Iran: SAD krive za podjele

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
110418125.jpg

Mahmoud Ahmadinejad (Foto: AFP)

Iran
Šef obavještajaca podnio ostavku

Iranski šef obavještajaca podnio je ostavku. Razlozi njegovog odlaska nisu poznati, ali neslužbeno se navodi kako ga je smijenio predsjednik Mahmoud Ahmadinejad.

Međutim, ostavku šefa obavještajaca nije prihvatio iranski vrhovni vjerski vođa, veliki ajatolah Ali Hamnei. Smjenu ministra, Ahmadinejad koji je bio na proslavi Dana vojske, nije komentirao.

"Neprijateljska je urota raspiriti rat između naroda i država. Žele stvoriti tenzije između Irana i Arapa. Nastoje unijeti neslaganje između šiita i sunita. Sve je to dio plana SAD-a i njihovih saveznika", rekao je Ahmadinejad, prenose agencije.

(FENA)

apiranahmadinejad18apr1.jpg

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad drži govor na paradi povodom Dana Armije, Teheran 18. april 2011.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad danas je izjavio da Sjedinjene Države uzrokuju podele izmedju Irana i arapskog sveta.
U govoru na godišnjoj paradi povodom iranskog Dana armije, Ahmadinedžad je optužio Sjedinjene Države da žele da izazovu versku podelu izmedju šiita i sunita. U govoru koji je prenosila iranska televizija on je poručio da planovi Vašingtona neće uspeti. Vašington je više puta demantovao tvrdnje da se meša u iranska pitanja.
Arapske države u oblasti Persijskog zaliva su juče, pre govora iranskog predsednika, zatražile od Irana da prestane da se meša u njihova pitanja. Šest država članica Saveta za saradnju u oblasti Persijskog zaliva, u kojima su na vlasti suniti, apelovale su na Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da "preduzme neophodne mere" u cilju obustave "flagrantnog mešanja i provokacija Irana".

Saudijska Arabija je juče zapretila da će opozvati svoje diplomate iz Teherana, koji je kritikovao upućivanje stranih trupa u Bahrein.

VOANews

Mislim da je predsjednik Ahmedinedzad u pravu jer doista Amerika korisiti tu podjelu medju muslimanima i zeli je produbiti kao da su u pitanju dvije vjere kako bi se izazvali medjusobni sukobi.Mislim da medju Sunnitima postoji jedna frakcija koja je uporono protiv Siita a to su Selefije koje ne vole Siite i smatraju ih nevjernicima tako da to dodoatno podgrijava jedinstvo muslimana a koliko znam Iran zeli muslimansko jedinstvo i zeli da se priblize odnosi Sunnita i Siita kako bi se konacno muslimani uujedinili.izgleda da je samo jedna Sunnitska skola blaga prema Siitima a to je Hanefijska skola kojoj pripoadaju muslimani Balkana i Turske i izgleda da samo njeni pridnici imaju razumijevanja prema Siitima i rade na muslimanskoj slozi.Iran mora imati prijatelje i Siiti moraju se racunati muslimanima jer drugtacije se ne moze zivjeti i raditi medju muslimanima osim da Sunniti priznaju Siizam i da se konacno ujedine u jedan pravac a to je Islam.Narocito Saudijska Arabija je protiv Irana i ona sve cini kako bi unistila Iran jer Saudijska Arabija nema ni malo Islamskog osjecaja prema Siitima.Mislim da je jedino rjesenje da se pozne razgovarati i da Siiti i Sunniti pronadju zajednicki jezik kako bi krenuli zajedno u jednu religiju a ne u dvije kao sto zele prikazati Amerikanci kao nesto slicno izmedju Katolika i Pravoslavaca.To zapravo nije istina i nema takvih podjela medju muslimanima tako da sve Uleme ne prizanju da postoje dvije religije unutar Islama.To je grijeh i to bi bilo bogohuljenje.

Ne prelaze muslimani nigdje nego muslimani zele da se ujedine i da se prestanu sukobljavati Siiti i Sunniti jer to nicemu ne vodi i to vodi razjedinjavanju muslimana i to je negativna pojavfa.To se narocotio cini u Iraku gdje se Iracki gradjani zbog Siitske pripadnosti napadaju i zele da se predstave kaio Americki poltroni.Muslimani zele da budu na svome i da budu jedinstveni jer nicemu ne vode svadje jer muslimkani zele da su u dobrim odnosima sa Amerikom i zele da budu u dobrim odnosima i sa Rusijom jer Rusija ima 20 miliona muslimana i zato muslimani zele da budu sa Rusijom dobro kako bi mogli pomoci muslimanima u Rusiji a sa druge strane Amerikanci su potrijebni muslimanima jer Amerikanci mogu pomoci muslimanima da budu ekonomski jaki i stabilni.Mislim da Iran ne smije da se izolira jer Iran je jedna drzava koja treba imati prijatelje a jedini prijatelj do sada je Turska koja vodi jednu principijelnu politiku.Inace volim Rusiju i Ruski jezik i volio bih otici u Tatarstan da se lijepo odmorim jer to je moja terotorija cim je naseljena muslimanima

