Iscurili tajni dokumenti: Kako je Tesla prikrivala probleme

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
192.871
Publikacija Handelsblatt došla je do podataka preko neimenovanog zviždača koji im je predao više od 100 gigabajta tajnih dokumenata
Ugledne njemačke poslovne dnevne novine Handelsblatt došle su u posjed 23.000 Teslinih internih dokumenata i otkrile uznemirujući trend odbijanja kupaca koji se žale na opasne kvarove autopilota.
Publikacija Handelsblatt došla je do podataka preko neimenovanog zviždača koji im je predao više od 100 gigabajta tajnih dokumenata. Handelsblatt je potvrdio autentičnost podataka u suradnji uglednim Fraunhofer Institutom za sigurnu informacijsku tehnologiju, koji nije pronašao dokaze lažiranja datoteka. Tesla je pokušala spriječiti njemački medij da koristi ove podatke u svojim izvješćima i zaprijetila pravnim postupkom. Handelsblatt tvrdi da je njihova objava legalna prema zakonu Europske unije.
tesla.jpeg"Teslini dosjei" sadrže više od 2400 pritužbi na nekontrolirano ubrzanje automobila i više od 1500 problema s funkcijom kočenja, uključujući 139 slučajeva nepotrebnog kočenja u nuždi i 383 prijavljena "fantomska zaustavljanja" koja su bila rezultat lažnih upozorenja o sudaru. Broj sudara koji se dogodio zbog tih problema je veći od 1000. Tablica incidenata koji uključuju sustave pomoći vozaču u kojima su korisnici izrazili zabrinutost za sigurnost ima više od 3000 unosa.
Handelsblatt je kontaktirao desetke kupaca iz nekoliko zemalja. Svi su potvrdili informacije iz Teslinih dosjea. U raspravama su dali uvid u svoja iskustva s autopilotom. Neki su otkrili svoju komunikaciju s američkim proizvođačem automobila, drugi su novinarima Handelsblatta pokazali snimke nesreće.

Pročitajte više na: https://autostart.24sata.hr/novosti/tajni-dokumenti-kako-je-tesla-prikrivala-probleme-8111


Kao što se može videti u ovom delu teksta (a i u onom većem delu koji možete videti na linku) najveći broj spornih stavki se odnosi na funkciju autopilota koja je do sada izazvala preko 1000 sudara (sa nepoznatim brojem žrtava), kao i mnoge druge probleme u saobraćaju. Posle kad ja negde napišem kako samovozeće automobile treba zabraniti ispadam zli protivnik napretka.
Nije svaki napredak dobar. Onomad je i atomska bomba smatrana napretkom.
 
Pomenuti problemi nisu jedini na Tesli. Evo jednog banalnog:

‘Mislim da sam je prejako stisnuo‘: Na Tesli pukla papučica gasa. Od plastike je

Od plastike jbt! :dash:
Као и мноштво других ствари из Америке... Профит изнад свега!

Испунити само оно што се мора. Отпустити све запослене осим оног броја који је физички неопходан. Ставити најјефтиније материјале. И наравно, излобирати где треба.
Ми то зовемо мито и корупција. Они зову лобирање.

А у самом тексту стоји:
“Mislim da nisam tako jako stisnuo”

Па ако неко може да упореди текст и наслов... није баш исто :roll:
 

Back
Top