Iran je napao Izrael bespilotnim letelicama i raketama

Da li sledi dugotrajan rat Izraela uz podršku SAD protiv Irana?


  • Ukupno glasova
    46

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
36.667
Iran je ispunio svoju pretnju i napao Izrael. Uprkos međunarodnim upozorenjima, poslao je bespilotne letelice i rakete koje još nisu stigle do izraelskog vazdušnog prostora. Izraelska vojska je saopštila da je spremna za odbranu. Iran je pokrenuo napad dronom na Izrael. Ovo je kasno uveče saopštio portparol izraelske vojske Danijel Hagari. Biće potrebno nekoliko sati da dronovi stignu do izraelske teritorije. Ovo se očekuje u ranim jutarnjim satima (po lokalnom vremenu). Izrael blisko sarađuje sa SAD i njihovim partnerima u regionu kako bi se „obratili i presreli“ dronovi, dodao je Hagari. Iranski državni mediji takođe su potvrdili „odmazdu”. „Široka operacija dronova Revolucionarne garde (...) počela je pre nekoliko minuta“, piše u titlovima na televiziji koju kontroliše režim nešto pre ponoći (po lokalnom vremenu). Nešto kasnije rečeno je da su ispaljene i rakete.


Portparol izraelske vojske Hagari nazvao je napade "ozbiljnom i opasnom eskalacijom". Ekspert za Iran Sima Šajn rekao je na izraelskoj televiziji: „Ovo je događaj bez presedana. Iran je promenio svoju paradigmu“. Kako će Izrael odgovoriti na ovo, još uvek nije jasno. Iranski ministar odbrane upozorio je Izrael na kontranapade na njegovu zemlju. Svaka država koja napadne Iran dobiće "odlučan odgovor", rekao je tokom noći general Mohamed-Reza Aštijani, prenosi državna novinska agencija Irna.

Ekspert koji je intervjuisao izraelski Kanal 12, penzionisani general Amos Jadlin, rekao je da su iranski dronovi bili napunjeni sa po 20 kilograma eksploziva. Izraelska protivvazdušna odbrana je spremna da obori rakete. Vlada SAD je takođe potvrdila početak iranskog vazdušnog udara na Izrael. Američki predsednik Džo Bajden biće kontinuirano informisan o situaciji i sastaće se sa svojim bezbednosnim timom u Beloj kući radi konsultacija, rekla je portparolka Saveta za nacionalnu bezbednost. Napad će „verovatno trajati nekoliko sati“. Iran je pozvao SAD da se drže podalje od sukoba sa Izraelom. Iranski napad je bio odgovor na izraelsku "agresiju" na konzularnu zgradu u Damasku, objasnila je iranska misija pri UN na onlajn servisu Ks. Reč je o sukobu između Irana i Izraela "od kojeg se SAD moraju kloniti".


Link

https://n1info.rs/svet/najnovije-vesti-napad-irana-na-izrael/

Šta ćemo sad ?
IMG_9504.jpeg
 
Poslednja izmena od moderatora:
Nista. Cilj je da se bliski Istok zapali, i da se rat lagano prosiri ka Evropi. Treci svetski jeste poceo ali je lokalizovan jos uvek. Ratovi se uveliko vode. Nece jos dugo muslimani trpeti cioniste.

Nego, mene zanima sudbina Srbije. Ovde kad krene mobilizacija, u rezervnom sam sastavu. Nece skoro, nadam se.

Idealno bi bilo da gresim..
 
ova zapadna civilizacija kompletno maloumna:zcepanje::hahaha:
lepo im kažeš da su provaljeni sa pljačkom,ucenama i foliranjem demokratije,a goveda misle spinuj još malo i povećavaj ulog:zcepanje::hahaha:
važno da drugi imaju štetu,nije bitno ko:rotf::rotf::rotf:
jer kako zaboga da sve ne prevare i posvađaju međusobno,kad mora da su najači i prvi:zcepanje::hahaha:
nema veze što ih gleda šest milijardi kako primenjuju kolonijalnu matricu prema "domorocima",snimiš flim,seriju,daš nobelovu nagradu nekom zelenskom i možeš da guziš kog oćeš:zcepanje::hahaha:
nažalost 21. vek,svaki pojedinac i narod su isti pred bogom i nema "izabranih" i "elite",tako da samo može da im bude gore ako lepo ne iskuliraju i saberu se,dok još mogu da budu ravnopravni i dok se još misli da za obolele ima nade:zcepanje::hahaha:
 
Nista. Cilj je da se bliski Istok zapali, i da se rat lagano prosiri ka Evropi. Treci svetski jeste poceo ali je lokalizovan jos uvek. Ratovi se uveliko vode. Nece jos dugo muslimani trpeti cioniste.

Nego, mene zanima sudbina Srbije. Ovde kad krene mobilizacija, u rezervnom sam sastavu. Nece skoro, nadam se.

Idealno bi bilo da gresim..
Za par dana cionisti treba da zrtvuju junice, sto dovodi do rusenja dzamije Al Akse i onda zvanicno krece Rat.
 
WW3 bukti od 1946. godine, da dte vi meni živi i zdravi.
Trenutan broj oružanih sukoba na planeti, dakle globalno gledano, približno je konstantan sve vreme od kraja WW2.

Bez rata, nema ekonomije. To je USA skapirala još za vreme WW1, Nemacka nakon toga (pa jeni pokrenula WW2 sa Japanom), a svi ostali skapirali za vreme WW2.

Zato se vodi kontrolisani svetski rat sve vreme.

Ovo nije nista novo.

Mnogo vece borbe su bile sedamdesetih u Izraelu nego sad.
 

Back
Top