Izmedju ostalih klasicnih metal bandova pa i mnogo pre Maidena,odrastao sam uz njih,a izgleda i ostaricu.
Blaze Bayley definitivno.
Zato sto od albuma The X Factor, Iron Maiden su drasticno promenili zvuk,usporili i napokon dobili savrsenu produkciju zahvaljujuci Mr.Harrisu,tako da albumi sada zvuce kao da su snimljeni negde sedamdesetih.
E posto su pesme od tog perioda,a povratk Smitha i Dickinsona nije promenio zvuk Maidena,smatram da sve pesme koje su pisane za "Brave New World" i fantasticni genijalni "Dance Of Death" najvise odgovaraju Baylievom glasu jer nijedna pesma ne iziskuje Dickinsonove vokalne mogucnosti tako da svaka pesma sada zvuci posteno osakaceno sa njegovim glasom i tom trecom gitarom jer Adrian Smith nikako nije za ovaj tim Maidena.
I velika je greska,najveca sto su vratili Dickinsona za vokal a nastavili da pisu sjajne albume,sjajne pesme,po meni koji volim taj veteranski zvuk albumi od The X Factor pa na ovamo su najbolji,sto idejno,sto tehnicki.
A sto se tice materijala,ja imam sve od Maidena,celu kolekciju koncerata,video spotova,snimaka i sa Paul Di'Annom i cak par koncerata sa Blaze Bayleyem na juznoamerickoj turneji 1998.
Jesu veliki,jesu sjajni,ali ima mnogo bandova koji su ispred njih.Samo poslusaj novi Judas Priest,e to je iskonski metal.