Iskreno saučešće našoj makedonskoj braći

Screenshot_20250318_211901_Messenger.jpg

Čini mi se u Republici Srpskoj. Nije još država, ali ako Bog da biće.
Zašto pozivaš na rat. Bosna je bila država i ostat će. Ja sam 92 glasao za neovisnu Bosnu kao državu. I ti si neki kršćanin, pozivaš na otcjepljenje i rat. Je li ti znaš kakav je rat u Bosni bio, znaš kakva krvoprolića, masakri su dole bili, jesi slušao iz prve ruke. Kad su se rimljani povukli iz Jeruzalema zbog neke vijesti, kršćani su pobjeli u obližnji grad Pelu i izvukli se....kršćani ne navijaju za rat.....znači jedva čekaš da tvoji popovi blagoslove nove "Škorpione" i njima slične i oružje pa da se bore za novu državu "Republiku Srpsku". Cijeli ovaj rat je orkestriran od elite da se rasturi država, da strane firme pokupe resurse....pa zar nisu HR vojska i Armija trebali uzeti Banja Luku, bili par kilometara od nje, narod se spremao za bježaniju, i onda stranci im zaprijetili ....to je sve politika, kršćani ne trebaju da se miješaju u istu...

Pišem ti ovo, jer sam slučajno jutros naletio na ovaj video, gdje biviš borac RS objašnjava zašto nije za rat.

ne treba petljati politiku u tragedije i iskreno saučešće svim porodicama nastradalih u makedoniji
a sad samo da priupitam
u kojoj državi osim u srbiji je bio dan žalosti kada se desio masakr u školi ribnikar i masakr u malom orašju?
ne treba ali se politika petlja u njih, do tragedije je i došlo zato što nisu ispoštovane sve bezbednosne procedure, objekat je imao falš dozvolu za rad a te dozvole izdaje neki nadležni organ u kome sede ljudi iz političkih stranaka... 59 mladih ljudi je umrlo zato jer je tamo neki korumpirani mamlaz uzeo mito, sve je politika bukvalno sve!

Zašto pozivaš na rat. Bosna je bila država i ostat će. Ja sam 92 glasao za neovisnu Bosnu kao državu. I ti si neki kršćanin, pozivaš na otcjepljenje i rat. Je li ti znaš kakav je rat u Bosni bio, znaš kakva krvoprolića, masakri su dole bili, jesi slušao iz prve ruke. Kad su se rimljani povukli iz Jeruzalema zbog neke vijesti, kršćani su pobjeli u obližnji grad Pelu i izvukli se....kršćani ne navijaju za rat.....znači jedva čekaš da tvoji popovi blagoslove nove "Škorpione" i njima slične i oružje pa da se bore za novu državu "Republiku Srpsku". Cijeli ovaj rat je orkestriran od elite da se rasturi država, da strane firme pokupe resurse....pa zar nisu HR vojska i Armija trebali uzeti Banja Luku, bili par kilometara od nje, narod se spremao za bježaniju, i onda stranci im zaprijetili ....to je sve politika, kršćani ne trebaju da se miješaju u istu...

Pišem ti ovo, jer sam slučajno jutros naletio na ovaj video, gdje biviš borac RS objašnjava zašto nije za rat.

+++ Nisam za rat, već za mirni razlaz. Republika Srpska država za sebe, a Federacija BiH država za sebe. Naravno za sve nacionalne manjine u novoj državi sva ljudska i manjinska prava. To ti je kao i brak na silu. Pa to smo imali u Jugoslaviji i kraljevskoj i komunističkoj, brak na silu. To je samo frustracija i nezdravo stanje.

Da li je bio dan žalosti u RSM, to je njihov problem. Decenijama im se ispira mozak da ih je Srbija okupirala u Balkanskim ratovima, a ne oslobodila. Treba pomoći u ovakvim nevoljama svakome, pa i Šiptarima. A Makedoncima pomoć u ovakvim prilikama, a za ostalo nek se snalaze kako znaju i umeju. Hvala Bogu da nismo više u zajedničkoj državi. Pre smo mi Srbi svima u Jugoslaviji bili krivi za sve. Sad ima svako svoju državu, nema više da se za sve krivi Srbe i Beograd.

Da li je bio dan žalosti u RSM, to je njihov problem. Decenijama im se ispira mozak da ih je Srbija okupirala u Balkanskim ratovima, a ne oslobodila. Treba pomoći u ovakvim nevoljama svakome, pa i Šiptarima. A Makedoncima pomoć u ovakvim prilikama, a za ostalo nek se snalaze kako znaju i umeju. Hvala Bogu da nismo više u zajedničkoj državi. Pre smo mi Srbi svima bili krivi za sve. Sad ima svako svoju državu, nema više da se za sve krivi Srbe i Beograd.
Onda šta će ti ovo na religiji kad je čista politika? Njihov mito i njihova korupcija. A Aljek voli da se slika i pravi human, što je isto politika.

Nisu izginuli ko one hiljade nesrećnika u Antiohiji samo zato što su pravoslavci.

Back