Quantcast

Ирански ПрессТВ: Улога НАТО-а у сребреничком масакру

Alberty

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.456
Ирански ПрессТВ: Улога НАТО-а у сребреничком масакру
19. 07. 2012 20:20 | ПрессТВ / Превод: Ксенија Поповић

Један од најбруталнијих инцидената у новијој историји је масакр у Сребреници који је 1995.године починила паравојна група под именом „Шкорпиони.“ Сада имамо крунског сведока и хрпе службених докумената да категорички докажемо да је наредба коју је издао НАТО а не само „посматрачки став“ Холанђана довео до ових убистава, већ и да је НАТО регрутовао, плаћао и контролисао Шкорпионе.

Суђење Ратку Младићу могло би, или би бар требало да доведе до пропасти Међународног суда за ратне злочине (ИЦЦ). Као што је Тимоти Бланчфорд- Хенчли истакао у српском СОС-у „Суђење Ратку Младићу на на овој фарси од Међународног Суда за ратне злочине–тој травестији правде и увреди међународног закона који киднапује људе, незаконито их држи у притвору и не примењује принципе правилног процесуирања–заувек је прекинуто након што је тужилаштво “заборавилода испоручи одбрани хиљаде страница доказног материјала.“

Историјат

Управо су овај кључни доказ и овај сведок, сада безбедно смештен у Белорусији,довели дотле да Међународни суд за ратне злочине прекине суђење Ратку Младићу, „палом момку“ коме је „напаковала“ француска служба како се види из документације од 70 дописа коју сада поседујемо.

Иако је са распадом бивше Југославије, овај регион морао да се суочи са неким ненамиреним рачунима, неки од њих између хришћана и муслимана, постојале су и друге снаге у игри. Деценијама је коришћен канал за огромну међународну трговину дрогом који је водио од Далеког Истока, преко центара за обраду у Турској и преко Југославије. Уколико је „статус кво“ икаква индиција о намери, смештај снага НАТО на Косову, у Бугарској, Румунији и већем делу региона, а регион је сада центар трговине дрогом,међународног криминала и регион који се све више ојачава базу за претње Русији или Сирији или Ирану, сасвим је могуће да је ово била намера НАТО-а када је организовао формирање јединице Шкориона и наредио покољ хиљада цивила.

За време Другог Светског Рата више је погинуло Срба, у процентима, од било ког другог народа;сви су они били хришћани, а већина је убијена у логорима смрти које су водили Хрвати и Италијани, понеке католички свештеници, сви под директивом Немачке.Пре овога Србија је била неколико стотина година под контролом Отоманске Турске, корумпираног царства које је на окрутан начин владало не само Балканом већ и целим Средњим Истоком.

Најгоре од ових делова пропаганде ћете видети у даљем тексту о Сребреници, лаж која је сада раскринкана, и схватити да иза овог покоља стоје ЦИА, МИ 6, ДРМ а да су покољ направили Срби које су регрутовале и обучиле западњачке обавештајне службе.

Векови балканске историје, од Отоманског царства преко Другог Светског Рата су испуњени убијањима, етничким чишћењима, убиствима стотина хиљада Срба, Грка и припадника других народа, што говори да је Балкан очито био веома запаљиво подручје. Крајњи резултат је мит , донекле тачан, углавном нетачан, који окривљује Србе за ратне злочине, оптужује и Хрвате и Косоваре такође, Албанце, али као што је исувише чест случај, само су прогањани Срби и знатне суме новца су потрошене да се представи високо пропагандизирано становиште о Балкану којим је омогућено да Срби буду етнички очишћени, као и муслимани и остали, али само Србе треба окривити.

Улазак у ово замешатељство довело је до стварања новијег мита који повезује Босанце са Хитлером и његовим СС-ом. Сајтови на Интернету повезују Палестинце са Нацистичким организацијама као начин да оправдају убиства у Гази док Вест Бенк у рукама окупаторских израелских снага помаже у бојењу широког сликарског платна које сваком нуди по нешто, бар оном ко преживи.

