Iskrena molba: "nikad ne pitajte parove kad će beba"

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
82.570

Iskrena molba: "Prestanite pitati parove kada će imati djecu!"​

"Kad ćete imati djecu?!", “Je li beba već na putu?” To su obično dobronamjerna i često nepromišljena pitanja. No, za mnoge parove ova pitanja izazivaju složene i neugodne osjećaje. Mnogi parovi se bore s neplodnošću i njihov put do trudnoće je mukotrpan i težak, psihički i fizički.

Dobre namjere ponekad nisu dovoljno dobre!

• "Trenutno samo uživamo u novopečenom braku"
  • "Prvo moramo putovati"
  • "Trenutno se fokusiram samo na svoju karijeru ..."

"Ovo je samo nekoliko razloga zbog kojih sam (s usiljenim osmijehom) maskirala ono što se stvarno događa", priznaje mama iz Melbournea, Adele Barbaro. Adele se bavila pitanjima o tome hoće li "imati obitelj" u isto vrijeme kad su se ona i njezin suprug borili s izazovima neplodnosti. Iako su oni koji su postavljali pitanja gotovo sigurno pokušavali samo pokazati interes, mnogi od njih nisu razmišljali koliko osobno ovo pitanje može biti.

"Nije to tako lako"

Za Adele je to bilo vrlo osobno, svojevrsni šamar kad je očajnički pokušavala zatrudnjeti. Kaže da se nije uvijek uspjela suzdržati i ostati smirena. "Jednog dana odgovorila sam: ‘nije tako jebeno lako, znate’. Tog sam jutra upravo dobila menstruaciju ... opet ”, napisala je u objavi na Facebooku. "Izgledi za začeće i održavanje trudnoće zapravo su prilično loši, nadoknađeni ogromnom količinom ljudi koji su pogođeni policističnim jajnicima, endometriozom itd. I ja sam bila jedna od njih", napisala je Adele.

"To hrabro lice postaje obeshrabreno, a srce lomljivo"

Nakon straha da nikada neće postati majka, Adele i njezin suprug započeli su težak proces pokušaja zanošenja putem IVF-a. "To je najduže, invazivno, skupo i emocionalno bolno putovanje na kojem sam bila", otkrila je. “Zapravo me slomilo. Toliko smo uložili u proces, financijski i emocionalno da smo iscrpili i zadnje atome snage."
“Kad imate poteškoća s začećem, čini se da svi oko vas lako ostvaruju trudnoću. Lako je biti sretan zbog njih u početku, ali to hrabro lice nakon nekog vremena postaje obeshrabreno. Čak sam počela odbijati odlaske na određena okupljanja, a odlasci na dječje rođendane bili su jednostavno bolni. Postala sam prilično ogorčena, očajna i depresivna.
"

Razmislite dvaput prije no što postavite ovo pitanje

Nakon godina pokušavanja, Adele i njezin suprug napokon su uspjeli ostvariti trudnoću. Iznimno je zahvalna, ali također želi spasiti druge koji se bore s neplodnošću, barem dijela boli koju je pretrpjela. Kad se uhvatite kako se raspitujete o nečijim planovima za djecu, razmislite nekoliko puta!
"Mnogi će parovi pokušavati godinama", ističe Adele. “A neki možda nikad neće uspjeti. A što je s parom koji ne želi djecu? Ili par koji je imao dijete, ali si ne priuštiti drugo? Ili oni koji su izgubili svoje mališane?" “Sljedeći put kad budete htjeli reći onaj komentar, budite osjetljivi i promišljeni. Ne pitajte ih kad će imati djecu. Nikad ne znate što im se zapravo događa.”.

izvor missmama

https://miss7mama.24sata.hr/trudnoc...PflrkWnfL0UvkRP1fA_aem_Ir2r0nwb2upAYzu-qKbmuA

Iskrena molba: "Prestanite pitati parove kada će imati djecu!"​

"Kad ćete imati djecu?!", “Je li beba već na putu?” To su obično dobronamjerna i često nepromišljena pitanja. No, za mnoge parove ova pitanja izazivaju složene i neugodne osjećaje. Mnogi parovi se bore s neplodnošću i njihov put do trudnoće je mukotrpan i težak, psihički i fizički.

Dobre namjere ponekad nisu dovoljno dobre!

• "Trenutno samo uživamo u novopečenom braku"
  • "Prvo moramo putovati"
  • "Trenutno se fokusiram samo na svoju karijeru ..."

"Ovo je samo nekoliko razloga zbog kojih sam (s usiljenim osmijehom) maskirala ono što se stvarno događa", priznaje mama iz Melbournea, Adele Barbaro. Adele se bavila pitanjima o tome hoće li "imati obitelj" u isto vrijeme kad su se ona i njezin suprug borili s izazovima neplodnosti. Iako su oni koji su postavljali pitanja gotovo sigurno pokušavali samo pokazati interes, mnogi od njih nisu razmišljali koliko osobno ovo pitanje može biti.

