Irak: Povrijeđeno sedam ljudi od eksplozije bombe

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
110424060.jpg

Foto: AFP

Irak
Povrijeđeno sedam ljudi od eksplozije bombe

Najmanje sedam ljudi povrijeđeno je danas od eksplozije bombe ispred ulaza u jednu bagdadsku crkvu, saopštila je iračka policija.

Eksplozija se dogodila samo per metara od ulaza u katoličku crkvu Svetog srca i naselju Karada u Bagdadu.

Najmanje četiri prozora na crkvi su razbijena usljed udara gelera, a ispred ulaza vidi se gomila stakla. Kao što je slučaj sa mnogim bogomoljama u Bagdadu crkva je ograđena zidom što je mjera zaštite od ovakvih napada.

Portparol policije rekao je da u crkvi u tom trenutku nije bilo ljudi i da nije bila služba u toku. On je dodao da su četiri policajca i tri civila povrijeđena. Irački hrišćani suočavaju se u posljednje vrijeme sa talasom nasilja, uključujući napad prošle godine na crkvu u Bagdadu kada je ubijeno 68 ljudi.

(SRNA)

Mislim da Al kaida mora stati sa napadima i da ona mopra biti unistena.Ovo je dokaz da Al Kaida ne bira ciljeve i da Iracki muslimani zele mir i stabilnost i zele da zive zajedno u slozi Suniiti i Siiti.Irak je slatka drzava i to je drzava koja moze biti bogata i koja treba samo oformiti naftnu inafrastrukturu i da se pocne sa crpljenjem nafte.

Ja biram Ameriku a ove drzave koje su bile bivse Sovjetske Republike one mogu birati ili da budu sa Rusijom ili sa Amerikom ali ja bih im rekao da je bolje biti sa Rusijom jer Rusi prave dobar maslac.Inace salim se pomalo.Znam da je Rusija dobra i da je dala dosta prava muslimanima ali Amerika je uvijike potrijebna muslimanima kad se prekrsi neko njuihovo elementarno pravo tako da je Amerika potrijebna muslimanima cak i u Rusiji ako se desi da Rusija prekrsi neko ljudsko pravo.Inace ja sam za Pakistan koji je jak Americki saveznik i takodjer sam za Saudijsku Arabiju koja je unaprijedila svoju drzavu.

Ja ne podrzavam Al Kaidu nego podrzavam muslimane i volim Islamske zemlje i volim Serijat i Islamsku drzavu.I uz sve to volim da islamske drzave imaju savez sa Amerikom jer Amerika moze unaprijediti Islamske zemlje.

Nemaš lepšeg šerijata od al kaide ,slatki su ko šerbet ,oni ti kažu kako da dokažeš da si pravi musliman opašeš se explozivom i pobiješ hrišćane i loše musljimane, i ja znam da ćeš ih ti ko pravi musliman poslušati terorizam je prava muslimanska šerijatska religija

Al se okupila familija Mingo.
Mingo dobija 300 evra od Amerikanaca pa ih hvali po svim forumia .Red bi bio da podeli taj novac sa familijom.
Al Kaida je jedno slatko društvo koje će na kraju dignuti Minga u vazduh samo ako nastavi da hvali Amerikance.

ja sam star imam reumu i za moje stare kosti ja najbolje da se preselim na havaje ili u Španiju trebao bi starom đedu da pomogne

Mi muslimani smo pametni i mi moramo da eliminiramo Al Kaidu kako bi smo zivjeli dobro jer kad nema Al Kaide onda se lakse siri Islam i nase zemlje islamske mogu da se razviju i da budu jake jer jedino sa mirom i blagostanjem Islamske zemlje mogu biti razvijene i lijepe za zivot jer taklo onda svaki musliman ima volju da klanja i da se moli Allahu.Inace Pakistan je dokaz da se Pakistanci bore protiv Al Kaide ali oni koji misle da je Al Kaida pravilna grijese jer oni su zalutali i oni nemaju milosti ni prema kome tako da bih volio da se vec jednom elimnise Al Kaida i da islamske zemlje podju u jedan progres koji ce biti valjan i koji ce imati za pozadinu Ameriku koja ce kontrolirati ljudska prava muslimana u neislamskim drzavama.Nama muslimanima je bitnija Palestina nego Talibani koji ratuju u Afganistanu i Pakistanu i oni samo ubijaju ljude nevine civile a Palestina je vazna za nas jer ako se Palestina proglasi nezavisnom onda ce muslimani bioti zadovoljni i moci ce da krenu u jedno mirno rjesavanje svih pitanja.Inace Irak mora da dosegne slavu bogatog Iraka i mora da se obnovi kako bi Irak ponovo bio jak i ekonomski razvijen.

