum ima teme i svako izabere temu za sebe, tako da na istoj temi postajemo sagovornici koje interesuju iste stvari. Na razlicitim temama smo i dalje jedan za drugog stranci i ne zanima nas sta ovaj drugi o tome misli jer to nije nas teren.
Samim ovim sam, nasuprot prethodnice, otkrila da me okruzenje generalno ni u cemu ne podrzava, ali to se zapravo manifestuje medjusobno.
Ja ne mogu da razgovaram na temu cene nekakvih carapica kod Kineza, a oni ne mogu da razgovaraju na teme zivota na nekoj drugoj lestvici. Mislim... ''drugoj''... nije to kao da sam sad ja bolja jer ne razmisljam o carapicama, ali... prosto nam se razmisljanja ne seku nigde, i razgovori ne mogu biti prijatni osim ako se neko ne pretvara da je nesto sto nije.