Iphone SE 2022

Mislila sam koliko razmaženog sveta ima koji kupuje novi model. A stari odlično radi.
Te primere.
znam sta si mislila ali kao sto rekoh..treba da naletis na takvig.

moj drugar je tako prodavao auto kojeg je kupio novog posle samo dve godine..rekao bi nov auto..super prilika..to je auto koji nije izlazio od mehanicara, vecito je imao neke fantomske kvarove..
doduse to je bilo davno i u pitanju je bio yugo ali opet :D

Ne razumem ljude prve vlasnike iPhone. Mnogo ima polovnih po insta koji su ogrebani, olupani kao da ih je neko šutirao ulicom i da nikad nisi čuo za masku. Kupiš najskuplji na tržištu i onda on izgleda kao da si ga platio 200 evra. Onda ga uvalis u neki šop kao polovan, on ti ubije cenu novog za 300 350 evra tako skrndanog. Vidis glas prodaje se za 400 500.

Ne razumem ljude prve vlasnike iPhone. Mnogo ima polovnih po insta koji su ogrebani, olupani kao da ih je neko šutirao ulicom i da nikad nisi čuo za masku. Kupiš najskuplji na tržištu i onda on izgleda kao da si ga platio 200 evra. Onda ga uvalis u neki šop kao polovan, on ti ubije cenu novog za 300 350 evra tako skrndanog. Vidis glas prodaje se za 400 500.
Ako mu staviš masku onda mu se ne vidi jabuka pozadi, pa ko seljak...

ni je ne stavljam maske.
a pogotovo ne zastitu za staklo.
unistavas telefon time.
uzmes telefon od soma evra i strpas ga u prezervativ jeftinog kineskog silikona ..
prvo brljavi senzore, drugo dobijas na debljini, trece vise nemas osecaj kvaliteta kad ga drzis i ono najvaznije, unistavas mu displej.. ti telefoni imaju odlican ekran, antireflektivan premaz, sjajne boje, ostrinu, sve to unistavas kad ga stavis u to sranjce..a na stranu sto se dodatno zagreva.

uzmes malu torbicu velicine telefona i u njoj ga drzis..

a kao sto rekoh gore..ja cak ni nemam jabukicu da je pokazem :D

Ja android telefon nisam držala u ruci ima više od deset godina, tako da ne znam.
Moj rodjak ima Samsung neki telefon, pretpostavljam da je neki noviji, takav je čovek :lol: i oduševila sam se kakvu je fotografiju meseca napravio s njim.
Kao sa fotoaparatom.
Mislim da je i tu u prednosti taj konkretno telefon.
Ne loži se, sav napredak je u pumpanju boja na displeju. Kada su počeli da rastu megapikseli kod telefona? Sa povećanjem brzine procesora a ne ccd senzora :mrgreen:

I tu je iphone prvi bio u prednosti, baš čudno.

u stvari ne.. telefoni imaju problem fizickog prostra i ogrniceni su u velicini senzora.
sad se najveci napredak dobija u AI obradi fotke.. gledam na mom samsungu, slikam recimo zalazak sunda i kad je "skljocnem" pogledam je i sekundu dve kasnije odjednom zablista, telefon je sam sredi bojama, ono sta sam nekad morao u photoshopu da se zezam on uradi za sekundu.. slika je i dalje ista ali je kolorit poboljsan i priblizen realnom koji vidim..... recimo kad fotkas nekog znas kako se desi da zazmuri bas u tom trenutku..e pa AI automtski otvara oci... sjajno je.

pa kad koristis krsomi :D
samsung S klasa ima fantasticne fotke.. tu se i lome koplja..neko tvrdi iphone, drugi smasung, kao sto rekoh ranije, mislim da je identiccan kvalitet i da je sve stvar licne percepcije.

u stvari u pitanju su fotografije.

ovo su slike

Art Dog GIF

To snobovi kupuju novo a preskupo, meni i stari telefon vrsi posao zbog posla jer ga svuda vucaram.
ja jos koristim S21+
i sad zbog baterije planiram da ga menjam.

ne razumem ta jurenja novih modela... na svake 3..4 godine je ok period...taman je i tehnologija dovoljno uznapredovala da zaista i imas neke bitnije razlike u odnosu na prethodni model.

ja jos koristim S21+
i sad zbog baterije planiram da ga menjam.

ne razumem ta jurenja novih modela... na svake 3..4 godine je ok period...taman je i tehnologija dovoljno uznapredovala da zaista i imas neke bitnije razlike u odnosu na prethodni model.
To je drugo, ali sto kazes jurenje svake godine za novim modelom je po meni nevidjena glupost.

Back