Nemoj mi dirati Saudijsku Arabiju.Ako sam makao privremeno avatar Saudijske zastave to ne znaci da ja ne volim Saudijsku Arabiju.Ja volim Saudijsku Arabiju zbog Monarhije koja je lijepa i slatka i ima Apsolutni znacaj a to je da Aarbija ima Apsolutnu Monarhiju.Ipak Iran ima demokratski sisitem instaliran u drzavi jer oni imaju izbore i imaju slijedjenje volje naroda ali zato imaju Serijat sto je nesto vrlo dobro jer svaka zemlja koja se vodi serijatu je blagoslovljena jer Iran se vodi Allahovom zakonu kao i Saudijska Arabija.Ipak ovdje mi govorimo da se moraju izmiriti Sunniti i Siiti jer oni su isto i oni su muslimani bez razlika i ako ima razlike to je zanemarljivo jer obadvije frakcije se vode monoteizmu.Jedina prepreka razgtovoru izmedju Sunnita i Siita su Selefije koje dobijaju svaku pomisao da se priblize Siitima jer oni smatraju Sii9te bezvjernicima.Isto tako i Dr. Jusuf al Kardavi je Siite proglasio nevjernim jer kako0 je rekao oni nisu Sunniti.Mislim da se grijesi oko togta i da treba se prici jednom razumu i muslimanskom jedinstvu jer za muslimane je najbitnije jedinstvo jer svi znamo da Siiti vjeruju u Allaha i Jedinog Boga to jest Allaha.

Mingo, kako možeš da voliš režim Saudijske Arabije koja podstiče mržnju drugih arapskih zemalja prema Iranu , iako Iran teokratska zemlja. Saudijci bi bili najsrećniji da SAD, bombarduje Iran i tvoju braću šiite, srećom ne može jer je Iran vrlo jak protivnik

Ja mislim da je Iran jedna lijepa i slatka zemlja, koja se značajno izgradila bez obzira na rat i na embargo i koja želi imati što više obrazovanih građana. A Saudijska Arabija, živi dobro samo zahvaljjujući tome što je američki sluga i sponzoriše terorizam širom sveta. Pritom se smrtna kazna u Saudijskoj Arabiji izvršava odsecanjem glave !

Mingo, kako možeš da voliš režim Saudijske Arabije koja podstiče mržnju drugih arapskih zemalja prema Iranu , iako Iran teokratska zemlja. Saudijci bi bili najsrećniji da SAD, bombarduje Iran i tvoju braću šiite, srećom ne može jer je Iran vrlo jak protivnik

Ja mislim da je Iran jedna lijepa i slatka zemlja, koja se značajno izgradila bez obzira na rat i na embargo i koja želi imati što više obrazovanih građana. A Saudijska Arabija, živi dobro samo zahvaljjujući tome što je američki sluga i sponzoriše terorizam širom sveta. Pritom se smrtna kazna u Saudijskoj Arabiji izvršava odsecanjem glave !

Volim Saudijsku Arabiju zato sto su oni Monarhija i gradjani te drzave imaju Kralja.Zato volim Saudijsku Arabiju jer ona je izvor Islama i svi mi volimo Arabiju.Inace to je druga stvar sto su odnosi izmedju siita i sunnita u losem stanju i sto niko jos ne poteze pitanje pomirenja te dvije grupacije kako bi muslimani bili jedinstveni.Mi muslimani moramo biti jedinstveni i zato mora se naci neko ko ce reci dosta svemu ovome i mi zelimo da zivimo sa nasom bracom muslimanima Siitima dobro i zelimo da s njima dijelimo dobro i zlo.Iran jeste Serijatska zemlja sto ja volim ali ona ima demokracuiju dok Sauidijska Arabija ima Monarhiju tako da je veioma lijep osjecaj kad se zivi u zemlji gdje je glavni Kralj i gdje se sve on pita.Zato volim Saudijsku Arabiju i zato sam stavio avatar Osmanske dinastije jer oni su bili Imperija i Sultanat.Isto tako volim drzavu Oman gdje je na vlasti Sultanat gdje vlada jedan covjek Sultan.

Не знам, ја не могу да поднесем Шиите. Данас је на кувајтској ТВ онај лудак Јасир Хабиб два сата и 20 минута причао против сунитских калифа
videoplayback0027228140.jpg

Једна група сунита из Палестине је скупила 10.000 долара као награду за оног ко га ликвидира.
А после неки кажу нема посла

Back