Iskomplexirani profesori

Mao Tze Tyng:
sa ovim se nikako ne bih slozhio....ja ne znam kakvi su vashi chasovi fizichkog, ali ja na fizichkom nikako ne blejim...tj posle svakog mi je mokra majca ko da sam plivao.
uglavnom svi mi svaki dan imamo 6 chasova, zar ne ? e sad ako iz 5 predmeta ponesesh po 1 svesku i 1 knjigu i + opremu za fizichko tebi je torba prepuna, osim ako ne nosish u shkolu putnu torbu :?
po meni kad imash fizichko obavezno bi trebao da nosish-majcu(necesh valjda da smrdish u istoj ceo dan :? ),shorc, patike, tu bih dodao i josh jedne charape jer se vrlo chesto desi da su ti i one mokre....ja znam da neki nose dezodorans ali ja sam protiv toga, jer je poznato da na znojavo telo ne ide dezodorans...vishe sam za varijantu vlazhnih maramica :?
Govorim o ispunjavanju minimalnih uslova. Izvini, ali spakovati majicu i shorc u kesu je lako, poneses josh neko peshkirche, charape... Ne znam shto bi to bilo puno... Problem je, dakle, ako nosish patike.

Elem, ne radi se uopshte o tome koliko je ''kabasta'' oprema, vetj o tome da li ju je potrebno nostiti...
Lichno, nosim majicu, shorc, patike, peshkir, i u poslednje vreme loptu za odbojku(radim sa drugaricom neshto), tako da to nosim u drugoj torbi, koja mi ne predstavlja nikakav problem. I opet, smatram da je veoma korisno imati svu opremu, kao i chasove fizichkog...

naravno da su chasovi fizichkog korisni...mislim da sam bio jedini ''kreten'' koji je proshle god u 2. polu.(u 1. sam zbog bolesti pauzirao par puta) radio svaki chas fizichko...takodje i ove god sam nastavio tradiciju....
i ja nosim svu opremu, mislim da svaki put zadnji izadjem iz svlachionice....
ali moram da priznam da mene MRZI da nosim svu tu opremu, tako da jedino to mi je problem...trchanje i ostalo lako podnosim 8)

Mao Tze Tyng:
naravno da su chasovi fizichkog korisni...mislim da sam bio jedini ''kreten'' koji je proshle god u 2. polu.(u 1. sam zbog bolesti pauzirao par puta) radio svaki chas fizichko...takodje i ove god sam nastavio tradiciju....
nisi jedini kreten. :D i ja radim svaki chas. mada mi ne igramo fudbal, pa nema tolko problema sa znojenjem

Ja na svu sretju nemam likovno i muzicko.Mada sam likovno u osnovnoj mrzela.Mrzim da crtaaaam...
A shto se fizickog tiche...Mi ne moramo da nosimo rezervne patike,tako da mi shorc i majica uopste ne predstavljaju problem.U osnovnoj sam takodje najvishe mrzela to shto moram da nosim patike...
Meni predstavlja problem to shto ja moram da radim fizicko :lol:

Ben_Adam:
Zamisli koliko bi chovek bio ogranichen, kada bi se ogranichavao na ono shto misli da mu u trenutku treba...
Da dodam, 5 krugova oko terena je machiji kashalj, a korisno je. U srednjoj shkoli(i.e. gimnaziji) se radi umetnichka muzika, odnosno teorija muzike, odnosno istorija umetnosti... Nikakvi kanoni niti ishta... A na likovnom se radi takodje istorija umetnosti, ne nose se vodene boje (daleko bilo), vetj se radi sve u olovci ili markerom... ;)
A što si se ti zalepio za mene, ko muva za... lepak???
Opusti se, ne moraš baš na svaki moj post da odgovaraš...

Opšte znanje stičeš u osnovnoj, a u srednjoj sve to obnavljaš... Ništa ja u srednjoj nisam naučio o Mocartu i Bahu, što nisam pre toga u osnovnoj... isto tako i likovno... čak sam bolje zapamtio ovo iz osnovne, da l' zato što sam bio pametniji, ili sam manje bežao sa časova - ne znam. Uglavnom, ako neko nije u stanju da sa sigurnošću kaže da želi da se bavi muzikom ili umetnošću posle osnovne, onda ne znam zašto postoje specijalne škole. Glupo je da svi u srednjoj DRUGI PUT uče jedno te isto, i to sasvim specifično gradivo, koje se radi u posebnim školama.

Da, 5 krugova nije ništa, ali ako imaš trening pre podne, ko što sam ja imao, onda ti je tih 5 krugova nepotrebno zamaranje, za qrčevo zdravlje...

