Iran uhapšeni takozvani američki turisti

Oberst_simon

Primećen član
Poruka
595
U Iranu uhićeni američki turisti koji su ilegalno ušli u zemlju
Vijesti Glasa Amerike
01/08/2009 Američko Državno tajništvo objavilo je da je zatražilo od švicarskih diplomata u Iranu da istraže tvrdnje iranskih medija prema kojima je troje američkih turista uhićeno nakon što su ušli u zemlju bez dopuštenja. O tome je jučer izvjestila jedna televizijska postaja u državnom vlasništvu pri čemu je rečeno da su turisti ilegalno ušli u zemlju preko sjeverne iračke granice.
http://www.voanews.com/croatian/2009-08-01-voa3.cfm
Kurdske vlasti na sjeveru Iraka tvrde da su dvoje muškaraca i jedna žena bili na pješačkoj turi u blizini granice kad su, kako izgleda, prešli na iranski teritorij. Kurdski dužnosnici navode da su turisti kontaktirali četvrtu osobu iz njihove skupine kojoj su javili da su ih zaustavili iranski vojnici nakon što su prešli u Iran.

Amerikanci su ranije ovog tjedna stigli u Irbil, glavni grad autonomnog kurdskog područja, te su odsjeli u jednom planinskom odmaralištu u blizini granice s Iranom. Kurdski dužnosnici kažu kako su upozorili turiste da je granica vrlo blizu.c/p Ovi turisti mora da su iz Centralne turističke agencije :cool:
 

Back
Top