Iranci pale džamije - svet otišao u tri lepe

Obicandosadanlik

Zainteresovan član
Poruka
276
Autorska
Slobodarski protesti u Iranu traju dve nedelje i Iranci iskazuju bes prema svim simbolima režima, pale režimske zastave, polivaju oficire benzinom, pucaju na policiju ali najveći šok za mene da je već treća džamija demolirana ili spaljena. Kako komentarišete težnje iranskog naroda za duhovnim i fizičkim oslobođenjem?
1000017972.png

8a4d41ca-c28a-48fe-80b0-56c46f950a2d-1_all_6305.jpg

1000017975.jpg

Koja razlika. Dok mladi Iranci ginu za sekularnu slobodnu državu za to vreme mladi u Srbiji protestuju protiv vlasti sa ikonama i kandilima za teokratsku republiku.

U Iranu je persijski nacionalizam suprotstavljen šiitskom islamu koji ih tamo “usrećuje” skoro pola veka.

Kod nas je situacija drugačija po mnogo čemu, ali dva aspekta su naročito bitna. Prvo, ovde je Crkva uspela da postavi prividni znak jednakosti izmedju nekog modifikovanog oblika pravoslavlja (poznatog kao svetosavlje) sa nacionalnim identitetom. Taj klero-nacionalizam nije samo poguban po društvo, već je u svojoj suštini u suprotnosti sa hrišćanskom doktrininom (naročito pravoslavnom!). Ali ovde je našao plodno tle, jer narod ima vrlo iskrivljenu sliku o religiji i, ironično, izuzetno slabo poznaje veru sa kojom se identifikuje.

A drugo - mladi ovde (još) nisu osetili sve čari teokratije na svojoj koži.

Poslednja izmena:
Autorska
Slobodarski protesti u Iranu traju dve nedelje i Iranci iskazuju bes prema svim simbolima režima, pale režimske zastave, polivaju oficire benzinom, pucaju na policiju ali najveći šok za mene da je već treća džamija demolirana ili spaljena. Kako komentarišete težnje iranskog naroda za duhovnim i fizičkim oslobođenjem?Pogledajte prilog 1845174
Pogledajte prilog 1845180
Pogledajte prilog 1845182
Mene jedino tesi to sto drug Tihi nije doziveo da vidi ovo sta se desava u Iranu

Caciji su pak u fazonu samo popa i pevaljku daj.
Rukavice bele, Turkinje se klele... 😂😂😂
Usrali su i Božić, a ovamo se tresu kako treba da se slavi 7. januara. Nisu sposobni ni tad.
U Iranu je persijski nacionalizam suprotstavljen šiitskom islamu koji ih tamo “usrećuje” skoro pola veka.

Kod nas je situacija drugačija po mnogo čemu, ali dva aspekta su naročito bitna. Prvo, ovde je Crkva uspela da postavi prividni znak jednakosti izmedju nekog modifikovanog oblika pravoslavlja (poznatog kao svetosavlje) sa nacionalnim identitetom. Taj klero-nacionalizam nije samo poguban po društvo, već je u svojoj suštini u suprotnosti sa hrišćanskom doktrininom (naročito pravoslavnom!). Ali ovde je našao plodno tle, jer narod ima vrlo iskrivljenu sliku o religiji i, ironično, izuzetno slabo poznaje veru sa kojom se identifikuje.

A drugo - mladi ovde (još) nisu osetili sve čari teokratije na svojoj koži.
Svetosavlje nije pravoslavno. Jednog dana taj termin treba zabraniti i izbaciti iz SPC jer se radi o bolesnoj klerofašističkoj ideologiji.

Slobodarski Iranci se vec decenijama bore protiv fasista i masovnih ubica iz redova mula i Revolucionarne Garde.

Te klero-fasisticke teroristicke grupe su okupirale Iran i gradjane Irana, i drze ih kao taoce decenijama.

Svako ko podrzava tu teroristicko-fasisticku bandu je bolestan covek, i nenormalna osoba.
Misliš da i mi ostali treba da palimo džamije, kad već to napredni demokratski Iranci rade? :mrgreen:
Ja, lično, nikada se ne bih protivio napretku i demokratiji, ali moraš da ubediš i ljude poput Nikite i Ljuljzima... :lol:

Misliš da i mi ostali treba da palimo džamije, kad već to napredni demokratski Iranci rade? :mrgreen:
Ja, lično, nikada se ne bih protivio napretku i demokratiji, ali moraš da ubediš i ljude poput Nikite i Ljuljzima... :lol:
Spin iz drugog razreda osnovne.

Dzamije u Srbiji su krac, nemaju nikakvu vlast.

U Iranu vladaju totalitarno i fasisticki, i unistavaju zivote ljudima.

Back