I rade se u osnovnoj kanoni, uz istoriju muzike, i crta se crnim tušem ili vodenim bojama, uporedo sa olovkom... Znam ja šta pričam, nema potrebe da mi ti govoriš kako se radi u školama, kad sam sve to prošao... ;)

dale92:
ma mene nerviraju brate recimo za fizicko moramo posebne majce jbt i sportski sorc da nosimo i jos popuje da nosimo sa sobom opremu tj.da se u skoli presvucemo...da prevedem da ne nosimo belu majcu sa sobom nego kao da ponesemo sa patikama a na sebi imamo neku desetu i u skoli da obucemo...znaci uzas....a sto mi je jos gore proverava jbt i kad smo bolesni mora da nosimo bem ti nestvanicu i ko je napravi..
Isti slučaj i kod mene bio...
Mis' šta njih boli dupe, koje je boje moja majica...
I koji će mi **** oprema, ako imam opravdanje da ne radim taj čas... :)

Danny Ocean:
A što si se ti zalepio za mene, ko muva za... lepak???
Opusti se, ne moraš baš na svaki moj post da odgovaraš...

Opšte znanje stičeš u osnovnoj, a u srednjoj sve to obnavljaš... Ništa ja u srednjoj nisam naučio o Mocartu i Bahu, što nisam pre toga u osnovnoj... isto tako i likovno... čak sam bolje zapamtio ovo iz osnovne, da l' zato što sam bio pametniji, ili sam manje bežao sa časova - ne znam. Uglavnom, ako neko nije u stanju da sa sigurnošću kaže da želi da se bavi muzikom ili umetnošću posle osnovne, onda ne znam zašto postoje specijalne škole. Glupo je da svi u srednjoj DRUGI PUT uče jedno te isto, i to sasvim specifično gradivo, koje se radi u posebnim školama.

Da, 5 krugova nije ništa, ali ako imaš trening pre podne, ko što sam ja imao, onda ti je tih 5 krugova nepotrebno zamaranje, za qrčevo zdravlje...

I rade se u osnovnoj kanoni, uz istoriju muzike, i crta se crnim tušem ili vodenim bojama, uporedo sa olovkom... Znam ja šta pričam, nema potrebe da mi ti govoriš kako se radi u školama, kad sam sve to prošao... ;)
Ne znam koji moj postujesh ako netjesh da ti bude odgovoreno. Prichash o nekim stvarima o kojima vidim da nisi obaveshten, a ni ne chitash tudje postove podrobno. Uglavnom, ne znam u koju si shkolu ishao, ali kod mene se takve gluposti i nepotrebne stvari ne rade. Za godina dana u srednjoj sam nauchio vishe nego za svih osam godina u osnovnoj, maltene. Al' nebitno...

Ben_Adam:
Ne znam koji moj postujesh ako netjesh da ti bude odgovoreno. Prichash o nekim stvarima o kojima vidim da nisi obaveshten, a ni ne chitash tudje postove podrobno. Uglavnom, ne znam u koju si shkolu ishao, ali kod mene se takve gluposti i nepotrebne stvari ne rade. Za godina dana u srednjoj sam nauchio vishe nego za svih osam godina u osnovnoj, maltene. Al' nebitno...
Ma mož da odgovaraš, nije uopšte problem, nego ne moraš baš na SVAKI moj post na ovoj temi, koji nije upućen tebi, psihotično deluje... :)

Ne'am š'a da budem neobavešten, nisam ja Koštunjavi... Znam kako je bilo u mojoj školi, a vidim na ovoj temi da nisam jedini...

Aj' živeli!

Danny Ocean:
Da li ste primetili da su profani koji predaju glupe predmete kao što su Muzičko, Fizičko, Likovno...

...uglavnom iskomplexirani do yaya, i insistiraju na nekim glupostima, npr. na nošenju bele majice i crvenog šortsa... :D

A sve ne bi li nam pokazali, kako njihov predmet nije ništa manje bitan od onih "bitnijih"...

P.S. Završih gimnaziju ove godine, tako da me to sve, LIČNO, više i ne pogađa... :)

Iskompleksirani su i drugi a ne samo oni.

Ja zavrsavam srednju muzicku i osecam se blago uvredjeno zbog klasifikovanja muzickog kao "nizeg" i "bezvrednog" predmeta.
Sama sam odabrala svoju struku jos u 11 godini i ne zalim se. Ali dobijem nervni slom kad god mi neki neobrazovani debil dodje i kaze:"Super mala sto imas vremena za hobi."
Kakav crni HOBI? Muzika je profesija kao i svaka druga i pritom zahtevnija od vecine drugih.
Imam po 12 casova dnevnou proseku (nekad i vise), a posle toga trba da dodjem kuci i vezbam jos 4-6h i uradim silne domace zadatke. I to sve u srednjoj! Ne zelite da znate kako je na akademiji...
I onda mi dodje neko i kaze kako ga ne zanima predmet koji predajem i vredja me govoreci kako je svo to znanje nepotrebno. Ok, razumem da neko ne zeli da uci muziku na nekom ozbiljnijem nivou (pogotovo ako nema sluha), ali nekp osnovno je neophodno za svakog!
Dodje mi da placem kad cujem da ljudi Cecu smatraju umetnicom ili ako, ne daj Boze, misle da je Mocart kladionica!!!!!!!!!!
UH!