Пропаст Међународног суда за ратне злочине на суђењу Ратку Младићу

Међународни суд за ратне злочине у Хагу је претрпео смртоносни ударац када је у мају 2012. током суђења Ратку Младићу откривено да нешто озбиљно није у реду. Дана 16-ог маја 2012.године суђење Младићу, оптуженом за предвођење групе зване „Шкорпиони“ и убијање до 6000 босанских муслимана, је изненада прекинуто. Судија је рекао да је до тога дошло због „грешака у процедури“ у „задржавању доказа од кључне важности који би ишли у прилог одбране“. Откривени су документи који категорички доказују да најстрашније масовне убице у протеклим годинама не само да нису биле под Младићевом контролом већ и да за њега никад нису ни чули. Они су били део НАТО.
Докази су ван оквира државне тајне, изван домашаја суда и сада их имамо, документа, изјаву сведока, доказе које су Међународни суд за ратне злочине, његове судије и тужиоци крили од јавности, докази који би требало да воде у новом правцу ка новим оптужбама. Проблем, као и обично, је што Међународни суд за ратне злочине циља на „воће са нижих грана“ и узима „наруџбине“ и још увек треба да покаже прве знаке или независности или ефикасности.

Међународни суд за ратне злочине не осећа никакав стид, будући да је и сам у потпуностисаучествовао „пост фестум“ у прикривању масакра у Сребреници. Нагађам да је тренутно примарни циљ овог суда да то изгледа неважно, разумљиво је из ког разлога.

Документаје влади Белорусије предао мајор француске ДРМ, њихове „спољне обавештајне агенције.“ У једном овонедељном чланку из Правде, дата нам је шира слика догађаја на Балкану која је директно контрадикторна већини оног што нам је речено и приписује одговорност за грађанске ратове на Балкану западним силама.

Инцидент у Сребреници је двострука трагедија. Пре свега, проведено је 17 година у потери за недужним човеком док се за то време кривцима допустило не само да наставе истим путем нетакнути, већ и да граде на Косову и у Албанији, посредством НАТО-а највеће царство дроге на свету у којем се дистрибуира авганистански хероин. Ево како тече прича из Правде.

Београд– Један француски мајор који је служио у њиховој обавештајној служби, одлетео је у Белорусију са доказима о ратним злочинима почињеним у Сребреници 1995. године. Документ који је он изложио показује да су“геноцид” за који се оптужују Срби оранизовале тајне обавештајне америчке, британске и француске службе, а спровела паравојна група позната као „Шкорпиони“ са циљем да за наводни геноцидоптужи војне и цивилне званичнике Републике Српске (РС) –сазнала је „Правда.“

Према нашем извору, Француз, мајор француске војне обавештајне службе ДРМ има доказ да је ратни командант Главног штаба Војске Републике Српске Ратко Младић није имао икаквог увида у ове активности. На основу овог документа, који је сада у поседу Белорусије, француски официр је затражио и добио у Минску политички азил 29-ог јуна 2012.

Овај документ јасно показује да су Насер Орић и сви командни кадрови Босанско-херцеговачке Војске (Муслимани) у овом делу источне Босне били под сталном контролом западних обавештајних служби. Орић је био командант босанско-муслиманске војске у Сребреници и Међународни суд за ратне злочине га је оптужио за ратне злочине против Срба али је проглашено да „није крив“ за злочине ширих размера тј. етничко чишћење.

Тако је „плес смрти“ отпочео, муслимански командант у Босни који је радио за западне обавештајне службе иубијао српске цивиле, бива оптужен од стране Међународног суда за ратне злочине. Ми смо све ово знали, али је постојало нешто далеко важније што нико од нас није знао, прави разлог зашто је суд у Хагу распуштен у сред суђења у мају.

„Документ који је предао француски мајор (име се не открива)потврђује да је Орић примио 70 „оперативних налога“ од француских обавештајних служби, пре свих ДРМ, да дејствује против српских цивила..

Холандски „мировни“ бататаљон стациониран у Сребреници је унапред био упозорен да се не меша. Копије ових докумената се такође чувају у Минску.

