Iran podrzava islamske revolucije na bliskom istoku

andeli apokalipse

Aktivan član
Poruka
1.926
Visoki iranski imam izjavio je kako su protesti u Tunisu, Egiptu i Jemenu dokaz da se islamska revolucija u njegovoj zemlji iz 1979. godine ponovo dešava

Obraćajući se u petak hiljadama vjernika na Teheranskom univerzitetu, ajatolah Ahmad Khatami izjavio je da se pomalja novi Bliski istok zasnovan na islamskim vrijednostima, a ne američkim željama, prenosi AP.

U nasilnim protestima u Tunisu svrgnut je bivši predsjednik Zine El Abidine Ben Ali, a "Petak gnijeva" je zahvatio američkog saveznika Egipat.

Demonstranti u Jemenu također su pozivali na svrgavanje predsjednika Ali Abdullaha Saleha, koji vlada zemljom skoro 32 godine.
(FENA/dg) http://depo.ba/mediji/nemiri-na-bliskom-istoku-su-ponavljanje-islamske-revolucije
 
Po ovome mozete biti uvjereni da tip demosntracije ima potporu u stavranju Islamske drzave i to sam govorio prije neki dan da se u Arapskim drzavama djesava Islamska Revolucija.

U ruke islamista pali su Libanon (hezbolah),Palestina (hamas),Tunis,Sudan.Ovo je pocetak treceg svjetskog rata samo sto ljudi jos toga nisu svjesni,islamsti zele preuzeti kontrolu nad bliskim istokom nakon toga krecu globalni svetu rat protiv krscana,zidova i stranih vojnika u tom podrucju.Neki misle sta nas se to tice a pogledaj isto se desava u Albaniji i na Kosovu kao da je sve kordinirano i planirano.Bosna se islamizira preko vehabija i SDA na stetu Hrvata koji nemaju ni svoj entitet,srbi su pametno postupili kada su osnovali RS.
 

Back
Top