"Nije to tako lako"

Za Adele je to bilo vrlo osobno, svojevrsni šamar kad je očajnički pokušavala zatrudnjeti. Kaže da se nije uvijek uspjela suzdržati i ostati smirena. "Jednog dana odgovorila sam: ‘nije tako jebeno lako, znate’. Tog sam jutra upravo dobila menstruaciju ... opet ”, napisala je u objavi na Facebooku. "Izgledi za začeće i održavanje trudnoće zapravo su prilično loši, nadoknađeni ogromnom količinom ljudi koji su pogođeni policističnim jajnicima, endometriozom itd. I ja sam bila jedna od njih", napisala je Adele.

"To hrabro lice postaje obeshrabreno, a srce lomljivo"

Nakon straha da nikada neće postati majka, Adele i njezin suprug započeli su težak proces pokušaja zanošenja putem IVF-a. "To je najduže, invazivno, skupo i emocionalno bolno putovanje na kojem sam bila", otkrila je. “Zapravo me slomilo. Toliko smo uložili u proces, financijski i emocionalno da smo iscrpili i zadnje atome snage."
“Kad imate poteškoća s začećem, čini se da svi oko vas lako ostvaruju trudnoću. Lako je biti sretan zbog njih u početku, ali to hrabro lice nakon nekog vremena postaje obeshrabreno. Čak sam počela odbijati odlaske na određena okupljanja, a odlasci na dječje rođendane bili su jednostavno bolni. Postala sam prilično ogorčena, očajna i depresivna.
"

Razmislite dvaput prije no što postavite ovo pitanje

Nakon godina pokušavanja, Adele i njezin suprug napokon su uspjeli ostvariti trudnoću. Iznimno je zahvalna, ali također želi spasiti druge koji se bore s neplodnošću, barem dijela boli koju je pretrpjela. Kad se uhvatite kako se raspitujete o nečijim planovima za djecu, razmislite nekoliko puta!
"Mnogi će parovi pokušavati godinama", ističe Adele. “A neki možda nikad neće uspjeti. A što je s parom koji ne želi djecu? Ili par koji je imao dijete, ali si ne priuštiti drugo? Ili oni koji su izgubili svoje mališane?" “Sljedeći put kad budete htjeli reći onaj komentar, budite osjetljivi i promišljeni. Ne pitajte ih kad će imati djecu. Nikad ne znate što im se zapravo događa.”.

izvor missmama

https://miss7mama.24sata.hr/trudnoc...PflrkWnfL0UvkRP1fA_aem_Ir2r0nwb2upAYzu-qKbmuA
Bukvalno tako

O tome se ne pita

Ne pita se ni kad će drugo i dal' ga pravite?

Mene je dugo jako bolelo što imam "samo" jedno dete.
Sada hvala Bogu nemam nikakav problem sa tim. Volim svoje dete i radujem se da drugi imaju i dvoje i troje i petoro!
Ali dok sam bio osetljiv na to, jako su boleli netaktični komentari i pitanja.
Mogu misliti kako je tek parovima koji nemaju dece a ne vidi im se to "na licu". Treba ih sačuvati takvih pitanja i komentara ali ako sami povedu razgovor o tome, treba ih podržati u njihovim nastojanjima!

Mene je dugo jako bolelo što imam "samo" jedno dete.
Sada hvala Bogu nemam nikakav problem sa tim. Volim svoje dete i radujem se da drugi imaju i dvoje i troje i petoro!
Ali dok sam bio osetljiv na to, jako su boleli netaktični komentari i pitanja.
Mogu misliti kako je tek parovima koji nemaju dece a ne vidi im se to "na licu". Treba ih sačuvati takvih pitanja i komentara ali ako sami povedu razgovor o tome, treba ih podržati u njihovim nastojanjima!
:ok: @Edmund , počinjući od mene pa nadalje u mojoj najbližoj i daljoj okolini puno nas je jedinaca i jedinica pa nikome ništa ne fali
uzroci su različite prirode , i niko od nas se nije upitao o tome
znači pričamo o vremenu malo nešto unazad poprilično
,a da ne sagledavamo to iz današnjeg načina života mladih ljudi

Plus što neki parovi ne mogu imati djece, ali to ne žele reći drugima.
Jedina situacija u kojoj mi je to donekle jasno su roditelji koji viču da žele unučad, ali mislim da nitko sa strane ne bi trebao zabadati nos u takve stvari.
Čak i kada čujem neki tračeraj u vezi toga, nikada prvi ne pitam.