Убрзо након тога групе српских „Шкорпиона“ су се спустиле у Сребреницу, оне нису ни одговарале нити биле под контролом Србије или Ратка, већ су то биле паравојне групе које су регрутоване, обучене и плаћане од стране ЦИА, МИ6 и француске ДРМ. Ове су групе убиле на хиљаде људи по наређењима западних сила које су давале извештаје у којима криве српску владу, Ратка и холандске мировне снаге којима је НАТО у ствари наредио да стоје по страни.“

...
 

Alberty

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.456
Понуда да сведочи на Међународном суду за ратне злочине

Француски обавештајни официр, идентификован само као „Мајор ТД“ пристао је да дође у Хаг и сведочи о умешаности ЦИА, МИ6 и Француза у планирању и спровођењу геноцида у Сребреници.

Каже се да он поседује комплетан списак свихрегрутованих „Шкорпиона“ и писмене изјаве командних и других чланова јединице Шкорпиони о томе како су регрутовани, плаћани и какве су команде добијали од НАТО.Ти подаци који се сада чувају у Белорусији обухватају директне наредбе које су довеле до убиства 4500 босанских муслимана.

Они су сада доступни суду, у случају да се суђење настави, та документа која ће довести до подизања оптужница против десетина врховних чланова командног кадра НАТО-а, холандских мировних снага и испитивања западног дипломатског кора и политичких лидера, испитивања која би могла довести до нове рунде подизања оптужби за ратне злочине.

Ми ‘не задржавамо дах’ док чекамо да Хашки суд реагује на чврсте доказе који упућујуна то да њихови сопствени „клијенти-државе“ у потпуности саучествују у већини јавно обзнањених покоља у савременој историји.

Постојао је план да ако Војска Републике Српске покуша да спречи покољ да се Младић убије. Мајор зна чак и име особе која је била у непосредној Младићевој близини и то требала да уради.

Додатни доказ који се скривао од суда а који је довео до прекида суђења је показао да су већина људи убијених у Сребреници били чланови муслиманске Војске Босне и Херцеговине који су били одсечени од ВРС, босанске српске војске, док су се пробијали из региона Тузле.

Документи указују да је НАТО погрешно извештавао о губицима у људству током борбених дејстава, а у овом случају наводи број од чак 6000 цивилних жртава и приписује њихову смрт јединици Шкорпиони док су у ствари они погинули у борбама са српском војском из Босне.Међутим, овим се не умањује број од 4500 убијеног цивилног становништва; Шкорпиони су у то били умешани, али су Шкорпиони били под командом и контролом НАТО-а.

Разлог за јавно иступање

„Мајор ТД“ тврди да он излази у јавност са документима које је обезбедио јер жели да породице жртава Сребренице знају пуну истину о томе ко је и зашто убио њихове вољене. Т.Д. је служио као командни поручник јединице ДРМ у Босни у то време и имао је непосредна лична сазнања о догађајима о којима се овде говори и, како је претходно навео, учинио себе доступним за сведочење и нуди своју документацију на разматрање тужиоцима Међународног суда за ратне злочине.

ТД тврди веома једноставно: „Нисам могао да живим са оваквим теретом на савести“.

Закључак

Имамо низ епизода овакве иконографије.

1. Срби су били приказани као звери
2. НАТО је био виђен као спаситељ човечанства
3. Холандија је оптужена за посматрачки став тј. не мешање током покоља, нација кукавица
4. Шкорпиони су били ударна група коју су у први план истакли учесници „групног секса“ ЦИА/ДРМ/МИ6 како би се на прикладан начин приказало да су Срби ратни злочинци.

Истина је да су ратови на Балкану након пада комунизма били једни од најмонструознијих ратова у историји. За сваког Шиптара кога су убили Срби, једног Србина би убио Шиптар. У ствари, Косово и Албанија су већ јако дуго уточиште и дом најмоћнијих криминалних организација на свету.

Они су сада у пуном партнерству са ЦИА и НАТО преко садашњег председника Косова који је и сам оптужен за ратне злочине. У једном чланку из часописа Глобал Рисрч „Овај извештај о чијем се постојању раније никад није говорило је дистрибуиран широм свих НАТО земаља, тврдеизвори- бивши НАТО кадрови које је интервјуисао ГлобалПост. Годину за годином док се новорођена демократија на Косову борила да направи помак и Тачи уздизао до статуса политичке величине, много детаљније оптужбе и извештаји обавештајних служби нарочито за период између 2000.- 2009., су именовале Тачија као кривца, додали су њихови извори.