Mi muslimani smo pametni i mi moramo da eliminiramo Al Kaidu kako bi smo zivjeli dobro jer kad nema Al Kaide onda se lakse siri Islam i nase zemlje islamske mogu da se razviju i da budu jake jer jedino sa mirom i blagostanjem Islamske zemlje mogu biti razvijene i lijepe za zivot jer taklo onda svaki musliman ima volju da klanja i da se moli Allahu.Inace Pakistan je dokaz da se Pakistanci bore protiv Al Kaide ali oni koji misle da je Al Kaida pravilna grijese jer oni su zalutali i oni nemaju milosti ni prema kome tako da bih volio da se vec jednom elimnise Al Kaida i da islamske zemlje podju u jedan progres koji ce biti valjan i koji ce imati za pozadinu Ameriku koja ce kontrolirati ljudska prava muslimana u neislamskim drzavama.Nama muslimanima je bitnija Palestina nego Talibani koji ratuju u Afganistanu i Pakistanu i oni samo ubijaju ljude nevine civile a Palestina je vazna za nas jer ako se Palestina proglasi nezavisnom onda ce muslimani bioti zadovoljni i moci ce da krenu u jedno mirno rjesavanje svih pitanja.Inace Irak mora da dosegne slavu bogatog Iraka i mora da se obnovi kako bi Irak ponovo bio jak i ekonomski razvijen.

pakistan podržava al kaidu ,amerika podržava al kaidu,al kaida sa amerikancima napada slobodnu zemlju Libiju pa ti vidi sinko koga sve ode poržavaš

To su samo insinuacije.Ne moze pakistan podrzavati Al Kaidu niti Amerika podrzavati Al Kaidu jer ne mogu se povezati Libijski Ustanici sa Al Kaidom koja je nesto sasvim drugu a Libijhski Ustanici su narod koji zeli slobodu Libiji i koji zeli da se Libija pretvori u jednu demokratsku zemlju punu Islama.Samo sa amerikom muslimani mogu nesto uciniti na svjetskom planu a kao sto rece neko kasnije se mogu Islamske zemlje osamostaliti i postati super sile kao i Amerika.Tu narocito aludiram na Tursku i Pakistan koje su dvije zemlje koje su spremne biti Islamske sile.Sto se tice Irana, Irana podrzavam jer Iran ima legitimno pravo da ima nukleaernu energiju mada se sada narod buni da ta energija i nije nesto sigurna tako da ako Iran bude zelio on ce imati atomsku bombu i mozda biti jedna od kandidata za islamsku super silu ali oni nisu sa Amerikom i nmislim da Rusi to trebaju iskoristiti kako bi Irana zadrzali za sebe i napravili ga super silom.

To su samo insinuacije.Ne moze pakistan podrzavati Al Kaidu niti Amerika podrzavati Al Kaidu jer ne mogu se povezati Libijski Ustanici sa Al Kaidom koja je nesto sasvim drugu a Libijhski Ustanici su narod koji zeli slobodu Libiji i koji zeli da se Libija pretvori u jednu demokratsku zemlju punu Islama.Samo sa amerikom muslimani mogu nesto uciniti na svjetskom planu a kao sto rece neko kasnije se mogu Islamske zemlje osamostaliti i postati super sile kao i Amerika.Tu narocito aludiram na Tursku i Pakistan koje su dvije zemlje koje su spremne biti Islamske sile.Sto se tice Irana, Irana podrzavam jer Iran ima legitimno pravo da ima nukleaernu energiju mada se sada narod buni da ta energija i nije nesto sigurna tako da ako Iran bude zelio on ce imati atomsku bombu i mozda biti jedna od kandidata za islamsku super silu ali oni nisu sa Amerikom i nmislim da Rusi to trebaju iskoristiti kako bi Irana zadrzali za sebe i napravili ga super silom.
E ovo boldovano je nemoguće . Ne može džamahirija i demokratija , ili jedno ili drugo.

američka cia je stvorila al kaidu da bi im al kaida davala alibi za napade na razne zemlje koje amerika želi da okupira ,u ratu u Libiji amerika i ne krije da ima zajedničke ciljeve sa al kaidom

To su glupe insinuacije i mislim da je ovo slicno paranoji.Ovo naravno nije istina jer Libijski ustanici su narod koji je ustao da svrgne diktaturu i koji zeli zivjeti u slobodnoj drzavi gdje ce Amerika biti glavni savzenik te drzave.Polako ali ustanici dolaze k sebi i oni ce osvojiti Libiju.Inace sto se tice Al Kaide ona djeluje u Iraku i Afganistanu i djelom u Pakistanu tako da se moraju elimnisati Talibani i Iracka Al Kaida kako bi doslo do mira na Blsikom Istoku i u Islamskim zemljama.Slucaj Libije nije povezan sa Al Kaidom i Libija zeli da ima slobodu i dobice je zahvaljujuci Americi i Francuskoj.Inace niko se ne moze mijesati u formiranju vlasti u Libiji jer Libija ce izgledati kao islamska drzava.

To su glupe insinuacije i mislim da je ovo slicno paranoji.Ovo naravno nije istina jer Libijski ustanici su narod koji je ustao da svrgne diktaturu i koji zeli zivjeti u slobodnoj drzavi gdje ce Amerika biti glavni savzenik te drzave.Polako ali ustanici dolaze k sebi i oni ce osvojiti Libiju.Inace sto se tice Al Kaide ona djeluje u Iraku i Afganistanu i djelom u Pakistanu tako da se moraju elimnisati Talibani i Iracka Al Kaida kako bi doslo do mira na Blsikom Istoku i u Islamskim zemljama.Slucaj Libije nije povezan sa Al Kaidom i Libija zeli da ima slobodu i dobice je zahvaljujuci Americi i Francuskoj.Inace niko se ne moze mijesati u formiranju vlasti u Libiji jer Libija ce izgledati kao islamska drzava.

minđo sine ja sam ravnodušan prema tome dal amerika samostalno ubija muslimane kao u avganistanu iraku ili im podmeće rat da se musljimani sami ,međusobno ubijaju ,bitno jeda amerika koju ti podržavaš trenutno radi dobar posao za hrišćanstvo jer smanjuje broj muslimana

Back