@ Bellatrix

Ja sam povuk'o reč da je muzičko glup predmet, to sam rekao samo u prvom postu, ali mislim da ga treba ostaiti onima koji time žele da se bave, kao ti, a ne opterećivati neke tamo seljobere, koji ni posle završene srednje, neće znati da li je Betoven Cecin savremenik...

A za ovo:

Bellatrix:
Ali dobijem nervni slom kad god mi neki neobrazovani debil dodje i kaze:"Super mala sto imas vremena za hobi."

UH!
Nemo' se nerviraš, nego im lepo sledeću put lupi 2-3 ŠAMARA, pa da viš kako će da razlikuju hobi od profesije!!! :D

Bellatrix:
Ja zavrsavam srednju muzicku i osecam se blago uvredjeno zbog klasifikovanja muzickog kao "nizeg" i "bezvrednog" predmeta.
Sama sam odabrala svoju struku jos u 11 godini i ne zalim se. Ali dobijem nervni slom kad god mi neki neobrazovani debil dodje i kaze:"Super mala sto imas vremena za hobi."
Kakav crni HOBI? Muzika je profesija kao i svaka druga i pritom zahtevnija od vecine drugih.
Imam po 12 casova dnevnou proseku (nekad i vise), a posle toga trba da dodjem kuci i vezbam jos 4-6h i uradim silne domace zadatke. I to sve u srednjoj! Ne zelite da znate kako je na akademiji...
I onda mi dodje neko i kaze kako ga ne zanima predmet koji predajem i vredja me govoreci kako je svo to znanje nepotrebno. Ok, razumem da neko ne zeli da uci muziku na nekom ozbiljnijem nivou (pogotovo ako nema sluha), ali nekp osnovno je neophodno za svakog!
Dodje mi da placem kad cujem da ljudi Cecu smatraju umetnicom ili ako, ne daj Boze, misle da je Mocart kladionica!!!!!!!!!!
UH!

Jeste,skroz se slazem sa tobom,u pravu si i sve,ali postoje osobe koje nemaju sluha,i koje muzika ne zanima ni 5 posto.A muzika i likovno se ne uce.Tu ili imash talenta,ili ne.Kako onda neko ko ne zna da uzme olovku u ruke(evo ja),da dobije 5,a da ne nabuba,kad vec ima 5 i iz drugih predmeta.Kako?Zbog toga mislim da je malo glupo sto i ti predmeti ulaze u prosek,jer su kao i fizicko,stvar veshtine i talenta,a ne znanja,ali jbg...

Bellatrix:
UH!
Slazem se potpuno, prvo zbog toga sto i ja idem u srednju muzicku! Meni je muzicko uvek bilo zanimljivo, ali sta ce onim jadnicima u osnovnoj skoli da pevaju iz nota (to su nas terali)... Treba da znaju gde se koja nota pise i te osnovne stvari, ali je bolje da im na lep nacin priblize neke price iz zivota kompozitora, da ih zainteresuju, a ne da, kad izadju iz osnovne skole misle da je Mocart kladionica, ne znaju razliku izmedju flaute i trube itd... Isto kao sto ne kapiram sta ce nama muzicarima biologija u prvom srednje... Dovoljno smo je naucili u osnovnoj... Umesto da imamo nesto sto nam je stvarno potrebno... Na primer da od prve godine imamo istoriju umetnosti ali i opstu istoriju...

Da, u vecoj meri su stvar talenta... S tim sto imas negde nastavnike koji cene ucenicki trud i shvataju da bas nisi rodjena za gredu, a negde stvarno imas skotove koji te ubijaju u pojam sto nisi u stanju nesto da postignes koliko god se trudila... Muzicko, kao predmet - ozbiljan, ima svoju kompezaciju u okviru muzickih skola (razlicitog nivoa), u obicnim skolama treba da bude predmet tokom koga uzivaju i ucenici i profesori... Naravno da postoji teoretski deo gde se bas i ne uziva nuzno, ali - treba ga cuti i nauciti. Likovno - taj predmet najvise koristi uocavanju "sta je to radna navika"... U stvari, tu profesor treba da te nagradi sto donosis likovne radove (obicno 20 ucenika donese isti rad), sto postujes obavezu iako imas 0% talenta - treba da imas dobru ocenu... Naravno, ucite teoriju - to je opsta kultura...

Back