Извештаји су били нашироко доступни и америчким и НАТО-вим обавештајцима, а бар два таква су била лако доступна преко интернета. У једном извештајуобавештајне службе НАТО од 36 страна до кога је дошао ГлобалПост, Тачи чак има своју споствену страну са дијаграмом који гаповезује са другим истакнутим бившим члановима ОВК који су и сами повезани са разним криминалним активностима који укључују изнуђивање новца, убиства, трговину дрогом, краденим аутомобилима, цигаретама, оружјем и женама.

Овај дијаграм из извештаја обавештајне службе НАТО детаљно приказује везе између садашњег премијера Косова Хашима Тачија и других људи за које се сумња да су умешани у организовани криминал на Косову.

Данас је Тачи премијер Косова. Штавише, он је недавно на изборима победио и служи свој други мандат.
Упркос тиме што амерички службеници знају за бројне и детаљне оптужбе против Тачија и многих његових бивших колега из ОВК, он је остао драгоцен савезник свих нових америчких администрација. Непознато је који званичници САД су видели те извештаје. Међутим један дипломата из НАТО рекао је да је опште познато да је Тачи под сумњом да обавља криминалне активности. “Кад год га погледате, увек у брифинзима стоји да је ‘осумњичен за организовани криминал.’”

Када су га упитали да ли је чуо за оптужбе против Тачија и осталих у протеклим годинама, Данијел Сервер, бивши високи амерички дипломата за подручје Балкана а сада виши ванредни професор Центра за Међународне односе на факултету за међународне односе на Johns Hopkins School of Advanced International Studies је изјавио: “Свакако. То је оптужба за коју сви знају.”

Бивши амерички државни секретар Мадлен Олбрајт јавно је загрлила Тачија. Бивши председник Џорџ В. Буш га је угостио у Овалној соби. Потпредседник Џозеф Бајден му је такође пожелео добродошлицу у Белој Кући, у јулу.Државни секретар Хилари Клинтон га је посетила на Косову још јесенас.“

Постоји, у ствари, врло једноставан одговор на „зашто“ када процените намере НАТО, активности у Централној Азији, окруживање Русије, претње против Русије, Либије, Сирије, звецкање оружјем из Пакистана усмерено ка,а ускоро „кроз“ Африку. Потребно је само да погледате чврст доказ који нам „боде очи,“ доказ који је затрпан лажима, искључивошћу у поимању правде, доказ о геноциду у Сребреници.

http://www.vaseljenska.com/vesti/iranski-presstv-uloga-nato-a-u-srebrenickom-masakru/


оригинал на енглеском:

http://www.presstv.ir/detail/2012/07/03/249151/nato-behind-muslim-carnage-at-srebrenica/
 

Alekasandar3

Buduća legenda
Poruka
35.726
Ne zaludjujte se Irancima:


Iran sympathizes with Bosnians over Srebrenica massacre


A Bosnian Muslim woman weeps over the coffin of a relative before the burial of 520 newly identified victims of the Srebrenica massacre. (File photo)
Fri Jul 13, 2012 3:43PM GMT


1
Iran has extended its condolences to the Bosnian nation and government on the 17th anniversary of Europe's worst massacre since World War II in the town of Srebrenica.


Iran's Foreign Ministry, in a statement released on Friday, called on international bodies and institutions to adopt all necessary measures to identify and try those responsible for the unprecedented bloodshed in a bid to prevent repetition of such incidents.

“The massacre (in Srebrenica) not only astounded the world but also exhibited the incompetence of the so-called advocates of human rights in defending its basic principles,” the statement pointed out.


Srebrenica was a UN-protected Muslim town in Bosnia which was besieged by Serb forces during Bosnia's 1992-95 war.

Serb troops led by General Ratko Mladic overran the city in July 1995, separated men from women and killed 8,000 men and boys within just a few days.

The bodies of the victims are still being found in mass graves throughout eastern Bosnia.

The task has been made even more difficult by the fact that the perpetrators dug up mass graves and reburied remains in other mass graves to try to cover their tracks.