:ok: @Edmund , počinjući od mene pa nadalje u mojoj najbližoj i daljoj okolini puno nas je jedinaca i jedinica pa nikome ništa ne fali
Naravno nego meni je bilo baš stalo da imam još dece

Ali sam pre toga bio "sebičan" i bežao od te ideje pa me posle stiglo ;)

Ali nema veze

Prođoh ceo krug

Uglavnom ne treba komentarisati ničije stanje po tom pitanju

Naravno nego meni je bilo baš stalo da imam još dece

Ali sam pre toga bio "sebičan" i bežao od te ideje pa me posle stiglo ;)

Ali nema veze

Prođoh ceo krug

Uglavnom ne treba komentarisati ničije stanje po tom pitanju
ma i ja sam tako mislio , kao ono
ispod 3 ne , a ni iznad 5 ne
ali ne uvek se ostvaruje ono o čemu smo razmišljali

Nikad niko nije postavio to pitanje iz dobrih namjera,osim mozda roditelja para.
Uvijek je to pitanje tu zapravo da se doda so na ranu,a ne sto se neko zaista brine da li cete ili necete vi imati djecu.
Sta imam koga pitati...em,sto je njegova stvar,em ce se svakako vidjeti ako ih bude imao...Cim nema...ili ne moze,ili nece...tj.postoji neki razlog koji ja ne moram da znam.

Uvek odgovorite sa " vezbamo"😀 izdrasmo kolena😂😂
Mnogi tako odgovaraju na pitanja, a onda, da bi sakrili da NE MOGU da imaju decu, počnu da izbegavaju prijatelje. Ostaju u stanu potpuno sami, jer, žene samo puste svoje partnere da idu i traže nekog drugog. Govorim u svoje ime. Oterate onog koga volite, a da nije ni svestan da ste namerno izazvali svađu.
. Zadržati nekog uz sebe, ako znaš da ne možeš da imaš dete je, za mene, egoizam.
Kod zdravih osoba, postoji velika mogućnost da sa bilo kojim drugim partnerom, mogu da imaju decu.

Ja sam imao spreman odgovor/pitanje kad žene pitaju, tipa "a jel nećete drugo? (odmah negativna pretpostavka)?“

Elem imao sam kontra pitanje:"a koje boje su ti stidne dlačice, plave ili braon ili se briješ?"

Nisam ga nikad upotrebio ali mislim da je adekvatno 🤔
Traumu niko nemoze da ukapira dok ne prodje kroz iste...
Mislim da nemati potomstvo od nekih razloga je samo iskusenje, ako mozete kao partneri da se time pomirite i nastaviti dalje bez dece je vasa pobeda, ako ne -ne treba ostajati u takvom braku.
Mnogi tako odgovaraju na pitanja, a onda, da bi sakrili da NE MOGU da imaju decu, počnu da izbegavaju prijatelje. Ostaju u stanu potpuno sami, jer, žene samo puste svoje partnere da idu i traže nekog drugog. Govorim u svoje ime. Oterate onog koga volite, a da nije ni svestan da ste namerno izazvali svađu.
. Zadržati nekog uz sebe, ako znaš da ne možeš da imaš dete je, za mene, egoizam.
Kod zdravih osoba, postoji velika mogućnost da sa bilo kojim drugim partnerom, mogu da imaju decu.
Nemozes nikog vezati na silu za sebe! a drzati ga radi dete... ??? to svakako ne donosi dobro.
Zato i podrzavam da se parovi probaju pre braka., ako je " sudjeno" ako se " zakaci" da bude i brak mirniji i bez trauma.

Uvek odgovorite sa " vezbamo"😀 izdrasmo kolena😂😂
Postoji i komična priča iz reale.Moj prijatelji pokušavali su da dobiju dete godinama. Nekako, ovakvim odgovorima odbijali neugodno pitanje "kada.. 🙄". E kad je "ona" napunila 40 a "on" 43,digli su ruke. I, konačno se "zalomi". Posle godinu dana, sretne ih neko i kaže: "O, konačno,prekrasan sin. Kako se zove?Bući, bući, al je cakaaniiiiii". "
Ponosni tata(izgleda kao zombi 🤣) odgovara:"Ma, pusti me u #$&@.Neam pojma ni kako se ja zovem. Pitaj ga. Grčići, jel bljucnuo, nije, zubić, nosaj, truckaj, ljuljuškaj noću,ljuljuškaj danju." 🤣🤣🤣

NI ne znaš koliko si u pravu. Imam 2 sestre. Samo ime jedne od njih, sam stavila na porodično stablo.

Imam priču o svom prijatelju. Rečeno mu je da ima neke mikrocisične promene na mozgu, hipofizi, i da ne može da ima dece. :confused:. Dobrano smo zalili pivom tu dijagnozu. Posle 3 dana oboje bolesni. Svaki raskid - piva=3dana migrene. Bio je iskren sa devojkama i govorio im dijagnozu. Napuštale su ga🙄
Ma da skratim. Ima prekrasno sina sa prelepom ženom. Greška lekara koštala nas je bar 2 gajbe piva i X 3 dana mamurluka =nznm koliko računajte sami. Neam vremena. Mora da izedem nešto. 🍗🍎🍞Po🐝🐝🐝

Poslednja izmena:

Back