ISCEPANE FARMERKE MODA ZA KOJU NEMA OPRAVDANJA !

gost 339460

Iskusan
Poruka
5.829
Sve sto je moda do sada diktirala,mogao sam da podnesem.Ali ovo,da devojke i mladici,hodaju ulicama,u iscepanim
(namerno) farmerkama,to zaista ne mogu.Tu modu sa iscepanim farmerkama,lansirali su Americki crnci,koji su clanove
svojih muzickih grupa,upravo tako poceli da oblace.Nikako ne mogu da prihvatim,da mladi ljudi,u jednoj Evropskoj
zemlji,kao sto je Srbija,tako slepo prihvata sve sto dolazi iz USA.Ako pogledamo unazad.Svo zlo,doslo nam je upravo
iz SAD-a.Tu je na prvom mestu,droga,divljacka dzunglaska "muzika",sa uzasnim bubnjevima.Sada je i nacin oblacenja,
postao cista kopija,americkog nacina oblacenja mladih.Zasto mi moramo UVEK i u SVEMU,da kopiramo Amere.

Zar nasi modni kreatori,toliko nisu u stanju,da naprave neke nove modele,odevnih predmeta za mlade.Pa sta rade
ti nasi modni kreatori,osim,sto slepo prave kopije tudjih stranih kreacija.Zasto se na tim silnim modnim revijama,koje
se kako vidim,vrlo cesto kod nas organizuju,zasto ne naprave NASE modele za mlade ljude.:dash::rtfm:

Ma apsolutno me boli ona stvar kada neko ima iscepane farke. toga je bilo i kada sam ja odrstao. Onda je doslo upasavanje do sisa i skoro decenija neukusa...

Jedino sto mi smeta je ona feministkinja ili ***** sto je smislila/smislio one zenske farke koje se nose kao prazna vreca krompira. Ni dupe nisi u stanjuda vidis...

evo ova je moderna

stanija-dobrojevic.jpg

Sve sto je moda do sada diktirala,mogao sam da podnesem.Ali ovo,da devojke i mladici,hodaju ulicama,u iscepanim
(namerno) farmerkama,to zaista ne mogu.Tu modu sa iscepanim farmerkama,lansirali su Americki crnci,koji su clanove
svojih muzickih grupa,upravo tako poceli da oblace.Nikako ne mogu da prihvatim,da mladi ljudi,u jednoj Evropskoj
zemlji,kao sto je Srbija,tako slepo prihvata sve sto dolazi iz USA.Ako pogledamo unazad.Svo zlo,doslo nam je upravo
iz SAD-a.Tu je na prvom mestu,droga,divljacka dzunglaska "muzika",sa uzasnim bubnjevima.Sada je i nacin oblacenja,
postao cista kopija,americkog nacina oblacenja mladih.Zasto mi moramo UVEK i u SVEMU,da kopiramo Amere.

Zar nasi modni kreatori,toliko nisu u stanju,da naprave neke nove modele,odevnih predmeta za mlade.Pa sta rade
ti nasi modni kreatori,osim,sto slepo prave kopije tudjih stranih kreacija.Zasto se na tim silnim modnim revijama,koje
se kako vidim,vrlo cesto kod nas organizuju,zasto ne naprave NASE modele za mlade ljude.:dash::rtfm:

Kazes ono sto je moda do sada diktirala? Ja sam nosio starke i pocepane farmerke pre vise od 20 godina. Posle su dosli dizelasi i turbofolk.

to je pocetkom devedesetih bilo IN.Grunge fazon.sad je opet ali na fensi seljacki nacin.

Prilozi

• Dave_Grohl_Kurt_Cobain_Krist_Novoselic_Nirvana_Morumbi_Stadium_S_o_Paulo_Brazil.jpg
    Dave_Grohl_Kurt_Cobain_Krist_Novoselic_Nirvana_Morumbi_Stadium_S_o_Paulo_Brazil.jpg
    119,9 KB · Pregleda: 3

Koliko znam izbledele i pocepane farmerke su se nosile davno pre nego je rap uopste i nsatao. Secas li se domace serije Grlom u jagode kad je Bane Bumbar kupio nove farmerke a onaj Miki mu rekao da to vise nije u modi vec izlizane i pocepane pa se ovaj mucenik ubio da ih ispere i okeca sa ciglom :rotf:

Reperi su poceli da nose siroke farmerke, pre svih Levi's 509, karirane i sarene pantalone, salvare, drecave trenerke, kasnije i Adidas (RUN DMC). Ne secam se da su furali iscepane farke, a fora sa sirokom odecom je bila ta sto braca leze robiju, pa oslabe od zatvorske trpeze i kad po povratku na slobodu obuku staru odecu, sve im visi.

Ovi sa Zapadne obale su jedno vreme nosili one sportske jakne, dresove i kape LA Raiders-a (to je valjda pocelo od Ice Cube-a). U to vreme su besnele i nekakve pobune tamo dole. Klub se kasnije vratio u Oklend, pa je i ta moda prestala.

Jedino cega mogu jos da se setim su Timberland cipele (kanadjanke i donji ves koji viri iz spustenih pantalona).

U nekom trenutku su se tu ufurala i skupa firmirana odela.

Nesto bas i ne mirisem rap, ali Jay-Z je jedan od najbolje obucenih muskaraca na svetu. Lil Wayne ima neki ludacki stil koji mi se svidja.
Ali ipak su najbolje stilizovani momci iz The Roots.

A temu o svojoj mrznji prema Americi si mogao da otvoris na PDF Politika.

Da je srece da ljudi u ovoj zemlji imaju mogucnosti (finansijske i izbor odece i obuce) da se oblace kao Ameri ili blesavi Japanci.
Ne znam sta bi po tebi trebalo da nosimo? Jelek i opanke gumace iz Tigra? Ili da se ugledamo na Ruse? Mozda ti nosis obojke umesto carapa?
Cekaj, setila sam se, zasto ne predlozis Vucicu da po ugledu na onog severnokorejskog vepra uvede zakonom propisan kroj odece i dve vrste frizura i milina!

Poslednja izmena od moderatora:

Back