Pronašao sam u power settings da ima opcija podešavanja vremena isključivanja hard diska
Zanima me šta se konkretno može desiti kada se hard disk isključi?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ništa loše se neće desiti.Pronašao sam u power settings da ima opcija podešavanja vremena isključivanja hard diska
Pronašao sam u power settings da ima opcija podešavanja vremena isključivanja hard diska
Snejks, ne lupaj gluposti....Ništa loše se neće desiti.
Isključiće se računar .
Sve regularno.
Ta opcija ne radi na SSD diskovima, jer oni to ionako rade interno. Pošto je tebi sistemski disk SSD, onda svakako nemaš problem.Jel utice i na sistemski drive ako je podeseno ?
Zar nije hdd-u svaki put shock kada se pali i kada pokrece glavu ...
Meni je ssd samo za sistem , ne znam da li ta opcija radi na ssdu posto ssd fura devSleep komandu iz samog fw.
Evo ga jedan specijalitet za tebe, jedva ga prikačih na komp pošto nemam na ploči IDE konektor...Ma imam i ja jos uvek u kompu hdd WD 320 sa jedno plocom kupljen 2008 godine , nista mu ne fali ni jedan bad sector
Može biti i da je do tog NAS kontrolera, pre mislim da on isključi motor nego da to uradi sam disk... mada možda grešim.NAS diskovi se iskljucuju sami, ne treba nikakva intervencija. Imam jedan seagate VN, svaki puta kad radim bekap treba mu jedno 5 sekundi da se zavrti.
Pazi, i ta USB fijoka ima svoj kontroler, a i USB port ima svoj kontroler, nije nemoguće da usled neaktivnosti na portu kontroler u fijoci pošalje signal disku da se motor ugasi, a upali ga kad dobije neki zahtev.Ma ne, nemam NAS, disk je u USB fioci, samo je sa oznakom VN, za NAS. Jedno 10 minuta nekativnosti i sam se gasi.
https://www.simplynas.com/blogs/news/seagate-ironwolf-and-exos-drive-models-exposed