The victims have been identified through DNA analysis and newly identified ones are buried at the Srebrenica memorial center every year.

Mladic was arrested last year in Serbia and is on trial now at The Hague. He faces 11 charges, including genocide, for allegedly masterminding Serb atrocities throughout the war that left thousands dead, especially the Srebrenica massacre.

MP/HGH/SS
 

kristiansand

Veoma poznat
Poruka
10.393
Videcemo sta ce od ovoga,gore navedenog (dosta konfuzno nazalost !),biti UZETO u OBZIR prilikom nastavka sudjenja Ratku i Radovanu u Haskoj lakrdiji od suda !??

Pa konfuzno je zato sto su Iranci 98-99% Muslimani i ne mogu bas da se stave potpuno na stranu Srba, Hriscana.
Ono sto mogu je da bar da istrazuju ulogu NATO-a u poslednjem ratu na prostorima ex SFRJ.
Pored tih vec sada PRAKTICNO dokazanih teirija zavera na sve sto se ovde dogadjalo uticaj je umalo i to sto smo mi bili nekako na SAMOJ GRANICI, DODIRNOJ LINIJI dveju svetova.
Na teritoriji Srbije su vladali i Turci i Austrijanci i Nemci i SAD(sada na KIM) a i mnogi drugi su imali ili imaju uticaja na sve sto se desava ovde.
Nazalost, sudbina nam je odredila geografiju a geografija sudbinu.
 

Teška represija

Domaćin
Poruka
3.356
Bez obzira što je tačno da su strane obaveštajne službe odgovorne za zločin u Srebrenici...ovaj tekst poseduje neke elementarne neistine, zbog čega je teško poverovati u njegov kredibilitet.

Pre svega...niti je Ratko Mladić optužen da je bio vodja Škorpiona...niti su uopšte Škorpioni izvršili taj zločin.

Streljanje muslimanskih zarobljenika izvršio je Deseti diverzantski odred...misteriozna multietnička jedinica, čiji je položaj u hijerarhiji vojske RS prilično nejasan. To je bio odred sastavljen od ljudi čudnih biografija i prvo što pada u oči je da je jedinica bila multietnička...Tu su bili recimo Hrvati Dražen Erdemović, Marko Bokšić, Slovenac Franc Kos, Bošnjak Zijad Žigić itd itd...

Ono što izaziva najviše kontraverzi je činjenica da se haško tužilaštvo nikad nije zainteresovalo ni za jednog od pripadnika tog odreda...iako je Dražen Erdemović još 1996 godine ispričao onu neverovatnu priču o streljanju 1200 bošnjačkih zarobljenika za jedno popodne (tačnije za 5 sati)...i nabrojao poimenice sve pripadnike tog odreda koji su učestvovali u streljanju.
Nikad nijedan od njih nije ni saslušan od strane haškog tužilaštva...pa čak ni komandant tog odreda Milorad Pelemiš koji je po Erdemoviću izdao naredjenje za streljanje, niti njegov nadredjeni Petar Salapura, šef obaveštajnog odeljenja.
Treba li pominjati uopšte da je Erdemović za "streljanje 1200" Bošnjaka odležao samo 3 godine zatvora?

Neverovatno, zar ne?

Sve te nelogične činjenice samo ukazuju na to da je zločin u Srebrenici isplaniran i instruisan od nekog moćnog spolja...koji štiti glavne egzekutore i nalogodavce.
Sve je verovatno uradjeno za novac...tačnije zlato koje je Erdemović pominjao.

Zašto i zboga čega?

Treba ići tragom izjave Hakije Meholjića da mu je Alija nudio masakr 5000 Srebreničana za NATO intervenciju.
To nedvosmisleno ukazuje na činjenicu da su postojali centri moći koji su priželjkivali masakr.

Škorpioni?
Škorpioni su bili grupa budala.
Poznato je da je nekim oficirima VRS "naredjivano" da njihova jedinica izvrši streljanje...i da su oni to odbili.

Škorpioni su bili dovoljni idioti kojima je dato nekoliko zarobljenika...koje su oni likvidirali i još sve to snimali.
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.