Iscrpljena 38-godišnja žena se uselila u starački dom kako bi usporila životni tempo

Sensei

Master
Moderator
Poruka
75.312
Jedna 38-godišnja žena iz Kine živi u staračkom domu nakon što se razbolela od prezaposlenosti i traži način da uspori stvari u svom životu.

Gospođa Jang je 11 godina radila kao scenarista u filmskoj i televizijskoj industriji kada su užurbani raspored i veliki obim posla počeli da utiču na njeno zdravlje.

Ranije ove godine joj je pozlilo i morala je da bude hospitalizovana. Lekari su joj rekli da treba da se smiri ili će doživeti još ozbiljnije zdravstvene probleme, pa je 38-godišnja žena odlučila da pronađe način da uspori stvari.

Oba roditelja su joj preminula i nije imala drugu blisku porodicu, pa je počela da traži mesto gde bi mogla da se opusti i oporavi.

Dok je tražila odgovore na internetu, čitala je o domu za penzionere i o tome kako se tamo živelo mirno i sporo, pa je odlučila da i sama proba.

1723230811991.png

„Postoje dva razloga zašto sam odabrala starački dom umesto hotela“, rekla je gospođa Jang za 6Park News. „Prvo, bila sam veoma radoznala u vezi sa staračkim domom i želela sam da vidim kako je i da li je dosadna kao što su svi govorili; drugo, pošto sam bila bolestna, nadala sam se da ću imati mesto za odmor, pristup osnovnoj medicinskoj nezi i zdravu hranu.

„Često sam ostajala do kasno na poslu na svom prethodnom poslu i često nisam mogla dobro da spavam“, dodala je 38-godišnja žena. „Prošle godine sam bila u bolnici mesec dana zbog preopterećenja. Posle sam želela da živim dobrim životom, usporim i nađem mesto za oporavak. Moj rad i odmor su sada veoma redovni. Odlazim u krevet oko 9 sati uveče, ali ustajem veoma rano ujutru. Svaki dan čitam knjige, pišem romane i pišem memoare za starije. Ne osećam se usamljeno ili dosadno u staračkom domu.

1723230899849.png

Iskustvo gospođe Jang o životu u domu za penzionere postalo je viralno nakon što je tamo počela da objavljuje snimke svog života na Douiin-u (kineska verzija TikToka), koji je dobio mnogo više pažnje nego što je ikada zamišljala. Nikada nije mislila da će nekome biti zanimljiva njena priča, ali je preplavljena pitanjima ljudi čak i mlađih od nje otkako je počela da postavlja video snimke.

To je lepo, ljudski i zbližava...i naravno, čekam @UltraBasic da udari putaču na ovaj moj esmeraldno-eterični komentar.:cool:
Šta zna omladina... :D
Drugo, nije imala kućevne babe i dede kao mi neki pa da me sa tri kuće i imanja zaduže da ne sanjam da prodajem, inače bih i ja u dom.
U domovima je lepo, kažu, ali meni bez mojih dedovina nigde nije dovoljno lepo. Orah po orah, šljiva po šljiva, jabuka po jabuka, i od gladi straha nema, a šuma i brdo mnogo za pare ne pitaju, a glava samo odmara među ptičicama i miomirisima. Neki spokoj nalaze u staračkim domovima, a neki uživamo na svojoj domovini u borbi da nam je neko ne otme. Izvinjavam se na spamu, ali... zna se već da ja bez toga ne umem da beknem. :rotf:

Šta zna omladina... :D
Drugo, nije imala kućevne babe i dede kao mi neki pa da me sa tri kuće i imanja zaduže da ne sanjam da prodajem, inače bih i ja u dom.
U domovima je lepo, kažu, ali meni bez mojih dedovina nigde nije dovoljno lepo. Orah po orah, šljiva po šljiva, jabuka po jabuka, i od gladi straha nema, a šuma i brdo mnogo za pare ne pitaju, a glava samo odmara među ptičicama i miomirisima. Neki spokoj nalaze u staračkim domovima, a neki uživamo na svojoj domovini u borbi da nam je neko ne otme. Izvinjavam se na spamu, ali... zna se već da ja bez toga ne umem da beknem. :rotf:
Beee?...Hoći reći, I agree.:cool:

Podrzavam kao i svako pametan odsedanje u starackom domu umesto hotela...
Prvo jeftinije je, drugo dobijas veliku sobu , obicno dvokrevetnu , a komsiluk ti jedva ceka da privedes nesto iz tog grada....case oprane i uglancane...

Trece, uglavnom nikog poznatog neces sresti do lifta ili na recepciji , ranije je bila mana sto si morao ostavljati dokument, a sad nije jer ne moras, ili fotokopija ili ti veruju na rec pa fotokopija...

Obicno dobijas vrlo dobru sobu....i mirna ulica...
Dobijas popust ako hoces da koristis restoran u starackom domu , a to nije menza, to je druga prostorija , manja, ali odvojena...

Nekad su staracki domovi na brdu pa kosute, neke zivotinje u dvoristu , a nekad su bas u centru grada...
Recepcija ti je posvecena i sve sljaka...

Nisam pitao za popuste za duze od 10 dana, da li su tako visoki popusti kao u hotelima, posto je tamo totano druga tarifa, ovako su skupi, a iznenadjujuce jeftini kad je na mesecnom nivou...mozda nisu toliki popusti u starackom domu...

Moja iskustva su jako pozitivna, cisto je, uredno , jednom sam u sobi imao slepog misa koliko pre toga nije bilo gostiju a bila otvorena terasa, ispod kreveta...sta ce beskucnik...
Da sam klasican korisnik starackog doma, niko ga ne bih primetio , ko moze da se sagne toliko nisko....

Back